Regelmatig krijg ik een portie snijbiet in mijn biologische groentetas. Ik zeg er maar meteen eerlijk bij dat snijbiet niet mijn meest favoriete groente is. Dat zegt meer over mij dan over snijbiet waarschijnlijk hoor.Het is namelijk een prachtige bladgroente, die wat weg heeft van spinazie en daarnaast de aardse smaak van biet heeft. De regenboog kleurtjes van de stengels, maakt de snijbiet echt een feestje op het bord.
Snijbiet: een lekker bijgerecht
Ik wist dat Jutri van het Instagram account Juut loves food ontzettend fan is van snijbiet. Jutri inspireert mij altijd met haar prachtige en lekkere plantaardige recepten. Ik vroeg haar naar haar favoriete snijbiet bereiding. En dat was gebakken in de oven, met wat olijfolie, zout, peper en pijnboompitten. Ik vond het heerlijk!
Ook lekker met snijbiet
Een ander lekker recept met snijbiet, is deze hartige taart, gebaseerd op een recept van Ottolenghi. Of probeer eens dit stamppotje met snijbiet.
Snijbiet uit de oven
Ingrediënten
- 500 gram snijbiet
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- 1 handje pijnboompitten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de snijbiet en maak goed droog.
- Leg de snijbiet op de bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie. Snij de knoflook fijn en verdeel over de snijbiet. Strooi de pijnboompitten en wat zout en peper erover en schuif de bakplaat in de oven. Bak ongeveer 10-12 minuten.
Kidsproof tips
- Het is niet mijn meest kindvriendelijke recept, maar je kunt het altijd proberen.Â
- Hou voor de zekerheid een bakje rauwkost achter de hand :).Â
Review