Broccolisoep recept
Als je het mij vraagt dan is broccoli een heel toegankelijke groente. En daarom deel ik graag een heerlijk recept voor een lichte broccolisoep. Broccoli zit boordevol vitamines en mineralen, waardoor het een heel gezonde keuze is. Deze soep is ook kidsproof, weinig tot geen stukjes en kinderen krijgen de nodige dosis groente binnen. In dit recept heb ik gebruik gemaakt van huttenkase in plaats van kookroom. Een verrassend lekkere én caloriearme smaakmaker!
Broccolisoep: de ingrediënten
Voor deze broccolisoep heb je maar een paar ingrediënten nodig en de soep staat in 20 minuten op tafel. Krijg je gasten te eten? Garneer de soep dan met eetbare bloemen voor een extra feestelijke maaltijd.
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 kilo broccoli
- 1,5 blokje groentebouillon
- 1000 ml water
- 300 gram huttenkase
- zout
- peper
Gezond koken
Ik vind het belangrijk om bewuste keuzes te maken in de keuken. Uiteraard houdt dat voor mij in dat mijn gerechten vegetarisch zijn. Steeds vaker laat ik ook zien hoe je mijn gerechten volledig plantaardig kunt koken, tegenwoordig zijn er zoveel vegan alternatieven! Maar ik richt me bijvoorbeeld ook op koolhydraatarme recepten. En tot slot kook ik graag met seizoensgroenten, deze zijn beter voor het milieu, maar ook zoveel smaakvoller!
Meer vegetarische soepen
Meer vegetarische recepten met broccoli
Lichte broccolisoep met huttenkase
Ingrediënten
- olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 kilo broccoli
- 1,5 blokje groentebouillon
- 1000 ml water
- 300 gram huttenkase
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren
- eetbare bloemen
- verse kruiden, zoals basilicum
Instructies
- Zet een soeppan klaar en verwarm hierin een scheutje olijfolie, op halfhoog vuur. Snij de knoflookteentjes fijn en bak deze kort in de olijfolie. Let op dat de teentjes niet gefrituurd worden, dat smaakt niet lekker.
- Was intussen de broccoli en snij deze in roosjes. Voeg de broccoli toe aan de knoflook en bak 3 minuten mee.
- Giet het water en de bouillonblokjes bij de broccoli en kook de soep op hoog vuur. Laat de soep ongeveer 7 minuten koken, tot de broccoli gaar is. Voeg de huttenkase toe en pureer tot een gladde soep. Breng op smaak met zout en peper.
- Garneer de soep met een scheutje olijfolie en wat huttenkase. Serveer met brood.
Kidsproof tips
- Soep is een fijne manier om ongemerkt wat meer groenten binnen te krijgen bij je kind. Broccolisoep wordt bij ons thuis goed gegeten!
Review