Makkelijk recept voor bruschetta
Brusschetta is een heerlijk Italiaans recept. Het is eigenlijk niet veel meer dan een salade van tomaat op gegrild brood. De lekkerste bruschetta is heel makkelijk om te maken. Een heerlijke snack, lunch, aperatief of voorgerecht!
Wat is het geheim voor de lekkerste bruschetta?
De lekkerste bruschetta is niet moeilijk om te maken. Er zijn echter wel 2 dingen waardoor je bruschetta echt lekker wordt. Ten eerste heb je goede kwaliteit tomaten nodig. In de zomer zijn tomaten veel smaakvoller en zoeter dan in de winter. Het tweede belangrijke ingredient is olijfolie. Je kunt prima een olijfolie uit de supermarkt gebruiken. Maar wil je echt goede bruschetta maken, dan maakt een goede kwaliteit olijfolie echt een verschil. Met deze 2 ingredienten kan het niet mis gaan!
Nog 1 andere tip voor de lekkerste bruschetta: laat je tomaten even uitlekken in een vergiet als je ze in blokjes hebt gesneden. Hierdoor wordt de bruschetta minder vochtig.
Ingredienten voor de lekkerste Italiaanse bruschetta
Naast goede tomaten en olijfolie heb je niet veel nodig. Voor 8 bruschetta’s haal je het volgende in huis:
- 4 tomaten, goed rijp
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui
- 1 flinke hand verse basilicum
- zout
- peper
- 2 sneetjes oud brood of stukjes stokbrood
- 1 teentje knoflook
Optioneel
- 1 scheutje balsamico azijn
Hoe maak je de lekkerste bruschetta?
De lekkerste bruschetta maak je als volgt. Was je tomaten en snij in blokjes. Laat de tomaten even uitlekken in een vergiet. Doe daarna in een schaal en besprenkel met olijfolie. Snij een ui fijn en hak verse basilicum fijn. Voeg toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout en peper. Besmeer de broodjes met olijfolie en wrijf in met een teentje knoflook. Grill in een pan of oven. Serveer de gegrilde toast met de tomatensalade.
Meer vegetarische Italiaanse recepten
Ben jij gek op de Italiaanse keuken? Probeer dan ook eens een van deze recepten:
Makkelijke Italiaanse bruschetta
Ingrediënten
- 4 tomaten goed rijp
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 kleine ui
- 1 flinke hand verse basilicum
- zout
- peper
- 2 sneetjes oud brood of stukjes stokbrood
- 1 teentje knoflook
Optioneel
- 1 scheutje balsamico azijn
Instructies
- Snij de sneetjes boterhammen in vieren. Bestrijk met een beetje olijfolie. Haal de knoflook uit de schil en snij in de lengte doormidden. Smeer de sneetjes brood in met de knoflook. Grill de broodjes aan beide kanten in een grillpan, grillijzer of in de oven op grillstand totdat ze mooi goudbruin en krokant zijn.
- Was de tomaat en snij in kleine stukjes. Doe de tomaat in een vergiet en laat even wat uitlekken. Doe de tomaat in een schaal. Voeg 2/3 van de olijfolie toe.
- Snij de ui super fijn. Hak de basilicum fijn. Voeg de ui en basilicum toe aan de tomaten. Breng op smaak met zout en peper en eventueel wat balsamicoazijn.
- Serveer de tomatensalsa op de toast en je hebt een heerlijke bruschetta
Kidsproof tips
- Mijn kinderen zijn gek op bruschetta. Ze hebben het voor het eerst gegeten in Italie en waren meteen enthousiast.Â
- Krijg jij jouw kind niet enthousiast? Laat de ui en basilicum dan achterwege voor je kind. Zo heb je een pure tomatensalade zonder vreemde stukjes.Â
Review