Ben je op zoek naar een lekker frisse stamppot? Deze zoete aardappel stamppot is een echte aanrader! Dit is een variatie op mijn eenpansgerecht met zoete aardappel, broccoli, cherrytomaat en feta. Momenteel is dit één van de favoriete gerechten bij ons thuis.

Stamppot recepten

Ik ben dol op stamppotten! Vaak wordt dit gezien als een echt winters gerecht, maar je hebt ook zoveel verrassende lente en zomer stamppotten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een stamppot met raapsteeltjes? Eigenlijk is stamppot niks anders dan aardappels met groente. En hoe leuk en makkelijk is het om hier in te variëren? Je kunt gebruik maken van gewone aardappels of bijvoorbeeld zoete aardappel, zoals ik in dit recept heb gedaan. Ik vind het fijn om met seizoensgroenten te koken. Niet alleen makkelijk, maar ook een duurzaam alternatief!

Bloemkool pastinaak stamppot met zelfgemaakte vegetarische gehaktballen
Deze vegetarische bloemkool pastinaak stamppot is een heerlijk bordje oer-Hollands comfort food. De vegetarische gehaktballen en de vega jus maken het helemaal af. Een heerlijk verfijnd stamppotje om je tafelgenoten mee te verrassen.
Bekijk recept
Bieten stamppot met geitenkaas
Deze bieten stamppot is ideaal als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan, maar toch lekker wilt eten. De combinatie van biet, geitenkaas en aardappel is heerlijk. Binnen 20 minuten heb je deze vegetarische topper op tafel staan. 
Bekijk recept
Vegetarische bieten stamp

Ingrediënten zoete aardappel stamppot

  • kilo zoete aardappels
  • kilo broccoli
  • 250 gram cherrytomaten
  • 150 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • mespuntje chilivlokken
  • zout
  • peper
Vegetarische stamppot zoete aardappel
Eenpansgerecht met zoete aardappel en broccoli

Is zoete aardappel gezond?

De zoete aardappel is niet meer weg te denken uit de keuken. Een bijkomend voordeel is dat deze oranje (en soms rood-paars) knollen ontzettend gezond zijn! Ze zitten bomvol vezels en dat is goed voor onder andere je darmen. Verder zit er vitamine A en C in zoete aardappel en dit heb je nodig voor een goede weerstand!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer recepten met zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel met Tex Mex chili sin carne vulling
Deze Tex Mex gevulde zoete aardappels zijn heerlijk comfort food. De zoete aardappels pof je in de oven. En de chili sin carne vulling maak je in een handomdraai in een pan. Het resultaat: een maaltijd om je vingers bij af te likken
Bekijk recept
Vegetarische enchilada’s: wraps gevulde met zoete aardappel, mais en bonen
Deze vegetarische enchilada's zijn een must om te proberen. De wraps zijn gevuld met een mengsel van zoete aardappel, mais en bonen. Super simpel om te maken, met ingredienten die je bijna allemaal in de voorraad kast hebt staan. Een heerlijk vegetarisch gerecht voor het hele gezin! 
Bekijk recept
Vegetarische zoete aardappel stamppot met raapstelen
Dit is een heerlijk frisse vegetarische stamppot op basis van zoete aardappelen. De raapstelen geven een lekkere bite aan de stamp. De geitenkaas, zongedroogde tomaat en vega spekjes geven een heerlijke smaak aan het gerecht. Zet deze vega stamppot in de lente of vroege zomer op tafel.
Bekijk recept

Zoete aardappel stamppot met broccoli en feta

Een super simpel en smaakvolle vegetarische stamppot. Je maakt de stamppot met zoete aardappel, broccoli, gegrilde cherrytomaten en feta. Deze Hollandse pot staat binnen 20 minuten op tafel.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion
TrefwoordBroccoli, Cherrytomaat, Feta, Kidsproof, Vegetarisch, Zoete aardappel
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo zoete aardappel
  • 1 kilo broccoli
  • 250 gram cherrytomaten
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • 1 mespuntje chilivlokken
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grilllstand.
  • Schil de zoete aardappel. Snij doormidden en vervolgens in plakjes. Kook de zoete aardappel in ruim water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af.
  • Leg intussen de cherrytomaat in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Grill de cherrytomaat ongeveer 10-15 minuten op de grillstand in de oven.
  • Snij intussen de broccoli in kleine roosjes. Kook de roosjes beetgaar in ongeveer 5 minuten. Giet af.
  • Pureer de zoete aardappel met een stamppot stamper. Voeg een scheutje olijfolie toe voor extra smeuiigheid. Breng op smaak met zout, peper, chilivlokken en tijm.
    Voeg de broccoli toe en stamp deze mee. Kruimel de feta over de stamppot en garneer met de cherrytomaatjes.

Kidsproof tips

  • Dit is momenteel één van de lievelingsgerechten van mijn kids! Voor hen doe ik de zoete aardappel, tomaat en broccoli op een bordje voordat ik de feta erdoor doe. Daar houden ze niet altijd van namelijk. 
  • Je kunt de cherrytomaten ook ongegrilt toevoegen, als je kind dat lekkerder vindt.Â