Deze maaltijdsalade kan ik echt iedereen aanraden! Een heerlijk gezond smaakbommetje.

Koken met uitdagingen

Ik maakte dit recept voor mijzelf en mijn bestie. Na een werkdag zouden we namelijk naar de sauna gaan en we wilden graag een gezonde maaltijd. Dat was nog even een uitdaging, want mijn vriendin Su-Anne eet geen pasta en weinig rijst, houdt niet van mais en tomaten en ik eet zelf vegetarisch. En het moest ook nog eens makkelijk mee te nemen zijn voor onderweg. Ik vroeg haar welke groente ze lekker vond en ze kwam met venkel en pastinaak. En laat ik dat nou toevallig nog precies in mijn groentelade hebben liggen! Ik maakte er een heerlijke posteleinsalade van met gegrilde venkel en pastinaak. Een beetje quinoa erbij voor gezonde vezels en een heerlijke pesto van munt. Wij hebben ervan genoten!

Maaltijdsalade met gegrilde pastinaak, venkel en muntpesto

Dit is een heerlijke en gezonde plantaardige maaltijdsalade. Een smaakbommetje vol met verse groente, zoals pastinaak, venkel en postelein. De muntpesto maakt het helemaal af. Een lekkere salade voor lunch, of als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht.
4 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 25 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht
KeukenFusion, Vegan
TrefwoordPastinaak, Plantaardig, Postelein, Quinoa, Salade, Vegan, Venkel
Porties2 personen

Ingrediƫnten

  • 100 gram quinoa
  • 400 gram pastinaak
  • 1 venkel
  • 80-100 gram postelein alternatief: veldsla, rucola of spinazie
  • 10 gram verse muntblaadjes
  • 15 gram verse koriander
  • 0,5 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 3 handjes pijnboompit

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakrooster of -plaat met bakpapier klaar.
  • Schil de pastinaak en snij in partjes of plakken. Was de venkel, verwijder de onderkant en snij in parten. Verdeel de groente over de bakplaat en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Schuif de plaat in de oven en bak in ongeveer 20 minuten gaar en goudbruin.
  • Kook de quinoa gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de pijnboompitten een paar minuten in een pan tot ze goudbruin zijn.
  • Maak de muntpesto door de muntblaadjes, koriander, sjalot, knoflook en pijnboompitten in een keukenmaler of blender te doen. Voeg 75-100 ml olijfolie toe en pureer tot een mooie pesto.
  • Verdeel de postelein over 2 borden. Schep de quinoa op de borden en verdeel de groente erover. Besprenkel met een flinke klodder pesto.

Kidsproof tips

  • Mijn kids zijn niet zo dol op salade. De jongste gek genoeg wel, die eet de rauwe blaadjes gewoon op, maar mijn oudste moet er niets van weten.Ā 
  • Voor de kinderen maak ik meestal een apart bakje met alleen de gegrilde groente en quinoa. Ik geef ze er dan nog wat extra rauwkost bij.
  • Als sausje kun je prima een klein beetje pesto door wat creme fraiche mengen. Dat is een wat neutralere smaak voor de kids.Ā 
Vegan salade
Salade met gegrilde pastinaak, venkel, postelein, quinoa en muntpesto

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

āœ“ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

āœ“ Makkelijk om te maken

āœ“ Binnen 15-25 minuten op tafel

āœ“ Voor slechts 1,99 ipv 7,99