Bieten risotto: een lekker en kleurrijk risotto recept

Met deze bieten risotto met geitenkaas zet je echt een feestje op tafel. Want die paarsrode bietenkleur knalt altijd zo lekker. Deze bieten risotto ziet er niet alleen heerlijk uit, maar is ook nog eens ontzettend lekker.

Recept voor bietenrisotto
Vegetarische bieten risotto met geitenkaas

Ingredienten voor bieten risotto met geitenkaas

Deze bieten risotto maak je met verse of voorverpakte bietjes. Als je verse bietjes gebruikt, moet je deze vooraf schillen, in blokjes snijden of raspen en gaar koken. Het smaakt altijd extra lekker, maar is wel iets meer werk vind ik. Haal de volgende ingredienten in huis voor bieten risotto voor 4 personen:

  • 1000 gram rode biet vers of voorgekookt
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 320 gram risottorijst
  • 1 liter groentenbouillon
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper

Kidsproof risotto recept

Deze risotto kun je heel goed eten met kinderen. De bietjes zijn gepureerd, dus onherkenbaar als groente. De geitenkaas zorgt voor een zachte, romige smaak. Krijg je de geitenkaas er echt niet in? Vervang deze dan voor wat creme fraiche en wat extra Parmezaanse kaas.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meer vegetarische risotto recepten

Ik kan denk ik bijna een maand lang iedere dag een ander risotto recept koken. Zoveel risotto recepten heb ik intussen ontwikkeld. Neem gerust een kijkje op mijn risotto pagina. Of kook een van deze andere vega risotto recepten:

Risotto met groene asperge en pesto van raapsteeltjes
Heb je raapsteeltjes in huis en weet je niet wat je ermee kunt maken? Dan is deze risotto echt een aanrader! Een lekker frisse vegan risotto met pesto van keeltjes (raapstelen) en groene asperge.
Bekijk recept
De lekkerste pompoenrisotto
Zin in herfst op je bord? Deze vegetarische pompoenrisotto met salieboter is dan echt jouw perfecte bordje comfort food. Je maakt het met gegrilde pompoen uit de oven. Makkelijk en ontzettend lekker.
Bekijk recept
Risotto met pastinaak en kastanje champignons
Risotto met pastinaak en kastanje champignons: Hou je van risotto? Dan moet je deze risotto zeker proberen. De pastinaak geeft een lekker romige en nootachtige smaak aan het gerecht. Een perfect vegetarisch gerecht voor de herfst en winter.
Bekijk recept

Bieten risotto met geitenkaas

Op zoek naar een knaller van een Italiaans gerecht? Deze bieten risotto steelt de show op tafel. Zowel de kleur, als de smaak van de risotto is geweldig. De geitenkaas maakt de risotto helemaal af. Deze risotto is helemaal kidsproof.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 35 minuten
Totale tijd: 45 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordBiet, Kidsproof, Risotto, Vegetarisch
Porties4 People

Ingrediënten

  • 1000 gram biet vers of voorgekookt
  • 1 ui
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 320 gram risottorijst
  • 1 liter groentenbouillon
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 75 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • verse basilicum

Instructies

  • Gebruik je verse bieten? Schil dan de bieten. Rasp de bieten of snij in kleine blokjes. Kook de bieten gaar in een pan. Dit duurt ongeveer 10-15 minuten, afhankelijk van hoe groot je de bietjes hebt gesneden.
    Gebruik je voorgekookte bieten? Snij dan de bieten in grove stukken en zet even apart.
  • Pureer de bietjes in een blender met een beetje kookvocht tot een egale massa. Zet even apart.
  • Verwarm een hapjespan en smelt hierin de olijfolie.
    Snij de ui fijn en bak deze in de olijfolie. Voeg de risottorijst na 1 minuut toe en bak deze 1 minuut mee totdat de rijst glazig oogt.
  • Blus de rijst af met een scheut groentebouillon. Zet je pan nu wat lager, op middelhoog vuur. Roer de rijst goed door en schenk steeds wat groente bouillon bij tot deze is opgenomen door de rijst. Blijf roeren en bouillon bijschenken tot de rijst bijna gaar is, hij mag nog een bite hebben. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten.
    Schenk nu de bietpuree over de rijst en laat nog even 5 minuten pruttelen tot de rijst al dente is. Roer goed door.
  • Kruimel 3/4 van de geitenkaas over de risotto en roer ook de Parmezaanse kaas erdoor. Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
    Garneer met wat verse basilicum en de rest van de geitenkaas.

Kidsproof tips

Extra kidsproof tips
  • Dit recept is al erg kidsproof doordat de bietjes zijn gepureerd. Ook het roze/paarse kleurtje is vaak erg aantrekkelijk voor kids. 
  • Lust jouw kind geen geitenkaas? Gebruik dan wat creme fraiche of alleen Parmezaanse kaas
  • Eet jouw baby ook mee? Dit gerecht is ook heel lekker voor baby’s! De bouillonblokjes en kaas zijn nog niet zo goed voor de jonge maagjes. Wat je kunt doen, is de bouillonblokjes en kaastot het einde bewaren en de rijst opgieten met heet water. Aan het eind hou je een portie voor jouw baby apart en voeg je de bouillon en kaas toe. 
Recept voor bietenrisotto
Vegetarische bieten risotto met geitenkaas