Dit recept is een gegarandeerd succes als je je kinderen eens een keer wilt verwennen. Joppe en ik hebben samen deze vegetarische pizza van flammkuchen deeg gemaakt. Ik maakte al eerder deze leuke pita pizza’s, maar de Flammkuchen pizza is toch wel mijn favoriet! Flammkuchen deeg kun je kant en klaar bij de supermarkt kopen en is wat luchtiger en knapperiger dan gewoon pizzadeeg. Je kunt dit recept ook maken met een lap bladerdeeg of met pizzadeeg. Wij hebben er 2 soorten pizza’s van gemaakt: één kant met creme fraiche, appel, geitenkaas en tijm en één kant met tomatensaus, paprika, champignons en parmezaanse kaas. Je kunt eindeloos variëren qua toppings; courgette, paddenstoelen, peer, pompoen, blauwe kaas, alles kan! Dit maakt het meteen een super lekkere gezinsmaaltijd: iedereen kan zijn eigen stuk beleggen en je kind kan meehelpen. Ik vond vooral de ‘witte’ kant echt super verrassend. Zo simpel en zo ontzettend lekker! Ook Joppe heeft er zijn vingers bij op gegeten!

Dit gerecht is lekker als hoofdgerecht, maar kun je ook heel goed als bijgerecht of snack serveren.

Zelfgemaakte flammkuchen pizza

Deze zelfgemaakte pizza van flammkuchen deeg is een ontzettend makkelijk recept; super snel klaar en heel erg lekker! En niet onbelangrijk: kinderen (en jijzelf) likken er hun vingers bij op!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangBijgerecht, Hoofdgerecht
KeukenDuits, Italiaans
TrefwoordFlammkuchen, Peer, Pizza
Porties2 personen

Ingrediënten

  • 1 rol flammkuchen deeg

Voor de witte pizza:

  • 125 gram crème fraîche
  • 1 peer
  • 40 gram zachte geitenkaas
  • tijm

Voor de rode pizza

  • 200 gram tomatenblokjes
  • oregano
  • tijm
  • 1/2 paprika
  • 4 champignon
  • 1 handje parmezaanse kaas
  • chilivlokken
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en rol je deeg uit op een bakplaat met bakpapier.
  • Breng de tomatenblokjes op smaak met een mespuntje chilivlokken, oregano, tijm, zout en peper en smeer de tomatenblokjes op de ene helft van je deeg. Smeer de andere helft van het deeg in met crème fraîche.
  • Snij de appel in dunne schijfjes en leg deze op de creme fraiche. Kruimel de geitenkaas erover en bestrooi met wat tijm.
  • Bedek de tomatenblokjes met wat parmezaanse kaas. Sij de paprika en de champignons fijn en leg deze op de tomatensaus.
  • Bak de pizza nu 15-20 minuten in de oven totdat de korst mooi goudbruin kleurt.

Kidsproof tips

  • Deze flammkuchen pizza is al heel erg kidsproof. Maak er jullie eigen feestje van door te beleggen met jullie favoriete ingrediënten. 
Serveer met een salade en rauwkost.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99