Vegan roomsaus pasta

Pasta met roomsaus en spinazie is een klassieker die bij veel mensen favoriet is. Het is een heerlijke en makkelijke maaltijd die zowel vegetarisch als vegan kan worden gemaakt. In deze blog laat ik je zien hoe je een vegan roomsaus kunt maken en hoe je deze kunt combineren met spinazie voor een smaakvolle en voedzame maaltijd.

Vegan roomsaus maken

De makkelijkste basis voor vegan roomsaus, is vegan kookroom. Ik gebruik zelf altijd light sojaroom, maar er zijn ook andere plantaardige kookroom opties die ook heel lekker zijn.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Maak je de roomsaus liever zelf? Gebruik dan 1 eetlepel plantaardige boter, 1 eetlepel bloem en 250 ml plantaardige melk.

Bak de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde. Voeg steeds scheutjes melk toe en blijf roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Breng de saus op smaak met zout en peper en eventueel wat nootmuskaat of kruiden die je lekker vindt.

Vegan pasta met roomsaus en spinazie

Om vegan pasta met roomsaus en spinazie te maken, kook je eerst de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat deze even uitlekken.

Giet de vegan roomsaus in een grote pan en verwarm deze op middelhoog vuur. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken.

Serveer de vegan pasta met roomsaus en spinazie direct.

Meer inspiratie voor vegan pasta recepten

Wil je ook vaker plantaardig eten? Maar mag het ook makkelijk en lekker zijn, zonder het gevoel dat je iets moet laten? Kijk dan eens op mijn speciale vegan recepten pagina, of maak een van deze vegan pasta’s.

Eiwitrijke vegan pasta met gegrilde paprika tomaat saus
Op zoek naar een makkelijke vegan pasta? Deze pasta met gegrilde paprika en tomaat uit de oven staat binnen 20 minuten op tafel!
Bekijk recept
Vegan pasta met palmkool en misoboter
Palmkool is familie van boerenkool en je kunt er heerlijk mee koken. Deze pasta met palmkool met misoboter is echt een aanraderr!
Bekijk recept
Vegan pasta met roomsaus van tofu
Wil je graag een lekkere vegan pasta maken met roomsaus? Dan is dit een super leuk recept om te proberen. De roomsaus maak je van tofu en plantaardige room. Zo heb je meteen wat eiwitten binnen. De roomsaus smaakt heerlijk met broccoli, zongedroogde tomaat en vegan worstjes.
Bekijk recept

Vegan pasta roomsaus met spinazie

Pasta met roomsaus is echt puur comfortfood. Met dit recept heb je binnen 20 minuten een heerlijke plantaardige pasta roomsaus met spinazie op tafel staan. Makkelijk om te maken, gezond en vooral erg lekker.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordChampignons, Kidsproof, Pasta, roomsaus, Spinazie, Tagliatelle, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 320 gram (volkoren) pasta naar keuze
  • 600 gram spinazie vers of diepvries
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gram kastanje champignon of paddenstoelenmix
  • 100-250 ml plantaardige kookroom naar smaak
  • 1 bloke paddenstoelen bouillon
  • 1 theelepel tijm
  • zout
  • peper

Optioneel, om te garneren

  • vegan parmezaanse kaas of edelgistvlokken

Instructies

  • Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, besprenkel met wat olijfolie zodat het niet aan elkaar gaat plakken en zet even apart.
  • Snij intussen de ui en knoflook fijn en bak deze in een hapjespan in een flinke scheut olijfolie.
    Snij de champignons in plakjes en voeg na 2 minuten toe aan de ui. Blijf goed roeren en bak de champignons in ongeveer 5-7 minuten gaar. Breng op smaak met zout, peper en de tijm.
  • Was de spinazie (als dat nog nodig is).
    Voeg de spinazie toe aan de gebakken champignons en laat rustig slinken. Roer goed door.
  • Voeg nu de kookroom (naar smaak) toe en de tijm en het bouillonblokje. Roer goed door totdat het bouillonblokje is opgelost.
    Breng eventueel extra op smaak met zout en peper. Voeg eventueel extra kookroom toe.

Optioneel

  • Garneer met (plantaardige) geraspte kaas.

Kidsproof tips

  • Deze pasta is smullen voor de kids. Roomsaus ziet er niet uit als ‘saus’ en dat scheelt al een discussie aan tafel. 
  • Houdt je kind niet van spinazie? Deze pasta is ook heerlijk met broccoli. 
  • Je kunt de spinazie eventueel ook pureren door de saus. Het is dan lekker om de champignons apart te bakken, zodat je nog een beetje bite hebt bij de saus.Â