Tzatziki is een heerlijk Griekse dip die je werkelijk overal bij kunt serveren. Ik eet het vaak bij een gevulde pita, of bij couscous, of ik het gebruik het gewoon als dipsaus voor op een toastje of stokbroodje.
Homemade dip
Tzatziki kun je uiteraard kant en klaar kopen in de supermarkt. Maar het allerlekkerste is om deze zelf te maken! En het fijne is, het is helemaal niet moeilijk. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en het staat binnen 5 minuten op tafel. Daarnaast is het een stuk gezonder, omdat je weet wat er in gaat. En niet geheel onbelangrijk: zelf maken is een stuk goedkoper! Het lekkerst vind ik als de komkommer heel fijn gesneden is, hier gebruik een mandoline of rasp voor, dat gaat het snelst.
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt
- 0,5 komkommer
- 6 takjes verse dille
- 1 grote teen knoflook
- zout
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
De traditionele tzatziki wordt gemaakt met verse dille. Mocht je niet van dille houden, of het niet in huis hebben, dan kun je ook munt of peterselie gebruiken.
Recepten met tzatziki
Tzatziki
Ingrediënten
- 250 ml Griekse yoghurt
- 0,5 komkommer
- 6 takjes verse dille
- 1 grote teen knoflook
- zout
- peper
- 1 eetlepel olijfolie
Instructies
- Doe de yoghurt in een schaaltje. Rasp de komkommer en roer door de yoghurt. Snij de knoflook klein en doe bij de yoghurt, samen met de olijfolie. Haal de blaadjes van de takjes dille en roer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op sausjes, dus deze tzatziki is zeker een hit!Â
- Ideaal, want je kunt je wel wat ongezondere sausjes voorstellen ;).Â
Review