Verse tomatensoep maken
Iedereen houdt van tomatensoep, toch? Deze tomatensoep maak je heel makkelijk zelf van verse tomaten. Het is een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht, maar ook top als lunch. Met 1,5 kilo verse tomaten tover jij de lekkerste tomatensoep op tafel. Tip: ga voor verschillende soorten tomaten: vleestomaten, romatomaten, cherrytomaten, noem maar op. Neem van alles wat, dat geeft de lekkerste smaak aan de soep. En een bonus van deze soep: kinderen vinden het om te smullen! Ben je op zoek naar een soep met meer groente? Kies dan voor mijn heerlijk gevulde Italiaanse groentesoep.
Ingrediënten tomatensoep
- 1,5 kilo tomaten ga voor verschillende soorten, dat geeft extra lekkere smaak
- 3 teentjes knoflook
- zout
- chilivlokken
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 handje verse basilicum
Tomaten ontvellen
Voor dit recept gebruik in de tomaten in zijn geheel. Maat houd je niet van tomatenvelletjes in je soep (of pastasaus)? Met een handig trucje verwijder je gemakkelijk de velletjes van de tomaten.
Tomaat is gezond
Tomaten zijn ontzettend gezond, ze zitten bomvol vitamine C: goed voor je weerstand dus! Ook bevatten ze magnesium, goed voor sterke botten. Maar bovenal zijn tomaten lekker veelzijdig, zowel rauw als gekookt zijn ze heerlijk! Voor mij behoren tomaten echt tot de basis ingrediënten van heel veel gerechten!
Meer receptinspiratie met tomaten
Verse tomatensoep
Ingrediënten
- 1,5 kilo tomaten ga voor verschillende soorten, dat geeft extra lekkere smaak
- 3 teentjes knoflook
- zout
- chilivlokken
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 blokje groentenbouillon
- 1 handje verse basilicum
Optioneel
- creme fraiche of kookroom
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet alvast een grote ovenschaal klaar.
- Was de tomaten, snij ze in parten en leg ze in een ovenschaal. Voeg de geschilde teentjes knoflook, zout, chilivlokken en een flinke scheut olijfolie toe. Zet de schaal in de oven en grill ze ongeveer 20 minuten op de grillstand. De schillen mogen een klein beetje zwart worden, dat is niet erg.
- Haal de ovenschaal uit de oven. Doe de tomaten in een soeppan, samen met een blokje groentenbouillon. Verwarm de tomaten kort in de pan. Voeg 500 ml water toe om de tomaten te verdunnen. Voeg de basilicumblaadjes toe en laat de soep nog even 5 minuten pruttelen.
- Pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde massa. Proef de soep en breng op smaak met zout en chilivlokken. Garneer de soep met een scheutje kookroom of lepeltje creme fraiche en garneer eventueel met wat verse basilicum. Serveer de soep met gegrild brood. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- Deze tomatensoep is een echte kindervriend. Door het grillen worden de tomaten lekker zoet.
- Laat eventueel de verse basilicum achterwege als je kind daar niet van houdt. De chilivlokken kun je vervangen door zwarte peper.
Review