Vegan pompoensoep met gegrilde tomaat: tips voor kruiden, snijden en uithollen
Pompoensoep is een heerlijke en voedzame soep die perfect is voor een koude dag. Deze soep is ook nog eens vegan, dus is hij geschikt voor iedereen. In deze blog geef ik je een heerlijk recept voor pompoensoep met gegrilde tomaat en geef ik je bovendien nog wat extra tips voor het kruiden van de soep, het snijden en uithollen van de pompoen en het serveren van de soep.
Hoe pompoensoep kruiden
Pompoensoep is eigenlijk al heel erg lekker van zichzelf. Deze soep maak ik met gegrilde tomaat. De gegrilde smaak van tomaat geeft al heel veel smaak. Je kunt de soep ook nog extra kruiden. Ik gebruik hiervoor altijd groentebouillon als basis. Andere lekkere kruiden en specerijen bij pompoen zijn tijm, rozemarijn, komijnpoeder, kaneel, gemberpoeder en chilivlokken. Probeer het eens uit en ontdek je favoriete pompoensmaakmaker!
Hoe pompoen uithollen?
Als je een pompoensoep gaat maken, moet je de pompoen eerst wassen en uithollen. Schillen is niet nodig als je de pompoen hebt gewassen. Dat scheelt heel veel werk en frustratie!
Het uithollen van de pompoen is niet moeilijk. Je snijd de pompoen doormidden. Verwijder de zaadlijsten met een lepel. Daarna kun je de pompoen snijden.
Hoe pompoen snijden
Om pompoen te snijden heb je een scherp mes nodig. Snijd de pompoen in parten van ongeveer 2 cm dik. Snij iedere part vervolgens in blokjes.
Is pompoensoep gezond?
Pompoensoep is een gezonde soep die veel vitamines en mineralen bevat. Pompoen is een goede bron van vitamine A, vitamine C en vezels.
Is pompoensoep koolhydraatarm?
Pompoensoep is een koolhydraatarm gerecht. Een portie van 200 gram bevat ongeveer 15 gram koolhydraten.
Pompoensoep serveren
Pompoensoep kun je serveren met brood, crackers of toast. Je kunt de soep ook serveren met een topping, zoals gegrilde groenten, (plantaardige) feta of noten.
Pompoensoep is een heerlijke en voedzame soep die je gemakkelijk zelf kunt maken. Met deze tips maak je een heerlijke en gezonde pompoensoep.
Meer vegetarische en vegan recepten met pompoen
Ben jij ook zo’n pompoenfan? In het pompoenseizoen kan ik er altijd zo van genieten. Bekijk ook eens mijn pompoen pagina of maak een van deze lekkere recepten.
Pompoensoep met gegrilde tomaat
Ingrediënten
- 1 kilo pompoen ongeveer 1 kleine pompoen
- 500 gram cherrytomaat
- 3 eetlepels olijfolie
- zout
- peper
- 1-1,5 liter groente bouillon
Optioneel, om te garneren
- pompoenpitten
- croutons
Instructies
- Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier of een grote ovenschaal klaar.
- Was de pompoen. Je hoeft de schil niet te verwijderen. Snij doormidden en verwijder de pitten. Snij in plakken en vervolgens in blokjes. Verdeel de pompoen en de cherrytomaat over de bakplaat. Bespenkel met olijfolie en bestrooi met wat zout en peper.Schuif de bakplaat in de oven en grill ongeveer 10 minuten op grilllstand.
- Doe de pompoen en tomaat in een pan of een blender. Voeg de helft van de groentebouillon toe en pureer met een staafmixer of blender tot een gladde soep. Voeg 1 liter hete groente bouillon toe. Zet de pan op het vuur en kook ongeveer 15 minuten op middelhoog vuur. Proef of de pompoen gaar is. Zo ja? Pureer de soep dan met een staafmixer of blender. Is de soep erg dik? Voeg dan nog wat extra groente bouillon toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Optioneel, om te garneren
- Garneer eventueel met wat olijfolie, pompoenpitten en croutons.
Kidsproof tips
- Deze pompoensoep is ideaal om te eten met kinderen. De soep is lekker zoet en romig van smaak.Â
Review