Vegetarische salade
Salades, salades, salades. Trouwe volgers weten het al lang; mij mag je wakker maken voor een salade! Ik heb nu ook weer een heerlijk recept voor jullie. Een salade met linzen, biet en feta. En het mooie is, deze staat in een handomdraai op tafel! Ik heb altijd wel een blik linzen in huis (tip: Verzamel wat houdbare producten in je voorraadkast. Met een beetje creativiteit tover je altijd wat lekkers op tafel). Ook sla is altijd aanwezig. Wij eten namelijk vaak ‘s avonds een salade als bijgerecht. Heerlijk fris én gezond! Wat bietjes en feta erbij en je hebt een heerlijke combinatie.
Voor deze vegetarische salade ben ik uit gegaan van een bijgerecht. Heb je zin in een maaltijdsalade? Verdubbel dan de hoeveelheid ingrediënten. Als je de salade volledig veganistisch wilt maken, dan kun je vegan feta gebruiken. Ik heb een leuk recept gevonden waarbij je deze zelf kunt maken! Maar de kant en klare variant is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar. De honing kun je vervangen door ahorn siroop of agave siroop.
Wil je meer salade inspiratie? Ik heb heel veel lekkere recepten op één pagina. Eet smakelijk alvast!
Ingrediënten salade met linzen
- 240 gram linzen (uit blik) uitlekgewicht (2 blikken)
- 250 gram bieten, voorgekookt of rauw (dan wel eerst schillen en koken)
- 80 gram sla of veldsla
- 100 gram feta
- 0,5 rode ui
- zout
- peper
Dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 0,5 eetlepel donkere balsamico azijn
- 1 theelepel honing
- 0,5 theelepel tijm
- zout
- peper
Meer salades met linzen
Salade met linzen, biet en feta
Ingrediënten
- 240 gram linzen uitlekgewicht (2 blikken)
- 250 gram biet of rauw (dan wel eerst schillen en koken)
- 80 gram sla of veldsla
- 100 gram feta
- 0,5 rode ui
- zout
- peper
Dressing
- 3 eetlepels olijfolie
- 0,5 eetlepel donkere balsamico azijn
- 1 theelepel honing
- 0,5 theelepel tijm
- zout
- peper
Instructies
- Gebruik je rauwe bieten? Schil de biet dan eerst, snij in stukjes en kook dan in ongeveer 30-45 minuten gaar (afhankelijk van de biet).
- Doe de olijfolie, balsamico azijn, honing en tijm in een kom. Roer goed door en breng de dressing op smaak met zout, peper.
- Snij de bietjes in stukjes. Giet de linzen af en spoel af met koud water. Snij de rode ui fijn. Doe de sla, bieten en linzen in een schaal. Verdeel de feta en ui erover. Schenk de dressing over de salade.
Kidsproof tips
- Deze salade is ook heerlijk voor kinderen. Mijn kids zijn geen fan van blaadjes sla, dus voor hen maak ik een apart schaaltje zonder de sla. De rest van de salade vinden ze heerlijk!Â
- Houdt jouw kind niet van linzen? Geef dan wat brood bij de salade voor wat vulling.Â
- De feta kun je eventueel vervangen door geitenkaas of roomkaas. Deze kun je eventueel door de dressing roeren, dan valt het wat minder op, mocht dat een dingetje zijn.
Review