Lekker risotto recept met sperziebonen
Als je mij al langer volgt, dan weet je dat risotto mijn lievelingsgerecht is. Daar kun je me echt voor wakker maken. Er staan dan ook al heel veel risotto recepten op mijn website. Het leuke van risotto, is dat het ontzettend veelzijdig is. Van saffraan risotto tot risotto met pompoen; het is allemaal ontzettend lekker en super smaakvol. Dit keer deel ik een vegan risotto met je, om te laten zien dat risotto ook heel lekker is zonder kaas.
Vegan risotto
Deze risotto is helemaal vegan. Dat komt doordat ik vegan pesto heb gebruikt van KoRo. Wil je deze zelf ook proberen? Gebruik dan code FOXI en ontvang korting op je bestelling. Daarnaast heb ik vegan geraspte kaas gebrruikt. Daarmee is deze risotto helemaal plantaardig.
Ingrediënten voor vegan risotto met pesto
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 320 gram risotto rijst
- 75 ml droge witte wijn
- 1 liter groente bouillon
- 75 gram vegan geraspte kaas
- 1 handje pijnboompitten
- 500 gram sperziebonen
- 250 gram champignons
- 4 eetlepels vegan pesto
Hoe krijg je knapperige sperziebonen?
Sperziebonen vind ik het lekkerst als ze nog een beetje knapperig zijn. Ik kook ze daarom nooit te lang, maar ik blancheer ze altijd. Dat doe ik door ze ongeveer 5 minuten te koken in kokend water en daarna goed af te spoelen met (ijs)koud water. Hierdoor behouden de sperziebonen hun mooie felle kleur en blijven ze lekker knapperig. Maar dan weer niet té knapperig, want je moet ze natuurlijk wel lekker kunnen door bijten. De perfecte sperzieboon dus!
Meer vegetarische risotto recepten
Ben jij ook een risotto liefhebber? Dan word je vast ook heel blij van deze recepten. Ik heb een aantal van mijn favoriete risotto recepten voor je op een rij gezet, met onder andere een vegan pompoen risotto.
Vegan pesto risotto met sperziebonen
Ingrediënten
- olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 320 gram risotto rijst
- 75 ml droge witte wijn
- 1 liter groente bouillon
- 75 gram vegan geraspte kaas
- 1 handje pijnboompitten
- 500 gram sperzieboon
- 250 gram champignon
- 4 eetlepels vegan pesto
Instructies
- Snij de ui fijn. Snij de knoflook fijn.
- Verwarm een fline scheut olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de ui.
- Snij de champignons in partjes. Voe de champignon toe aan de ui en bak 5 minuten.
- Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 2 minuten mee totdat de rijst glazig oogt. Blus af met een scheut witte wijn en laat dit inkoken. Voeg een scheut bouillon toe zodat de rijst net onder water staat en laat weer inkoken. Herhaal dit steeds met een nieuwe scheut bouillon totdat de rijst gaar is. Dit duurt, afhankelijk van de rijst, zo'n 20-30 minuten. Is je bouillon op, maar de rijst nog niet gaar? Maak dan wat extra bouillon en voeg toe tot de rijst gaar is.
- Dop de sperziebonen en blancheer deze 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met (ijskoud) water. Zo blijven de sperziebonen lekker knapperig.
- Roer de pesto door de rijst als deze bijna gaar is. Voeg ook de sperziebonen toe.
- Verwarm de pijnboompitten in een pan tot deze mooi goudbruin zijn. Blijf er even bij staan, want voordat je het weet zijn ze verbrand en dat is zonde.
- Serveer de risotto met (vegan) geraspte kaas en pijnboompitten
Kidsproof tips
- Dit is een kidsproof risotto. Risotto is zacht van smaak en de pesto geeft een lekker smaakje zonder stukjes.
- Houdt jouw kind niet van champignon of sperziebonen? Vervang deze dan door paprika en/of broccoli. Of serveer deze apart naast de risotto en geef je kind nog wat rauwkost bij de risotto.Â
Review