Gegrilde groente uit de oven
Ik heb weer een lekker recept voor je met gegrilde groente, orzo met tomatensaus en burrata! Gegrilde groente is altijd een goed idee om te maken. Door groente te grillen krijgen ze een heerlijke smaak en je hebt er nauwelijks werk aan. Ik maakte er een zelfgemaakte tomatensaus bij en zo heb je ineens een perfecte basis voor een vegetarische pasta!
Ik koos voor dit recept voor paprika en courgette, maar je kunt natuurlijk ook andere groenten grillen in de oven. Denk aan aubergine, tomaat, maar ook groente zoals broccoli.
Tomatensaus en burrata: een heerlijke combinatie
Burrata is mijn ontdekking van vorig jaar. Deze luxe mozzarella variant met een vulling van room ziet er prachtig uit op tafel. En het smaakt ook nog eens ontzettend lekker bij Italiaanse gerechten. Met burrata, tomatensaus en basilicum heb je een soort upgrade van de klassieke caprese.
Orzo bij de gegrilde groente
Ik kookte wat orzo bij de gegrilde groente, omdat ik nou eenmaal ontzettend gek ben op orzo. Maar je kunt dit gerecht ook eten met andere pastasoorten, of juist met bulgur, couscous of rijst. Of doe eens gek, en eet de gegrilde groente met een lekker brood. De basis van gegrilde groente en tomatensaus past eigenlijk wel bij iedere koolhydraatvariant.
Meer vegetarische orzo recepten
Laat ik meteen maar even van de gelegenheid gebruik maken om jou ook te overtuigen van hoe lekker orzo is. Mocht je orzo nog niet kennen, het is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Qua formaat lijkt het op risotto rijst, maar het is dus een pastasoort. Een hele kleine pastasoort en dat onderscheidt orzo van bijvoorbeeld penne, tagliatelle en fusili. Op een of andere manier vind ik dat een pluspunt. Je kunt orzo gebruiken als vervanger van risottorijst, maar je kunt er ook salades mee maken. Ik heb mijn favoriete orzo recepten voor je op een rij gezet.
Burrata recepten
Mocht je nog meer lekkere burrata recepten zoeken? Dan ben je hier ook aan het goede adres. Mijn favoriet van dit moment is toevallig een eenpansmaaltijd met orzo. Deze panzanella met nectarine en burrata is ook een aanrader!
Orzo met tomatensaus, gegrilde groente en burrata
Ingrediënten
- 320 gram orzo
- 2 courgette
- 3 paprika
- gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 250 gram cherrytomaat
- 400 gram tomatenblokjes
- burrata
- chilivlokken
- zout
- peper
- olijfolie
Optioneel
- verse basilicum of oregano
Instructies
- Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de paprika en courgette en snij in grove stukken. Leg de groente op de bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en wat Italiaanse kruiden. Bak de groente in 15-20 minuten gaar in de oven.
- Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook. Was de cherrytomaat en snij in kleine stukjes. Voeg na 3 minuten de tomaatjes toe aan de ui en bak kort mee. Voeg ook de tomatenblokjes toe, samen met 100 ml water. Breng op smaak met een mespuntje chilivlokken, 2 theelepels Italiaanse kruiden en wat zout. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen.
- Kook intussen de orzo in ruimkokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
- Serveer de orzo met de gegrilde groente, tomatensaus. Scheur de burrata en verdeel deze erover.
Optioneel
- Garneer optioneel met verse basilicum of oregano
Kidsproof tips
- De orzo met tomatensaus is absoluut een topper voor kinderen.
- Gegrilde groente vindt niet ieder kind lekker. Je kunt eventueel de groente door de tomatensaus pureren voor een extra kidsproof versie.
Review