Zo nu en dan eten wij thuis een heerlijke Hollandse maaltijd. Aardappels, groente en een vleesvervanger. Ik realiseer me dat ik vaak eenpansgerechten kook. Dit komt ook omdat je het vaak van tevoren kan meal preppen. Dit is voor mij echt een uitkomst! De drukte van de dag, werk, kids zorgt er soms voor dat zelfs ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen en dan ga ik voor een maaltijd waar je meerdere pannen voor nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld voor deze rode biet als bijgerecht.

Ingrediënten

  • 500 gram rode biet (voorgekookt, of anders eerst koken) 
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1,5 eetlepel natuurazijn

Rode biet bereiden

Gebruik een food processor of een handrasp om de bieten klein te maken. Als je de biet wat grover wilt houden, dan kun je deze ook snijden natuurlijk. Vervolgens ga je ze koken. Heb je voorgekookte bietjes gekocht? Dan hoef je ze alleen even op te warmen.

Kidsproof tip: Meestal meng ik de biet met de aardappel voor mijn kinderen, ik merk dat ze dit kleurrijker geheel vaak net wat makkelijk opeten!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Wil je zelf de bieten ook mengen met de aardappel? Kies dan eens voor de stamppot variant! Ook erg lekker!

Meer recepten met rode biet

Vegetarische rode bietenburger
Deze vegetarische bietenburger is de lekkerste vega burger in tijden. Dit recept is makkelijk om zelf te maken en leuk om te serveren voor je gezin, familie of vrienden.
Bekijk recept
Gepofte rode biet met geitenkaas
Biet en geitenkaas is natuurlijk een perfecte combinatie. En die combinatie komt perfect tot z'n recht in deze gepofte biet. Dit is een heerlijk vegetarisch voorgerecht die niet misstaat bij het kerst diner.
Bekijk recept
Bieten curry met kokosmelk
Dit is een verrassende curry met rode biet. De curry is eenvoudig te maken met voorgekookte biet en wat lekkere curry kruiden en specerijen die je gewoon in de supermarkt kunt kopen. Eet smakelijk!
Bekijk recept

Oud Hollands recept voor gekookte rode biet

Lekkerste rode biet recept. Dit recept met rode biet kun je geen genoeg van krijgen. De biet is op smaak gemaakt met azijn en daardoor is het extra smaakvol. Heerlijk om op z'n Hollands te eten met aardappels en een vleesvervanger.
3.50 van 20 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangBijgerecht
KeukenHollands
TrefwoordRode biet
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram biet voorgekookt, of anders eerst koken
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel kristalsuiker
  • 1,5 eetlepel natuurazijn

Instructies

  • Schil de ui en snij fijn.
    Rasp de bieten grof in de food processor of een handrasp.
  • Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de ui en bieten toe en voeg ook de suiker en azijn toe. Schenk er water bij totdat de bietjes net onder water liggen. Kook de bietjes 10-15 minuten.
    Hou je van een extra zuurtje? Doe er dan nog een beetje extra azijn bij.

Kidsproof tips

  • Deze bietjes zijn heerlijk met wat gekookte aardappels. Prak de bieten er lekker doorheen en je hebt een heerlijk Hollands potje voor je kind.Â