Vegan miso noedelsoep met pompoen: een herfst- en winterse comfortfood

Op zoek naar een heerlijke en voedzame maaltijd voor de herfst en winter? Dan is deze vegan miso noedelsoep met pompoen zeker iets voor jou! Deze soep is gemaakt met verse groente ingrediënten en is helemaal zonder pakjes en zakjes.

De voordelen van vegan noedelsoep

Deze vegan noedelsoep met pompoen heeft een aantal voordelen:

  • Het is super smaakvol. De misopasta, sesamolie en paddenstoelen bouillon zorgen voor een lekkere diepe umami smaak. En de groenten zorgen voor knapperigheid en extra smaak.
  • Het is een gezonde maaltijd. De soep is rijk aan eiwitten, vezels en vitamines.
  • Het is een makkelijke maaltijd. De soep is snel en makkelijk te maken.
  • Het is een comfortfood. De soep is warm en verwarmend.

Lekkere toppings in ramen noedelsoep

Als je een goede bouillon en lekkere noedels hebt, dan kun je eigenlijk eindeloos varieren met lekkere toppings. Voor deze herfstige soep heb ik gekozen voor gegrilde pompoen, paprika, prei, spitskool en knapperige tofu.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

De tofu heb ik zelf vooraf bereid en knapperig gebakken. Dat scheelt weer tijd bij het voorbereiden van deze soep. En het is een stuk lekkerder dan voorverpakte tofublokjes uit de supermarkt.

Andere lekkere toppings zijn shiitake paddenstoelen, in de oven gedroogde tomaat, geroosterde mais, gebakken boerenkool, sperziebonen, broccoli. Kortom; je kunt van alles proberen als topping!

Variaties met miso noedelsoep

  • Voor een extra pittige soep kun je meer chilivlokken of chili olie toevoegen.
  • Je kunt de tofu ook vervangen door tempeh.
  • Voor een extra romige soep kun je een scheutje kokosmelk toevoegen.

Conclusie

Deze vegan miso noedelsoep met pompoen is een heerlijke en voedzame maaltijd voor de herfst en winter. De pompoen geeft de soep een rijke, zoete smaak. De tofu zorgt voor een goede eiwitbron.

Vegan noedelsoep met pompoen
Miso noedelsoep met pompoen

Meer lekkere vegan noedel recepten

Ben jij ook zo gek op noedels? Noedels vind ik echt een geweldige koolhydraatbron om de lekkerste vegan gerechten mee te serveren. Probeer ook eens een van deze lekkere noedelrecepten. Of neem een kijkje op mijn pagina met Aziatische gerechten voor meer inspiratie.

Vegan noedelsalade met veel groente
Zin in een lekkere, frisse en gezonde Aziatische maaltijdsalade? Bekijk dan snel hoe je deze noedelsalade maakt.
Bekijk recept
Vegan portobello noedels met miso dressing
Geniet van heerlijke vegan portobello noedels met romige miso dressing. Een eenvoudig, gezond en smaakvol gerecht voor doordeweekse avonden. Probeer het nu.
Bekijk recept
Vegan noedels met spitskool, peultjes en tofu
Dit is een heerlijk voedzaam vegan maaltijd met noedels, tofu, spitskool en peutljes. Makkelijk om te maken en ontzettend lekker!
Bekijk recept

Miso noedelsoep met pompoen

Op zoek naar een lekker en makkelijk ramen recept voor de herfst of winter? Dan is deze miso noedelsoep met pompoen echt een aanrader! Veel lekkere groente toppings en een heerlijke vegan umami bouillon.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht, Lunch
KeukenAziatisch, Japans
TrefwoordGegrilde pompoen, Miso, Noedelsoep, Ramen, Soep
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 500 gram pompoen
  • 2 paprika
  • 3 cm gember
  • 2000 ml kokend water
  • 2 blokjes paddenstoelen bouillon
  • 1 blokje groente bouillon
  • 4 eetlepels miso
  • 250 gram noedels
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 400 gram spitskool
  • 1 prei
  • 200 gram knapperige tofu zelfgemaakt, of voorverpakt.

Optioneel

  • chili olie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op grillstand en zet een bakplaat met bakpapier, of een flinke ovenschaal klaar.
  • Was de pompoen en paprika.
    Snij de pompoen in blokjes van ongeveer 1×1 cm.
    Snij de paprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij vervolgens in reepjes.
    Verdeel de pompoen en paprika over de eerste bakplaat en sprenkel de helft van de olie erover.
    Zet de pompoen en paprika in de oven en grill 5-10 minuten tot de groente gaar is en nog niet aangebrand ;).
  • Schil intussen de gember en snij fijn. Bak de gember in een soeppan met de rest van de zonnebloemolie op middelhoog vuur.
  • Blus af met het kokend water. Voeg de bouillonblokjes en de miso toe en roer goed door. Laat de bouillon pruttelen op laag vuur. Breng eventueel extra op smaak met zout en peper.
  • Kook in een andere pan de noedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel af met koud water en zet apart.
  • Was de spitskool. Snij de kool in dunne reepjes.
    Bak de spitskool in een koekenpan met de sesamolie voor ongeveer 3-4 minuten. De kool mag nog lekker knapperig zijn. Haal de kool uit de pan en zet even apart.
  • Was de prei en snij in dunne ringen.
  • Bak de knapperige tofu op in de koekenpan voor 3-4 minuten.
    (Let op: ik ga er in het recept vanuit dat de tofu al is voorgebakken. Is dat nog niet het geval? Begin dan het recept met het knapperig bakken van de tofu. Dat kan met dit recept.)
  • Verdeel de noedels over de soepkommen. Schenk vervolgens de bouillon erbij.
    Verdeel de toppings over de kommen; de stukjes pompoen, paprika, prei, spitskool en tofu.

Optioneel

  • Garneer eventueel met wat chili olie voor wat extra spice.