Vegetarische curry
Ik hou van curry! Het liefst Indiaas, want in Thaise curry’s zit vaak vis (trassi) verwerkt. De Indiërs denken goed aan de vegetarische medeburgers.
Vegan curry pasta
In dit gerecht maak ik gebruik van kant en klare rode curry pasta van KoRo. Hier zit dus geen trassi in verwerkt en bevat ook geen onnodige smaakmakers. Een fijne pure curry pasta dus. Bestel je bij KoRo? Maak dan gebruik van de code FOXI voor korting op je hele bestelling.
Wil je liever je currypasta zelf maken? Kies dan bijvoorbeeld voor mijn recept voor paneer makhani.
Snelle linzencurry
Deze linzencurry staat binnen 20 minuten op tafel. Het is lekker voedzaam en kost niet veel tijd. Een ideale maaltijd dus voor doordeweeks.
Ingrediënten voor linzencurry
Voor deze curry heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm verse gember
- 1 eetlepel garam masala
- 0,5 theelepel kaneel
- 1,5 eetlepel curry pasta mild
- 2 paprika’s
- 500 gram tomaat
- 150-200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel citroen
- 480 gram linzen uit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram
- 1 handje verse koriander
- zout
- peper
Curry recept voor kinderen
Dit recept is ook erg geschikt voor gezinnen met kinderen. De linzen zijn misschien niet direct een succes. Je kunt de curry daarom de eerste keer pureren. Je krijgt dan een linzencurry soep. Dip lekker met naanbrood en je hebt een heerlijke curry. Een volgende keer pureer je de curry iets minder fijn en laat je wat stukjes over. Uiteindelijk kun je de curry serveren zonder te pureren. Geen succesgarantie natuurlijk, want kinderen eten gewoon niet altijd alles wat jij wil, maar het is zeker het proberen waard!
Meer vega en vegan curry recepten
Hou jij ook zo van vega(n) curry? Maak dan ook eens één van onderstaande recepten.
Super snelle linzencurry
Ingrediënten
- 2 eetlepels arachideolie of zonnebloemolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gember
- 1 eetlepel garam masala
- 0,5 theelepel kaneel
- 1,5 eetlepel curry pasta mild
- 2 paprika
- 500 gram tomaat
- 150-200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel citroen
- 480 gram linzen uit blik, uitlekgewicht. Blik van 400 gram
- 1 handje verse koriander
- zout
- peper
Optioneel, om bij te serveren
- naanbrood
Instructies
- Verwarm de olie in een hapjespan. Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn. Doe in de pan en bak ongeveer 2 minuten.
- Was de paprika en tomaat en snij in stukjes. Doe in de pan en bak 5 minuten.
- Voeg de garam masala, kaneel, citroensap, curry pasta en kokosmelk toe en laat 10 minuten pruttelen.
- Voeg vervolgens de uitgelekte linzen toe en laat 2 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en garneer met verse koriander.
Optioneel, om mee te serveren
- Serveer met naanbrood.
Kidsproof tips
- Je kunt de linzen en/of de paprika en tomaat pureren. Zo krijg je een soort linzencurry, zonder stukjes.
Review