Recept voor snelle verse pasta
Ik ben gek op koken. Het is voor mij echt me time. Ultiem ontspannen. Lekker muziekje aan, therapeutisch snijden en in de pan roeren. Ik weet dat dit niet voor iedereen geldt. En hoewel ik enorm van koken hou, vind ik het ook heerlijk als een recept snel op tafel staat. Dit recept voor snelle verse pasta staat binnen 15 minuten op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag!
Hoe kun je de kookroom vervangen?
Deze pasta heb ik gemaakt met kookroom. Daar wordt je pasta heerlijk romig van. Ik kies zelf meestal voor een light of vegan room. Je kunt de kookroom ook vervangen door halfvolle melk of een plantaardige variant. Daardoor wordt de pasta iets minder calorierijk.
Ingredienten voor snelle verse pasta
Je hebt niet veel nodig om dit bordje comfort food te maken. Haal de volgende ingredienten in huis:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram kastanje champignons
- 1 theelepel tijm gedroogd
- zout
- peper
- 250 ml kookroom (vegan)
- 1 blokje paddenstoelen bouillon
- 250 gram verse gevulde pasta vegetarisch (ik had ravioli ai funghi)
- 20 gram pijnboompitten
- verse basilicum
Meer vegetarische pasta recepten
Pasta is ideaal als je vegetarisch eet. Je kunt er zoveel kanten mee op en het is vaak snel klaar. Hou je ook zo van pasta? Bekijk dan al mijn vega pasta recepten, of maak een van onderstaande lekkere pasta’s.
Verse gevulde pasta met champignons in 15 minuten
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 500 gram kastanje champignon
- 1 theelepel tijm gedroogd
- zout
- peper
- 250 ml kookroom (vegan)
- 1 blokje paddenstoelen bouillon
- 250 gram verse gevulde pasta vegetarisch (ik had ravioli ai funghi)
- 20 gram pijnboompitten
- verse basilicum
Instructies
- Verwarm de olijfolie in een hapjespan.
- Snij de ui en knoflook fijn en bak in de olie.
- Snij de champignons in plakjes en voeg toe. Bak 5 minuten.
- Voeg de kookroom en het bouillonblokje toe. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Voeg ook de verse pasta toe. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de pasta gaar is.
- Verwarm intussen de pijnboompitten in een aparte pan tot ze mooi goudbruin zijn.
- Serveer de pasta met pijnboompitten en eventueel wat verse basilicum.
Kidsproof tips
- Dit recept is perfect om te maken voor je kind.Â
- Is je kind geen fan van champignons? Pureer de saus dan voordat je de verse pasta toevoegt.
- Is verse pasta geen succes? Laat je kind dan zelf een (gewone) pastasoort kiezen. Kook deze al dente en voeg aan het einde toe.Â
Review