Lasagne als eenpansgerecht
Ik ben dol op vegetarische eenpansgerechten! Het scheelt je een boel afwas en het zijn vaak snelle recepten. Ook ben ik dol op lasagne. Ik vind het heerlijk comfort food! Ik ben deze twee liefdes gaan combineren en dat resulteerde in deze fantastische Mexicaanse eenpanslasagne! Een lasagne met een Mexicaanse twist en bereid in een pan in plaats van een oven. Hoe leuk is dat!? En ook nog een geweldig lekker kan ik je vertellen!
Mexicaanse lasagne
Eerder maakte ik al een recept voor Mexicaanse lasagne uit de oven. Deze Mexicaanse eenpanslasagne is hier een variant op, maar dan net een tikkeltje bijzonderder. De basissaus voor de Mexicaanse eenpanslasagne is eigenlijk hetzelfde als mijn recept voor chili sin carne. De ingrediënten die je hiervoor nodig hebt zijn:
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 480 gram zwarte bonen
- 285 gram mais
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix
Mexicaanse kruidenmix zelf maken
De Mexicaanse kruidenmix is dé smaakmaker voor de lasagnesaus. Deze kun je eenvoudig zelf maken. Check hiervoor zeker even ontstaand recept! Het is super eenvoudig en een stuk goed goedkoper én gezonder dan een pakje kant en klare taco of burrito kruiden uit de supermarkt. Deze kun je als alternatief natuurlijk wel gebruiken in dit recept, maar ik raad je zeker aan om zelf aan de slag te gaan!
Lasagne in een pan bereiden
Lasagne bereid je oorspronkelijk in een oven. Hier heb ik ook tal van recept voor uitgewerkt op mijn blog en man wat ben ik hier fan van! Van een klassieke lasagne met rode saus tot een super lekkere groente lasagne. Maar wist je dat het ook heel smaakvol en gemakkelijk is om lasagne in een pan te bereiden? Het heeft iets weg van lasagnette. Een smallere en lintvormige variant van lasagne. In dit recept maak ik daarom gebruik van verse lasagnebladen. Deze kan ik namelijk direct in de vorm snijden die ik wil, lange slieren dus.
Je kunt eventueel ook droge lasagnevellen gebruiken voor dit recept. Deze kun je helaas niet van tevoren in slierten snijden. Je kookt ze daarom kort zodat ze flexibel zijn en snijd ze daarna in repen. Gooi niet een heel pak in één keer in een pan kokend water. Als je dit doet gaat alles aan elkaar kleven en dat wil je natuurlijk niet. Ik raad je daarom aan om de droge bladen 1 voor 1 kort voor te koken.
Heb je veel tijd? Dan kun je zelfs je eigen pasta maken!
Meer vegetarische eenpansgerechten
Dol op het gemak van eenpansgerechten? Dan heb ik nog een aantal heerlijke vegetarische recepten voor je ter inspiratie!
Vegan lasagne
Dit recept voor Mexicaanse eenpanslasagne is van nature al vegetarisch, maar kun je ook volledig vegan maken als je dat graag wilt. Met een paar kleine aanpassingen is het recept volledig plantaardig! Hiervoor moet je goed opletten dat je plantaardige lasagnevellen koopt en geen lasagne all‘uovo, met ei dus. Verder kun je de lasagne optioneel garneren met creme fraiche of huttenkase. Voor een vegan variant van dit recept kun je deze optie weg laten of voor een topping van een plantaardige roomsoort kiezen. Kies wat jij wilt!
Mexicaanse eenpanslasagne
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 480 gram zwarte boon uit blik, uitlekgewicht. 2 blikken van 400 gram
- 285 gram mais uit blik, uitlekgewicht. Blik van 300 gram.
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
- 125 gram verse lasagne bladen
- zout
- peper
Optioneel om te garneren
- 1 avocado
- nacho chips
- verse koriander
- 4 eetlepels creme fraiche of huttenkase
Instructies
- Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie.
- Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee.
- Spoel de bonen en mais af en voeg de bonen, mais en tomatenblokjes toe.Snij de lasagne vellen in repen van ongeveer 3-4 cm breed. Voeg de slierten toe aan de chili. Laat nog eens 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.
Optioneel, om te serveren
- Garneer eventueel met wat plakjes avocado, een klodder creme fraiche of huttenkase en verse koriander. Serveer met nacho chips.
Kidsproof tips
- Kinderen vinden chili sin carne én lasagne vaak heel lekker! Deze combinatie is daarom heerlijk.
- Is het toch iets teveel een ‘prutje’ voor jouw kind. Maak er dan toch een lasagne ovenschotel van.
Review