Soep met venkel, pastinaak en wortel
Op zoek naar een lekker en vegetarisch soeprecept? Dan is deze soep met venkel, pastinaak en wortel een must try! De soep is rijkelijk gevuld met groente, is heerlijk romig door de kookroom en staat binnen 15 minuten op tafel! De combinatie van venkel met pastinaak en wortel is echt geweldig lekker. Een ideaal soeprecept als lunch, voorgerecht of als hoofdgerecht met een lekkere salade en/of brood.
Rijkelijk gevulde groentesoep
Deze groentesoep is rijkelijk gevuld met venkel, pastinaak en wortel. Drie verschillende soorten groente die perfect bij elkaar passen! Ik heb al vaker een combinatie gebruikt van bijvoorbeeld wortel en pastinaak in mijn recept voor hutspot. Of de combinatie van venkel en wortel voor deze romige risotto met wortel en venkel. En zelfs de combinatie van pastinaak en venkel in deze maaltijdsalade met gegrilde pastinaak, venkel en muntpesto. Kortom, met de combinatie van venkel, pastinaak en wortel wordt je groentesoep een gegarandeerd succes!
Meer vegetarische soep recepten
Op zoek naar meer vegetarische soep recepten? Dan heb ik nog genoeg inspiratie voor je! Mijn website staat namelijk vol met de lekkerste vegetarische (maaltijd)soepen die je gemakkelijk thuis kunt maken. Van een romige champignonsoep tot een rijkelijk gevulde Italiaanse maaltijdsoep met orzo en canellini bonen. Voor ieder wat wils!
Kidsproof soep recept
Wist je deze soep met venkel, pastinaak en wortel super kidsproof is? De ingrediënten die je nodig hebt voor deze soep zijn:
- 3 knollen venkel ongeveer 850 gram
- 200 gram wortels
- 200 gram pastinaak
- 2 blokjes groente bouillon +1,25 liter kokend water
- 250 ml (vegan) kookroom
- zout
- peper
- olijfolie
- bosui
Zoals je ziet gaat er aardig wat groente in deze soep. Niet direct kidsproof zou je denken, maar niets is minder waar! Nadat de groentes zijn gebakken en hebben geprutteld in de bouillon, moet je namelijk alles pureren tot een gladde soep. Het eindresultaat is dan ook een soep zonder stukjes! Daarnaast is de soep absoluut niet pittig en heeft zelfs een zoetje door de wortels.
Tot slot schenk je nog een beetje kookroom door de soep. Hierdoor wordt de soep lekker romig en zacht van smaak. Super geschikt voor kinderen dus!
Soep met venkel, wortel en pastinaak
Ingrediënten
- 3 knollen venkel ongeveer 850 gram
- 200 gram wortel
- 200 gram pastinaak
- 2 blokjes groente bouillon +1,25 liter kokend water
- 250 ml (vegan) kookroom
- zout
- peper
- olijfolie
- bosui
Instructies
- Verwarm een scheut olijfolie in een soeppan.
- Was de venkel en verwijder de harde kern aan de onderkant. Snij in grove stukken.Schraap de pastinaak en wortel en snij in grove stukken.Bak de venkel, pastinaak en wortel in de olijfolie voor ongeveer 5 minuten.
- Blus af met 1,25 liter kokend water. Voeg de bouillonblokjes toe en laat 10-15 minuten pruttelen totdat de groente gaar zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer, of in de blender.
- Schenk de kookroom door de soep. Breng op smaak met zout en peper. Garneer eventueel met wat ringetjes bosui.
Kidsproof tips
- Deze soep is lekker zoet en romig van smaak en daarmee prima geschikt voor kinderen!
Review