Tomatensoep van gegrilde tomaten

         Vegetarische tomatensoep

Verse tomatensoep maken

Iedereen houdt van tomatensoep, toch? Deze tomatensoep maak je heel makkelijk zelf van verse tomaten. Het is een heerlijk voorgerecht of hoofdgerecht, maar ook top als lunch. Met 1,5 kilo verse tomaten tover jij de lekkerste tomatensoep op tafel. Tip: ga voor verschillende soorten tomaten: vleestomaten, romatomaten, cherrytomaten, noem maar op. Neem van alles wat, dat geeft de lekkerste smaak aan de soep. En een bonus van deze soep: kinderen vinden het om te smullen! Ben je op zoek naar een soep met meer groente? Kies dan voor mijn heerlijk gevulde Italiaanse groentesoep.

Vegetarische tomatensoep
Verse tomatensoep van gegrilde tomaat

Ingrediënten tomatensoep

  • 1,5 kilo tomaten ga voor verschillende soorten, dat geeft extra lekkere smaak
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 handje verse basilicum

Tomaten ontvellen

Voor dit recept gebruik in de tomaten in zijn geheel. Maat houd je niet van tomatenvelletjes in je soep (of pastasaus)? Met een handig trucje verwijder je gemakkelijk de velletjes van de tomaten.

Tomaat is gezond

Tomaten zijn ontzettend gezond, ze zitten bomvol vitamine C: goed voor je weerstand dus! Ook bevatten ze magnesium, goed voor sterke botten. Maar bovenal zijn tomaten zijn lekker veelzijdig, zowel rauw als gekookt zijn ze heerlijk! Voor mij behoren tomaten echt tot de basis ingrediënten van heel veel gerechten!

Meer receptinspiratie met tomaten

Plaattaart met tomaten
Deze plaattaart met tomaten en geitenkaas is een ware smaakbom. De gegrilde tomaten geven een heerlijk zoete smaak en de geitenkaas maakt het zacht en fris. Kortom, dat moet je proeven! De taart is lekker om mee te nemen als lunch, maar ook heerlijk als voorgerecht of als hoofdgerecht. 
Bekijk recept
Vegetarische hartige taart
Pasta pesto met gegrilde tomaat
Een lekker snelle vegetarische pasta voor doordeweeks. Met de cherrytomaten krijg je een flinke portie groente binnen en de zelfgemaakte pesto geeft een heerlijke Italiaanse smaak aan het gerecht. Makkelijk, snel en super lekker.
Bekijk recept
Vegetarische pasta pesto
Vegetarische pastasaus van verse cherrytomaatjes
Dit is een super lekker en makkelijk basis recept voor vegetarische pastasaus. De saus maak je met verse cherrytomaten. Laat ze een half uurtje pruttelen op het vuur en je hebt de perfecte Italiaanse pastasaus. Serveer met pasta, of brood.
Bekijk recept
Basis pastasaus vegetarisch
Vegetarische tomatensoep

Verse tomatensoep

Een verse tomatensoep is altijd lekker! En dat is helemaal niet moeilijk! Wat heb je nodig? Heel veel tomaten, een oven en een pan! Deze vegetarische tomatensoep is een echte allemansvriend.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
Keuken: Fusion
Trefwoord: Kidsproof, Tomaten, Vegetarisch, Verse tomatensoep
Porties: 4 personen
calorieën: 9kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • 1,5 kilo tomaten ga voor verschillende soorten, dat geeft extra lekkere smaak
  • 3 teentjes knoflook
  • zout
  • chilivlokken
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 1 handje verse basilicum

Optioneel

  • creme fraiche of kookroom

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet alvast een grote ovenschaal klaar. 
  • Was de tomaten, snij ze tomaten in parten en leg ze in een ovenschaal. Voeg de geschilde teentjes knoflook, zout, chilivlokken en een flinke scheut olijfolie toe. Zet de schaal in de oven en grill ze ongeveer 20 minuten op de grillstand. De schillen mogen een klein beetje zwart worden, dat is niet erg. 
  • Haal de ovenschaal uit de oven. Doe de tomaten in een soeppan, samen met een blokje groentenbouillon. Verwarm de tomaten kort in de pan. Voeg 500 ml water toe om de tomaten te verdunnen. Voeg de basilicumblaadjes toe en laat de soep nog even 5 minuten pruttelen.
  • Pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde massa. Proef de soep en breng op smaak met zout en chilivlokken.
    Garneer de soep met een scheutje kookroom of lepeltje creme fraiche en garneer eventueel met wat verse basilicum.
    Serveer de soep met gegrild brood. Eet smakelijk!

Kidsproof tips

  • Deze tomatensoep is een echte kindervriend. Door het grillen worden de tomaten lekker zoet. 
  • Laat eventueel de verse basilicum achterwege als je kind daar niet van houdt. De chilivlokken kun je vervangen door zwarte peper. 

Voedingswaarde

Calories: 9kcal | Carbohydrates: 1g | Protein: 1g | Fat: 1g | Saturated Fat: 1g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Sodium: 43mg | Potassium: 5mg | Fiber: 1g | Sugar: 1g | Vitamin A: 16IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 2mg | Iron: 1mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Bananencake gezond Smashcake zonder toegevoegde suiker
Pastinaak latkes Groenten pannenkoekjes

3 reacties op “Tomatensoep van gegrilde tomaten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *