Recept voor venkel salade met appel

Dit recept voor een venkelsalade met appel is super lekker fris en knapperig en staat binnen een mum van tijd op tafel. Dus ben je op zoek naar een heerlijk saladerecept voor de zomer? Dan moet je deze venkel salade met appel echt eens proberen!
De rauwe venkel, appel en walnoten geven deze salade een heerlijke bite. De rozijnen geven nog een lekker extra zoetje en de veldsla brengt alle ingrediënten mooi samen. Besprenkel de salade met een zelfgemaakte honing-mosterd dressing en dan kun je alleen nog meer genieten!

Vegetarische salade recept
Venkel salade met appel

Lekker als bijgerecht, voorgerecht of lunch

Deze venkel salade kun je op ieder moment van de dag eten. Ik at de salade als lunch, maar hij is ook heerlijk als voorgerecht, of als bijgerecht. Ga je voor een bijgerecht? Dan adviseer ik om de porties te halveren.

Honing mosterd dressing met citroen

Voor deze heerlijke venkelsalade met appel heb ik een toepasselijke dressing bedacht. Een honing mosterd dressing met citroen. Lekker fris en een tikkeltje zoet. De dressing is super simpel om te maken en past perfect bij deze salade! De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn:

E-book

12 vega(n) kerst recepten

Keuze uit: 2 voorgerechten, 2 hoofdgerechten, 2 nagerechten en 6 bijgerechten.

✓ makkelijk te meal preppen; voor een stressvrij kerstdiner

✓ 9 vegan en 3 vega recepten met vegan opties

✓ Voor slechts 5,99 ipv 7,99

✓ inclusief 7 tips voor een duurzaam kerstinder

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroen
  • zout
  • peper

Mix de ingrediënten in een schaaltje of schud ze door elkaar in een flesje en je hebt de ideale dressing voor een lekkere salade!

Meer vegetarische recepten met venkel

Deze salade heb ik gemaakt met rauwe venkel. Rauwe venkel vind ik heel erg smaakvol als je het lekker dun snijdt. Het is dan heerlijk fris en heeft een anijsachtige smaak. En wist je dat je nog veel meer kanten op kunt met venkel? Buiten salades, kun je namelijk nog veel meer lekkere recepten met venkel bedenken! Venkel is bijvoorbeeld ook heerlijk in een risotto, in een pasta of zelfs in een soep.

Risotto met venkel en citroen
Met deze risotto met venkel en citroen maak jij je eters blij! Het is een heerlijk smaakvol vegetarisch gerecht die ook geliefd is bij kinderen. Een ideale vegetarische gezinsmaaltijd dus. De risotto staat binnen een half uur op tafel.  
Bekijk recept
Ovenschotel met pompoen, venkel, gnocchi en vegetarische burger
Een heerlijk vegetarische bakplaat met pompoen, gnocchi, venkel en chili burger. Dit is een perfecte snelle en makkelijke maaltijd voor de herfst.
Bekijk recept
Pasta met venkel en citroen
Venkel en citroen is een combinatie made in heaven. Deze super snelle tagliatelle met venkel en citroen is een geweldige vegetarische maaltijd. Verras je lief, kids, vrienden en familie met dit makkelijke en super smaakvolle gerecht!
Bekijk recept
Tagliatelle vegetarisch recept
Vegetarische lasagne met pompoen en venkel
Een heerlijke vegetarische herfst lasagne met pompoen, venkel en zelfgemaakte bechamelsaus. Deze lasagne is net even iets anders dan de klassieke lasagne bolognese. Hij is ook nog eens makkelijk om te maken.
Bekijk recept

Meer vegetarische salades

Ik ben echt een salade monster! In de zomer staat er bijna iedere dag wel een salade op tafel. Meestal als bijgerecht, maar soms ook als hoofdgerecht, of als lunch. Bekijk mijn 10 favoriete salades HIER. Of neem een kijkje op de pagina waar ik al mijn salade recepten heb verzameld.

Venkel salade met appel

Rauwe venkel is heerlijk door een salade. Binnen 10 minuten staat deze heerlijke venkel salade op tafel. Heerlijk fris en knapperig. Deze salade is lekker als lunch, bijgerecht of voorgerecht.
4.67 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
GangBijgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordSalade, Vegetarisch, Venkel
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 venkel knollen
  • 2 appel
  • 2 handjes veldsla
  • 1 handje rozijnen
  • 2 handjes walnoten

Dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepel witte balsamico azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 theelepel citroen
  • zout
  • peper

Instructies

  • Was de venkel en snij in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern onderaan de venkel.
    Snij de venkel in super dunne halve ringen.
  • Was de appel en snij in dunne plakjes.
  • Verdeel de sla over 4 borden of doe in een salade kom.
    Verdeel de venkel en appel over de sla.
    Strooi de walnoten en rozijnen over de salade.
  • Maak nu de dressing. Meng de olijfolie, azijn, honing, mosterd en citroensap in een schaaltje. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
    Sprenkel de dressing over de salade.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen maak ik hier niet blij mee. Voor hen maak ik een apart bakje met rauwkost. De appel en rozijnen eten ze wel.Â