Mijn tagliatelle roomsaus met broccoli en champignon is een van de meest populaire recepten op mijn website. Een vriendin vroeg laatst of ik ook een pasta met roomsaus en aubergine kon maken. Daar had ze zin in. Dus dat heb ik gedaan. Het resultaat is deze heerlijke tagliatelle roomsaus met aubergine en zongedroogde tomaat. Deze verrukkelijke pasta is perfect voor iedereen die minder vlees wil eten en zit boordevol voedzame ingrediënten.

Voordelen van een veganistische levensstijl

Voordat we ons in het recept storten, wil ik graag de voordelen van een veganistische levensstijl bespreken. Ik eet zelf al meer dan 20 jaar vegetarisch. De afgelopen paar jaar ben ik steeds vaker plantaardig gaan eten, om zo nog minder dierlijke producten binnen te krijgen. Ik eet niet volledig vegan, maar wel steeds vaker. En dat bevalt me goed. Plantaardig eten vermindert de impact op het milieu, bevordert het dierenwelzijn en is ook nog eens gezond.

Vegan recept voor romige pasta met aubergine
Tagliatelle roomsaus met aubergine vegetarisch vegan

De veelzijdigheid van tagliatelle

Tagliatelle is een populaire pastasoort die bekend staat om zijn platte lintvormige structuur. Het ziet er prachtig uit op het bord en gaat goed samen met verschillende sauzen en ingrediënten. Ontdek hoe tagliatelle de perfecte basis vormt voor deze heerlijke veganistische roomsaus.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingredienten voor tagliatelle roomsaus met aubergine

In dit recept gebruik ik verse aubergine en zongedroogde tomaten om de smaak naar een hoger niveau te tillen. Aubergine voegt een heerlijke hartige en zachte smaak toe, terwijl de zongedroogde tomaten een intens zoete en zure smaak bieden. Samen vormen ze een smaakvolle combinatie.

Haal de volgende ingredienten in huis voor een lekkere vegan pasta met aubergine voor 4 personen

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 aubergines
  • 320 gram tagliatelle
  • 250 ml plantaardige kookroom light of vol
  • zout
  • peper

Optioneel

  • verse basilicum
  • (plantaardige) geraspte kaas
  • 140 gram zongedroogde tomaat.

Serveertips en variaties voor tagliatelle roomsaus met aubergine

Om je tagliatelle nog specialer te maken, kun je bijvoorbeeld verse basilicum toevoegen voor een vleugje frisheid. Of bestrooi het gerecht met geroosterde pijnboompitten voor extra textuur. Je kunt ook wat veganistische Parmezaanse kaas toevoegen voor een hartige smaak.

Veganistisch genieten van pasta

Met dit recept bewijzen we dat veganistisch eten niet saai of smaakloos hoeft te zijn. Tagliatelle met aubergine en zongedroogde tomaat biedt een heerlijke combinatie van smaken en texturen. Geniet zonder schuldgevoel van deze heerlijke veganistische maaltijd!

Probeer ook eens een van deze andere vegan pasta recepten:

Eiwitrijke vegan pasta met gegrilde paprika tomaat saus
Op zoek naar een makkelijke vegan pasta? Deze pasta met gegrilde paprika en tomaat uit de oven staat binnen 20 minuten op tafel!
Bekijk recept
Eenpans orzo met tomaat, sinaasappel en (vegan) feta
Zin in een lekker en makkelijk pasta recept en wil je eens iets anders? Dan is deze eenpans orzo met tomaat en sinaasappel echt een aanrader. De (vegan) feta maakt het helemaal af.
Bekijk recept

Vegan tagliatelle roomsaus met aubergine

Ontdekt dit heerlijk vegan recept voor tagliatelle met romige aubergine en zongedroogde tomaat. Deze smaakvolle pasta is perfect als je vaker plantaardig wilt eten. Het zit boordevol voedzame ingrediënten.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordKidsproof, Pasta, Vegan, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 aubergines
  • 320 gram tagliatelle
  • 250 ml plantaardige kookroom light of vol
  • zout
  • peper

Optioneel

  • verse basilicum
  • (plantaardige) geraspte kaas
  • 140 gram zongedroogde tomaat.

Instructies

  • Was de aubergine en snij in blokjes.

Optioneel

  • Dit gerecht kun je binnen 20 minuten op tafel zetten. Wil je extra lekkere aubergine? Trek dan iets langer uit en volg deze eerste stap.
    Leg de aubergine stukjes in een vergiet en bestrooi ruim met zout. Laat de aubergine staan en laat het vocht eruit trekken. Dep de aubergine af met een keukenpapier.

Reguliere recept

  • Kook de tagliatelle gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een hapjespan op het vuur. Voeg de olijfolie toe.
  • Snij de ui en knoflook en doe in de pan. Bak op middelhoog vuur.
  • Voeg de aubergine blokjes toe aan de pan en bak ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de zongedroogde tomaat in reepjes en voeg toe aan de pan. Voeg ook de roomsaus toe en laat nog even een paar minuten rustig pruttelen.
  • Roer de tagliatelle door de aubergine. Serveer optioneel met wat verse basilicum en/of vegan parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • De aubergine in deze pasta is heerlijk zacht van smaak. 
  • Wil je het gerecht nog meer kidsproof maken? Pureer de aubergine en de roomsaus dan in de blender of met een staafmixer. 
  • Vervang eventueel de zongedroogde tomaat door gehalveerde cherrytomaatjes. 
Vegan recept voor romige pasta met aubergine
Tagliatelle roomsaus met aubergine vegetarisch vegan