Ben je op zoek naar een lekker frisse stamppot? Deze zoete aardappel stamppot is een echte aanrader! Dit is een variatie op mijn eenpansgerecht met zoete aardappel, broccoli, cherrytomaat en feta. Momenteel is dit één van de favoriete gerechten bij ons thuis.
Stamppot recepten
Ik ben dol op stamppotten! Vaak wordt dit gezien als een echt winters gerecht, maar je hebt ook zoveel verrassende lente en zomer stamppotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stamppot met raapsteeltjes? Eigenlijk is stamppot niks anders dan aardappels met groente. En hoe leuk en makkelijk is het om hier in te variëren? Je kunt gebruik maken van gewone aardappels of bijvoorbeeld zoete aardappel, zoals ik in dit recept heb gedaan. Ik vind het fijn om met seizoensgroenten te koken. Niet alleen makkelijk, maar ook een duurzaam alternatief!
Ingrediënten zoete aardappel stamppot
- kilo zoete aardappels
- kilo broccoli
- 250 gram cherrytomaten
- 150 gram feta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- mespuntje chilivlokken
- zout
- peper
Is zoete aardappel gezond?
De zoete aardappel is niet meer weg te denken uit de keuken. Een bijkomend voordeel is dat deze oranje (en soms rood-paars) knollen ontzettend gezond zijn! Ze zitten bomvol vezels en dat is goed voor onder andere je darmen. Verder zit er vitamine A en C in zoete aardappel en dit heb je nodig voor een goede weerstand!
Meer recepten met zoete aardappel
Zoete aardappel stamppot met broccoli en feta
Ingrediënten
- 1 kilo zoete aardappel
- 1 kilo broccoli
- 250 gram cherrytomaten
- 100 gram feta
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel gedroogde tijm
- 1 mespuntje chilivlokken
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op grilllstand.
- Schil de zoete aardappel. Snij doormidden en vervolgens in plakjes. Kook de zoete aardappel in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af.
- Leg intussen de cherrytomaat in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de cherrytomaat ongeveer 10-15 minuten op de grillstand in de oven.
- Snij intussen de broccoli in kleine roosjes. Kook de roosjes beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet af.
- Pureer de zoete aardappel met een stamppot stamper. Voeg een scheutje olijfolie toe voor extra smeuiigheid. Breng op smaak met zout, peper, chilivlokken en tijm. Voeg de broccoli toe en stamp deze mee. Kruimel de feta over de stamppot en garneer met de cherrytomaatjes.
Kidsproof tips
- Dit is momenteel één van de lievelingsgerechten van mijn kids! Voor hen doe ik de zoete aardappel, tomaat en broccoli op een bordje voordat ik de feta erdoor doe. Daar houden ze niet altijd van namelijk.Â
- Je kunt de cherrytomaten ook ongegrilt toevoegen, als je kind dat lekkerder vindt.Â
Review