Gegrilde groente uit de oven

Ik heb weer een lekker recept voor je met gegrilde groente, orzo met tomatensaus en burrata! Gegrilde groente is altijd een goed idee om te maken. Door groente te grillen krijgen ze een heerlijke smaak en je hebt er nauwelijks werk aan. Ik maakte er een zelfgemaakte tomatensaus bij en zo heb je ineens een perfecte basis voor een vegetarische pasta!

Ik koos voor dit recept voor paprika en courgette, maar je kunt natuurlijk ook andere groenten grillen in de oven. Denk aan aubergine, tomaat, maar ook groente zoals broccoli.

Tomatensaus en burrata: een heerlijke combinatie

Burrata is mijn ontdekking van vorig jaar. Deze luxe mozzarella variant met een vulling van room ziet er prachtig uit op tafel. En het smaakt ook nog eens ontzettend lekker bij Italiaanse gerechten. Met burrata, tomatensaus en basilicum heb je een soort upgrade van de klassieke caprese.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Orzo bij de gegrilde groente

Ik kookte wat orzo bij de gegrilde groente, omdat ik nou eenmaal ontzettend gek ben op orzo. Maar je kunt dit gerecht ook eten met andere pastasoorten, of juist met bulgur, couscous of rijst. Of doe eens gek, en eet de gegrilde groente met een lekker brood. De basis van gegrilde groente en tomatensaus past eigenlijk wel bij iedere koolhydraatvariant.

Meer vegetarische orzo recepten

Laat ik meteen maar even van de gelegenheid gebruik maken om jou ook te overtuigen van hoe lekker orzo is. Mocht je orzo nog niet kennen, het is een pastasoort in de vorm van een rijstkorrel. Qua formaat lijkt het op risotto rijst, maar het is dus een pastasoort. Een hele kleine pastasoort en dat onderscheidt orzo van bijvoorbeeld penne, tagliatelle en fusili. Op een of andere manier vind ik dat een pluspunt. Je kunt orzo gebruiken als vervanger van risottorijst, maar je kunt er ook salades mee maken. Ik heb mijn favoriete orzo recepten voor je op een rij gezet.

Orzotto met champignons
Orzotto is een leuk en lekker alternatief voor risotto. Het is gemaakt van orzo, een pastasoort. Wil je eens iets anders proberen dan een risotto, dan is deze orzo met champignons een top idee! Met deze vegetarische orzotto verras je je tafelgenoten gegarandeerd!
Bekijk recept
Orzosalade met gegrilde groente, chili burger reepjes en feta
Een heerlijke 's zomerse maaltijdsalade van orzo. Met gegrilde groente, vegetarische chili burger en feta. Ontzettend makkelijk om te maken en super smaakvol. Hier blijf je van eten.
Bekijk recept

Burrata recepten

Mocht je nog meer lekkere burrata recepten zoeken? Dan ben je hier ook aan het goede adres. Mijn favoriet van dit moment is toevallig een eenpansmaaltijd met orzo. Deze panzanella met nectarine en burrata is ook een aanrader!

Panzanella met nectarine en burrata
Panzanella is een klassieke Italiaanse salade van restjes. Restjes brood, tomaat en groente. Deze panzanella maak ik met oud brood, tomaat, nectarine en burrata. Die combinatie is echt hemels. De nectarine maakt de panzanella heerlijk zoet en extra fris en de burrata zorgt voor wat romigheid.
Bekijk recept
Vegetarische eenpansmaaltijd met orzo, tomaten en burrata
Zin in een makkelijke en lekkere maaltijd? Maak dan deze orzo met cherrytomaat en burrata. Een heerlijke vegetarische maaltijd waar je maar één pan voor nodig hebt. En nog eens super kidsproof ook!
Bekijk recept

Orzo met tomatensaus, gegrilde groente en burrata

Deze orzo is super makkelijk om te maken en echt een ware smaaksensatie. Er komen geen pakjes en zakjes aan te pas. De burrata zorgt voor een heerlijk romige smaak.
3.75 van 4 stemmen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordBurrata, Gegrilde groente, Kidsproof, Orzo, Tomatensaus, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram orzo
  • 2 courgette
  • 3 paprika
  • gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 gram cherrytomaat
  • 400 gram tomatenblokjes
  • burrata
  • chilivlokken
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Optioneel

  • verse basilicum of oregano

Instructies

  • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 200 graden en zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de paprika en courgette en snij in grove stukken. Leg de groente op de bakplaat en besprenkel ruim met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper en wat Italiaanse kruiden. Bak de groente in 15-20 minuten gaar in de oven.
  • Snij de ui en knoflook fijn. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui en knoflook.
    Was de cherrytomaat en snij in kleine stukjes. Voeg na 3 minuten de tomaatjes toe aan de ui en bak kort mee. Voeg ook de tomatenblokjes toe, samen met 100 ml water.
    Breng op smaak met een mespuntje chilivlokken, 2 theelepels Italiaanse kruiden en wat zout. Doe de deksel op de pan en laat 20 minuten pruttelen.
  • Kook intussen de orzo in ruimkokend water gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en besprenkel met olijfolie, zodat de pasta niet aan elkaar gaat plakken.
  • Serveer de orzo met de gegrilde groente, tomatensaus. Scheur de burrata en verdeel deze erover.

Optioneel

  • Garneer optioneel met verse basilicum of oregano

Kidsproof tips

  • De orzo met tomatensaus is absoluut een topper voor kinderen. 
  • Gegrilde groente vindt niet ieder kind lekker. Je kunt eventueel de groente door de tomatensaus pureren voor een extra kidsproof versie. 
Pasta met burrata
Orzo met gegrilde groente, tomatensaus en burrata