Gnocchi met gegrilde pompoen
De herfst is weer begonnen en dat betekent dat we weer volop kunnen genieten van lekkere pompoen gerechten. Ik ben er gek op. Pompoen voelt voor mij echt als comfort food. Deze gnocchi met gegrilde pompoen is ee ontzettend makkelijk en lekker vegetarisch pastarecept. En nog veel belangrijker: een echt smaakbommetje. De gnocchi is namelijk gebakken in salieboter en daardoor smaakt het extra lekker. De druipende burrata maakt het helemaal af!
Lekker vegetarisch recept met salieboter en pompoen
Salieboter en pompoen zijn een perfecte combinatie. Samen zorgen ze voor een ultieme herfstsmaak. Mijn favoriete gerecht met salieboter en pompoen, is risotto met pompoen. De salieboter zorgt in dat recept voor een geweldige extra twist. Bij dit gnocchi recept komt de combinatie van salieboter en pompoen ook perfect tot z’n recht!
Hoe maak je salieboter?
Salieboter is ontzettend makkelijk om te maken. Verwarm een klontje boter (of plantaardig alternatief) in een pan. Zorg dat het niet te bruin of zwart wordt. Voeg verse salieblaadjes toe en laat 2 minuten zachtjes pruttelen. De salieboter is klaar! Je kunt salieboter toevoegen aan een herfstige risotto. Of gebruik het voor dit heerlijke recept met gnocchi. Bak de gnocchi in de salieboter en je hebt een geweldig gnocchi gerecht.
Hoe grill je pompoen in de oven?
De pompoen in dit recept is gegrild in de oven. Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar. Was de pompoen goed en snij doormidden. Haal de pompoenpitten eruit. Snij de pompoen vervolgens in plakken en daarna in blokjes. Leg de pompoenstukjes op de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en wat chilivlokken. Bak de pompoen ongeveer 20 minuten in de oven tot het mooi gaar is.
Tip: Als je pompoen goed wast, hoef je de pompoen niet te schillen. Dat scheelt een hoop werk en frustratie!
Ingredienten voor gnocchi met gegrilde pompoen en burrata
Haal de volgende boodschappen in huis voor gnocchi met gegrilde pompoen:
- 1 pompoen
- 500 gram cherrytomaat
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 0,5 theelepel chillivlokken
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram roomboter
- 1 handje verse salie
- 1000 gram gnocchi
- 150 gram burrata
Meer vegetarische recepten met pompoen
Ben jij ook zo gek op pompoen? Probeer dan ook eens een van deze vegetarische recepten:
Gnocchi met gegrilde pompoen en burrata
Ingrediënten
- 1 pompoen
- 500 gram cherrytomaat
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 0,5 theelepel chillivlokken
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 gram roomboter
- 1 handje verse salie
- 1000 gram gnocchi
- 150 gram burrata
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de pompoen. Snij doormidden, verwijder de pitten. Snij vervolgens in plakjes en daarna in blokjes. Leg de pompoenblokjes op de bakplaat. Was de cherrytomaten en leg ze naast de pompoen. Sprenkel de olijfolie over de groente en bestrooi met wat chilivlokken en zout. Schuif de bakplaat in de oven en bak in 15-20 minuten gaar.
- Kook intussen de gnocchi 2 minuten in kokend water. Giet af, besprenkel met een beetje olijfolie en zet apart.
- Verwarm de boter in een hapjespan. Voeg de salieblaadjes toe en bak 2 minuten. Voeg nu de gekookte gnocchi toe en bak ongeveer 5 minuten.
- Haal de pompoen en tomaat uit de oven en voeg toe aan de gnocchi. Roer goed door. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
- Leg de burrata op de gnocchi. Snij de burrata open, zodat het een beetje uitloopt. Sprenkel nog een beetje olijfolie over de burrata en bestrooi met zout en peper.
Kidsproof tips
- Deze gnocchi met pompoen kun je heel eenvoudig extra kidsproof maken.Â
- Pureer de pompoen en tomaat tot een gladde saus, nadat ze zijn gegrild in de oven. Schenk de saus over de gebakken gnocchi.Â
- Verwijder de salieblaadjes uit de saus.Â
- Laat de burrata voor je kind achterwege en garneer met geraspte kaas of Parmezaanse kaas.Â
Review