Een lekker vegan kerstdessert
Wat is er nou lekkerder dan een goede chocolademousse als dessert? Een vegan chocolademousse! Zonder gekheid uiteraard, chocolademousse is en blijft een klassiek en erg gewild nagerecht. Gelukkig kun je tegenwoordig heel veel gerechten ook vega(n) bereiden. Wie maak jij dit jaar met het kerstdiner blij met deze lekkere en luchtige chocomousse?
Inspiratie voor kerstdesserts
Ik heb al heel wat lekkere kerstdesserts op mijn website staan en elk jaar voeg ik daar weer wat aan toe. Ik hoop dat ik je mag verleiden om ook eens naar onderstaande recepten te kijken. Want wie weet maak jij dit jaar niet één, maar twee of zelfs drie (!) kerstdiners. Dan moet je toch wat te kiezen hebben?!
Wat is aquafaba?
Deze vegan chocolademousse is gemaakt met aquafaba. Aquafaba is kikkererwtenvocht en een geweldige vervanger voor eiwitten. Je kunt het gebruiken voor het maken van meringues, mayonaise, maar dus ook voor het maken van chocolademousse. En ik kan je geruststellen; je dessert zal niet naar kikkererwten smaken!
Ingrediënten
- 200 ml aquafaba (kikkererwtenvocht) uit een blik van 400 gram
- 240 gram vegan chocodrops van KoRo
- 2 theelepels citroensap
- 150 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- (diepvries) rood fruit
Vegan chocolademousse meal preppen
Je kunt de chocolademousse van tevoren alvast klaarmaken. Bewaar deze dan in een afgesloten bak in de koelkast. Wanneer je deze al in de glaasjes doet, dan heb je de kans dat het inzakt. En je wilt wel een lekker luchtig dessert kunnen serveren!
Vegetarische kerstrecepten
Wil je een vegetarisch kerstmenu maken en heb je nog wat inspiratie nodig? Hieronder vind je de lekkerste vegetarische kerst recepten:
Vegan chocolademousse van aquafaba (kikkererwtenvocht)
Ingrediënten
- 200 ml aquafaba (kikkererwtenvocht) uit een blik van 400 gram
- 240 gram vegan chocodrops van KoRo
- 2 theelepels citroensap
- 150 gram kristalsuiker
- 8 gram vanillesuiker
- (diepvries) rood fruit
Instructies
- Klop het kikkererwtenvocht op met een mixer. Voeg de citroensap toe. Mix ongeveer 8-10 minuten totdat het vocht mooi opstijft. Voeg de suiker en vanillesuiker toe en mix dit erdoor. Houd 1/6 van het mengsel apart.
- Doe de chocodrops of chocolade in een kom en smelt deze. Dit kan in de magnetron, of au bain marie in een pan met kokend water.
- Roer de chocola erdoor met een lepel of spatel. De chocola zakt meteen naar de bodem, dus roer goed over de bodem tot je een egale mousse krijgt.
- Serveer de mousse in gezellige glaasjes. Top ieder glaasje af met een lepel witte aquafaba mousse en wat rood fruit.
Kidsproof tips
- Mijn kids zijn gek op chocola. Deze mousse ging erin als zoete koek.Â
Review