Pasta Popeye variatie
Jullie kennen vast allemaal wel de beroemde Pasta Popeye? Ik at het heel vaak in mijn studenten tijd heel vaak: pasta met spinazie en roomkaas. Als het financieel mee viel, dan bakte ik er nog wat pijnboompitten bij.
Tegenwoordig eet ik dit recept vrijwel nooit meer. Eigenlijk zonde, want er is weinig mis mee. Er zit een flinke bak vitamines in door de spinazie. De roomkaas in natuurlijk niet echt gezond, maar dat moet kunnen vind ik hoor.
Dit recept is een variatie op de goodold Pasta Popeye, namelijk met tortellini. Heerlijk comfortfood dat je doet denken aan je studententijd!
Makkelijk vegetarisch recept
Dit recept is van zichzelf al vrij makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen, is tortellini koken, spinazie bakken en pureren en pijnboompitten bakken. Niet heel moeilijk toch? Zit je echt in tijdnood, dan kun je eventueel nog voor diepvriesspinazie gaan. Je kunt de kookroom en geitenkaas dan ook meteen van je boodschappenlijst schrappen en je hoeft niet te pureren. Makkelijker wordt het echt niet!
Kindvriendelijk
Ik ben er nog steeds niet over uit of ik spinazie nou kindvriendelijk vind, of niet. Het is namelijk groen en ja, dat is een dingetje bij mijn zoontje. Maar zo lang ik het pureer, wordt het gedoogd. Door de kookroom en geitenkaas wordt het lekker romig en zacht van smaak. Dat kunnen de meeste kids wel waarderen.
Meer vegetarische pasta recepten
Smaakt deze pasta naar meer? Bekijk hier mijn top 10 lekkerste vegetarische pasta recepten. Of probeer één van de recepten hieronder.
Tortellini met spinazie en geitenkaas
Ingrediënten
- 440 gram tortellini met kaasvulling
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- 600 gram spinazie
- 250 ml kookroom
- 200 gram zachte geitenkaas
- zout
- peper
- 250 gram cherrytomaat
- 1 hand pijnboompitten
- 50 gram Parmezaanse kaas
Instructies
- Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan. Pel de ui en knoflook en snij fijn. Bak de ui en knoflook in de olijfolie.
- Voeg na 2 minuten een flinke hand spinazie toe. Wacht totdat deze is geslonken en voeg nog een hand spinazie toe. Herhaal dit tot al je spinazie is geslonken. Brokkel de geitenkaas over de spinazie en laat deze even smelten.
- Doe de spinazie in een blender, samen met de kookroom. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak de pijnboompitten kort in een andere pan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de cherrytomaten en snij doormidden.
- Roer de spinazie door de tortellini. Verdeel de cherrytomaten en de pijnboompitten erover. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.
Kidsproof tips
- Kinderen zijn vaak geïntrigeerd door de vorm van tortellini. Mijn zoontje noemt het ‘rondjes pasta’. Van mij mogen ze deze pasta met hun vingers eten. Dat maakt het wel aantrekkelijk.Â
Review