Bieten risotto: een lekker en kleurrijk risotto recept
Met deze bieten risotto met geitenkaas zet je echt een feestje op tafel. Want die paarsrode bietenkleur knalt altijd zo lekker. Deze bieten risotto ziet er niet alleen heerlijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker.
Ingredienten voor bieten risotto met geitenkaas
Deze bieten risotto maak je met verse of voorverpakte bietjes. Als je verse bietjes gebruikt, moet je deze vooraf schillen, in blokjes snijden of raspen en gaar koken. Het smaakt altijd extra lekker, maar is wel iets meer werk vind ik. Haal de volgende ingredienten in huis voor bieten risotto voor 4 personen:
- 1000 gram rode biet vers of voorgekookt
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 320 gram risottorijst
- 1 liter groentenbouillon
- 150 gram zachte geitenkaas
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel tijm
- zout
- peper
Kidsproof risotto recept
Deze risotto kun je heel goed eten met kinderen. De bietjes zijn gepureerd, dus onherkenbaar als groente. De geitenkaas zorgt voor een zachte, romige smaak. Krijg je de geitenkaas er echt niet in? Vervang deze dan voor wat creme fraiche en wat extra Parmezaanse kaas.
Meer vegetarische risotto recepten
Ik kan denk ik bijna een maand lang iedere dag een ander risotto recept koken. Zoveel risotto recepten heb ik intussen ontwikkeld. Neem gerust een kijkje op mijn risotto pagina. Of kook een van deze andere vega risotto recepten:
Bieten risotto met geitenkaas
Ingrediënten
- 1000 gram biet vers of voorgekookt
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 320 gram risottorijst
- 1 liter groentenbouillon
- 150 gram zachte geitenkaas
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 1 theelepel tijm
- zout
- peper
Optioneel, om te garneren
- verse basilicum
Instructies
- Gebruik je verse bieten? Schil dan de bieten. Rasp de bieten of snij in kleine blokjes. Kook de bieten gaar in een pan. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van hoe groot je de bietjes hebt gesneden. Gebruik je voorgekookte bieten? Snij dan de bieten in grove stukken en zet even apart.
- Pureer de bietjes in een blender met een beetje kookvocht tot een egale massa. Zet even apart.
- Verwarm een hapjespan en smelt hierin de olijfolie. Snij de ui fijn en bak deze in de olijfolie. Voeg de risottorijst na 1 minuut toe en bak deze 1 minuut mee totdat de rijst glazig oogt.
- Blus de rijst af met een scheut groentebouillon. Zet je pan nu wat lager, op middelhoog vuur. Roer de rijst goed door en schenk steeds wat groente bouillon bij tot deze is opgenomen door de rijst. Blijf roeren en bouillon bijschenken tot de rijst bijna gaar is, hij mag nog een bite hebben. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten. Schenk nu de bietpuree over de rijst en laat nog even 5 minuten pruttelen tot de rijst al dente is. Roer goed door.
- Kruimel 3/4 van de geitenkaas over de risotto en roer ook de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met de tijm, zout en peper. Garneer met wat verse basilicum en de rest van de geitenkaas.
Kidsproof tips
- Dit recept is al erg kidsproof doordat de bietjes zijn gepureerd. Ook het roze/paarse kleurtje is vaak erg aantrekkelijk voor kids.Â
- Lust jouw kind geen geitenkaas? Gebruik dan wat creme fraiche of alleen Parmezaanse kaas
- Eet jouw baby ook mee? Dit gerecht is ook heel lekker voor baby’s! De bouillonblokjes en kaas zijn nog niet zo goed voor de jonge maagjes. Wat je kunt doen, is de bouillonblokjes en kaastot het einde bewaren en de rijst opgieten met heet water. Aan het eind hou je een portie voor jouw baby apart en voeg je de bouillon en kaas toe.Â
Review