Heerlijk recept voor Mexicaanse lasagne met wraps
Deze Mexicaanse lasagne is een absolute aanrader! Makkelijk om te maken en super smaakvol. Je maakt de lasagne met wraps en chili sin carne; een heerlijke saus met bonen, tomaat, paprika, mais en Tex Mex kruiden.
Pizzarette met wraps als bodem
Wat heeft dit recept nou weer te maken met pizzarette? Ik hoor het je denken. En het is een terechte vraag. Ik leg het even uit. Pizzarette is een soort gourmetstel waarmee je mini pizza’s kunt maken. Het is ontzettend lekker, maar als je met vers pizzadeeg werkt, duurt het heel lang voordat je pizza’s gaar zijn. Met kleine kinderen aan tafel is dat geen aanrader. Daarom maken wij onze pizza’s voor de pizzarette altijd van wraps. En dat werkt super! Het is snel klaar en ook wat minder vullend dan een pizzabodem.
Als je grote wraps gebruikt, kunnen er 4 pizza’s uit 1 wrap. De restje van de wraps gooi je natuurlijk niet weg!
Perfect recept om restjes wraps te gebruiken
Als je restjes wraps hebt, gebruik je die natuurlijk om Mexicaanse lasagne mee te maken!
Doe een laagje chili sin carne in een ovenschaal. Leg hierover een laagje wraps en vervolgens weer een laagje chili sin carne. Net zo lang totdat de wraps en de saus op zijn. Sluit af met een laagje wraps. Besmeer met creme fraiche en tacosaus en bestrooi rijkelijk met geraspte kaas. Schuif in de oven en je hebt een perfect Mexicaans restjes recept!
Ingredienten voor vegetarische Mexicaanse lasagne
Haal de volgende ingredienten in huis voor deze heerlijke Mexicaanse lasagne ovenschotel voor 4 personen:
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 800 gram zwarte boon 2 blikken van 400 gram. Alternatief: kidney bonen
- 300 gram mais 1 blik van 300 gram
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
- olijfolie
- zout
- peper
Overig
- 8 (volkoren) tortilla wraps
- 125 ml creme fraiche of plantaardig alternatief
- 4 eetlepels tacosaus
- 75 gram geraspte kaas of plantaardig altneratief
Meer vegetarische Tex Mex / Mexicaanse recepten
Ben jij net zo gek op Tex Mex als ik? Probeer dan ook eens deze vega Mexicaanse recepten:
Mexicaanse lasagne met wraps
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 paprika
- 250 gram cherrytomaten
- 400 gram tomatenblokjes
- 800 gram zwarte boon 2 blikken van 400 gram. Alternatief: kidney bonen
- 300 gram mais 1 blik van 300 gram
- 3 eetlepels Mexicaanse kruidenmix zie recept op mijn blog, of gebruik een zakje tacokruiden
- olijfolie
- zout
- peper
Overig
- 8 (volkoren) tortilla wraps
- 125 ml creme fraiche of plantaardig alternatief
- 4 eetlepels tacosaus
- 75 gram geraspte kaas of plantaardig altneratief
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een ovenschaal klaar.
- Pel de ui en knoflook en snij deze fijn. Bak ze in een scheutje olijfolie.
- Snij de paprika in stukjes en de cherrytomaten doormidden en voeg toe aan de ui. Bak ongeveer 5 minuten mee.
- Giet de bonen en mais af. Voeg de bonen, mais en tomatenblokjes toe aan de pan en bak nog eens 5 minuten mee. Breng op smaak met de Mexicaanse kruiden, zout en peper.
- Doe een laagje bonenmix in de ovenschaal. Leg er een laag wraps op. Snij de wraps eventueel aan de zijkanten, zodat ze precies in de ovenschaal passen. Leg hierop weer een laagje bonenmix en een laagje wraps. Herhaal dit tot de bonenmix en wraps op zijn. Eindig met een laagje wraps. Besmeer de bovenste laag wraps met creme fraiche en wat tacosaus. Strooi de geraspte kaas erover.
- Ga je deze Mexicaanse lasagne meteen eten? Zet de ovenschotel dan 5-10 minuten onder de grill totdat het kaaslaagje mooi goudbruin is. Maak je dit gerecht voor een ander moment? Dek de ovenschotel dan af met een deksel of aluminiumfolie. Bewaar 3-4 dagen in de koelkast. Verwarm 30-40 minuten in de oven met aluminiumfolie. Verwijder de folie aan het eind en bak nog eens 5 minuten totdat de kaas mooi goudbruin is.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op chili sin carne en op lasagne, dus dit is een super combi voor hen.
- Houdt jouw kind niet van stukjes? Dan kun je de bonenmix eventueel pureren. Als de mix erg dun wordt, kun je het binden met wat een papje van een paar theelepels maizena en een paar theelepels water, totdat je de gewenste dikte hebt.
Wat is het verschil tussen traditionele lasagne en Mexicaanse lasagne?
Het belangrijkste verschil tussen traditionele lasagne en Mexicaanse lasagne is de toevoeging van Mexicaanse ingrediënten en smaken, zoals bonen, maïs, jalapenos, en Tex Mex kruiden. Daarnaast kun je wraps gebruiken in plaats van lasagnebladen.
Welke groenten zijn lekker in een vegetarische Mexicaanse lasagne?
Je kunt verschillende groenten gebruiken in een vegetarische Mexicaanse lasagne, zoals paprika’s, courgette, champignons, uien, knoflook, maïs, tomaten, en avocado. Daarnaast is het lekker om peulvruchten toe te voegen, zoals kidney bonen en zwarte bonen. Je kunt ook verse kruiden toevoegen, zoals koriander en peterselie, voor extra smaak. Bekijk hier het recept voor de lekkerste vegetarische Mexicaanse lasagne?
Hoe kan ik lasagne vegan maken?
Om lasagne veganistisch te maken, kun je traditionele kaas vervangen door vegan kaas of een kaasvervanger zoals edelgistvlokken. Gebruik ook plantaardige melk en boter in de saus.
Kun je de lasagne van tevoren maken?
Ja, dat kan. Je kunt de lasagne van tevoren maken en het in de koelkast bewaren totdat het tijd is om het op te warmen en te serveren. Bewaar het in een luchtdichte bak en warm het op in de oven op 180 graden Celsius gedurende 30-45 minuten.
Review