Met trots presenteer ik je hier mijn nieuwe lievelingssalade: deze spruitjessalade! Mijn beste vriendin bracht onlangs haar verzoek in om meer maaltijdsalades op foxilicious.nl te zetten. Zo’n verzoek kan ik natuurlijk niet weigeren. En na mijn detox experiment, had ik zelf ook extra zin in salades, dus ik ben meteen aan de slag gegaan. De eerste salade die ik maakte was deze heerlijke vegetarische spruitjessalade.

Maaltijdsalade met hoofdrol voor groente

Mijn uitgangspunt voor maaltijdsalades is om groente de hoofdrol te laten vervullen en dus geen pasta of rijstsalade te maken, maar salades met broccoli, bloemkool, sperziebonen, of…. spruitjes!

Bijgerecht, voorgerecht, lunch of hoofdgerecht

Deze salade kun je werkelijk op elk moment van de dag eten. Wij aten het als bijgerecht en de volgende dag heb ik het als ontbijt gegeten, zo lekker vond ik het! Qua porties ben ik in het recept uitgegaan van een bijgerecht voor 4 personen. Als je het als voorgerecht maakt, kun je 3 mooie porties serveren met dezelfde hoeveelheid ingrediƫnten. Als lunch of hoofdgerecht kun je hier met 2 personen van eten. Je kunt de porties eenvoudig zelf aanpassen in het recept!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Koolhydraatarm

Deze salade is een perfect koolhydraatarm gerecht. Als je een flinke portie maakt, heb je helemaal geen brood of andere extra koolhydraten nodig!

Spruitjes salade

Deze spruitjes salade is de perfecte wintersalade. Je maakt de salade met rauwe spruitjes, appel, gedroogde cranberry, pijnboompit en Parmezaanse kaas. Daarover een heerlijke dressing met mosterd en mayonaise. Deze spruitjes salade is niet bitter, probeer het zelf eens!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordAardappelsalade, Koolhydraatarm, Maaltijdsalade, Spruitjes, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediƫnten

  • 500 gram spruit
  • 1 appel
  • 15 gram pijnboompitten
  • 30 gram gedroogde cranberries
  • 75 gram Parmezaanse kaas

Dressing

  • 1 eetlepel citroensap
  • 0,5 eetlepel witte balsamico azijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel mayonaise
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • zout
  • peper

Instructies

Dressing

  • Hak de knoflook in fijne stukjes. Maak de dressing door olijfolie, citroensap, balsamico azijn, mayonaise, mosterd en honing te mengen in een schaaltje. Breng op smaak met zout en peper en zet even apart.

Overig

  • Maak de spruitjes schoon en verwijder de onderkant. Rasp de spruitjes grof. Dit kan met een handrasp, of in de keukenmachine.
  • Doe de spruitjes in een slakom.
  • Rasp de appel en de Parmezaanse kaas.
  • Verwarm de pijnboompitten totdat ze goudbruin zijn.
  • Voeg de appel, cranberries, Parmezaanse kaas en pijnboompitten toe aan de spruitjes. Schenk de dressing erover.

Kidsproof tips

  • Eerlijk is eerlijk, ik durf deze salade niet te verkopen als super kidsproof. Er zitten namelijk spruitjes in Ć©n het is een salade. Beide zijn voor mijn kinderen eenĀ no go.Ā Maar dat betekent niet dat ik zelf geen spruitjes meer eet. De kinderen hebben dan even pech.Ā 
  • Voor de kids maak ik een ‘kindersalade’ van rauwkost. Dat vinden ze heerlijk en zo krijgen ze toch hun groente binnen.Ā 
Vegetarische salade winter
Spruitjes salade