Ben je op zoek naar een supersnelle maaltijd? Deze pasta met groene groenten staat binnen een kwartier op tafel! Een fris gerecht met een lekkere bite. Ideaal voor een doordeweekse avond.

Ingrediënten voor zomer pasta met groene groenten

Voor dit gerecht heb je maar een paar ingrediënten nodig:

  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 1000 gram verse tuinbonen (dat is ongeveer 300-400 gram enkel gedopte tuinbonen, bijvoorbeeld uit de diepvries)
  • 400 gram peultjes
  • 200 gram huttenkase
  • 120 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout
  • peper

Uiteraard kun je qua groenten ook variëren. Ik vind het gerecht juist zo leuk omdat het groene groenten bevat. Dus als je wil variëren kun je bijvoorbeeld kiezen voor groene asperges, broccoli of bimi.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische pasta met groene groente
Eiwitrijke pasta met tuinbonen en peultjes

Eiwitrijk vegetarisch recept

Deze pasta met groene groenten bevat een goede portie eiwitten. Bonen zijn zeer eiwitrijk, dus als jij hier wat meer van binnen wil krijgen dan is dit een fijn recept! Als je net als ik vegetarisch eet, dan kun je de eiwitten niet uit vlees halen. Het is dan belangrijk dat je hiervoor in de plaats andere producten eet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan peulvruchten, noten of tofu.

Meer pasta recepten

Ik heb heel veel lekkere en makkelijke pastagerechten op mijn website staan. Wat dacht je bijvoorbeeld van een pasta met zelfgemaakte rode pesto? Of een lekkere ovenschotel?

Pasta met tomatensaus en vegetarische balletjes
Wat is er lekkerder dan een gezonde vegetarische pasta met tomatensaus én vegetarische balletjes? De tomatensaus maak je heel eenvoudig zelf, van cherrytomaat en tomatenblokjes uit blik. Een snelle maaltijd voor doordeweeks comfortfood.
Bekijk recept
Pasta met venkel en citroen
Venkel en citroen is een combinatie made in heaven. Deze super snelle tagliatelle met venkel en citroen is een geweldige vegetarische maaltijd. Verras je lief, kids, vrienden en familie met dit makkelijke en super smaakvolle gerecht!
Bekijk recept
Tagliatelle vegetarisch recept
Tagliatelle met kastanje champignons
Deze tagliatelle met kastanje champignons is een super snel en makkelijk vegetarische gerecht. Hij staat binnen 10 minuten op tafel en je likt je vingers erbij op. 
Bekijk recept

Snelle eiwitrijke pasta met tuinbonen en peultjes

Deze eiwitrijke pasta met tuinbonen en peultjes is perfect als je vaker vegetarisch wilt eten en toch voldoende eiwitten binnen wilt krijgen. De huttenkase en Parmezaanse kaas zorgen voor wat extra eiwitten en geven ook een lekker romige smaak.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenHollands, Italiaans
TrefwoordEiwitrijk, Pasta, Peultjes, Tuinboon, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram (volkoren) pasta
  • 1000 gram tuinboon dat is ongeveer 300-400 gram enkel gedopte tuinbonen, bijvoorbeeld uit de diepvries
  • 400 gram peultjes
  • 200 gram huttenkase
  • 120 gram Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 0,5-1 eetlepel citroensap
  • zout
  • peper

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
  • Haal de tuinbonen uit hun grote huls (enkel doppen). Kook de enkel gedopte tuinbonen en de peultjes 3 minuten. Giet af en spoel af met koud water. Dubbeldop de tuinbonen door ze in te snijden met een mesje en uit het velletje te duwen.
  • Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
    Snij de knoflook fijn en voeg toe aan de olijfolie. Let op: zet het vuur niet te hoog, want dan brandt de knoflook aan. Doe de pasta in de pan en voeg de peultjes en tuinbonen toe. Roer de huttenkase en citroensap (naar smaak) erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Deze pasta is ook geschikt voor kinderen. Ik hoor vaak dat kinderen tuinbonen niet lekker vinden. Meestal gaat het dan om de enkelgedopte tuinboon. Dat velletje is een beetje bitter en heeft een structuur die kinderen vaak niet zo fijn vinden. De tip is dus om je tuinbonen dubbel te doppen. 
  • Je kunt de tuinbonen en/of peultjes ook vervangen door bijvoorbeeld sperziebonen. 
  • Gaat huttenkase er nou echt niet in bij je kind? Gebruik dan een light crème fraiche of roomkaas.Â