Lekker vegan recept met aubergine

Ben je op zoek naar een lekker vegan gerecht met aubergine? Dan moet je deze geroosterde aubergines met miso zeker proberen! De aubergines zijn gegrild in de oven. Vervolgens zijn ze op smaak gebracht met een pasta van miso en gegrild in de oven. Hierdoor heb je echt een lekker smaakbommetje op je bord.

Hoe maak je nasu dengaku; geroosterde aubergine met miso?

Deze gegrilde aubergines maak je door aubergines in de lengte te halveren. Vervolgens snij je het vruchtvlees in met een roosterpatroon. Hier smeer je een mengsel tussen op basis van miso pasta. Daarna gaan de aubergines de oven in. Bak de aubergine ongeveer 25-30 minuten. Serveer ze tot slot met rijst.

Recept voor vegan miso aubergine
Sticky aubergine met miso

Wat heb je nodig voor geroosterde aubergine met miso?

Ik heb goed nieuws: je hebt niet veel ingredienten nodig om deze aubergines te maken. Haal de volgende ingredienten in huis voor 4 personen:

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

  • 4 aubergines

Miso marinade

  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 4 eetlepels miso pasta
  • 1 eetlepel gembersirooop
  • 1 eetlepel sesamolie

Optioneel, om te garneren

  • 2 stengels bosui
  • 1 handje koriander alternatief: petserelie
  • sesamzaadjes

Meer vegan Aziatische recepten

De Aziatische keuken biedt oneindig veel mogelijkheden om lekker vegan te eten. De Aziatische keuken ontzettend rijk is van smaak. Hierdoor mis je geen vlees, vis of zuivel in deze gerechten. Probeer ook eens een van deze recepten:

Japanse vegan miso noedels met knapperige tempeh
Zin in een Japans smaakbommetje? Dan is deze vegan miso noedels echt iets voor jou! Een bordje vol lekkere groente, zoals kool, oesterzwam, sugar snaps en mais, knapperige tempeh en udo noedels. Afgemaakt met de lekkerste zelfgemaakte miso saus.
Bekijk recept
Sticky tofu met rijst en roerbakgroente
Dit recept is echt iets voor jou als je fan bent van de Aziatische keuken. De tofu is eerst knapperig gebakken en daarna sticky gemaakt. De rijst, roerbakgroenten en Emping Salted maken het helemaal af! Een perfecte vegan maaltijd.
Bekijk recept
Aziatische vegetarische kip met rijst en komkommer-radijssalade
Dit is een fantastisch fris en licht recept; Aziatische kip met rijst. Gemarineerde vegetarische stukjes, rijst en een heerlijk frisse radijs-komkommersalade. Een fijne lente en zomermaaltijd!
Bekijk recept

Geroosterde aubergine met miso

Geroosterde miso aubergine is een heerlijk Japans gerecht. Miso aubergine (nasu dengaku) maak je eenvoudig zelf met miso pasta, sesamolie, gembersiroop en rijstazijn. Een heerlijk vegan Aziatisch smaakbommetje.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 40 minuten
KeukenAziatisch, Fusion
TrefwoordAubergine, Miso, Vegan
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 4 aubergine

Miso marinade

  • 4 eetlepels miso pasta
  • 1 eetlepels rijstazijn
  • 1 eetlepels gembersiroop
  • 1 eetlepel sesamolie

Optioneel, om te garneren

  • 2 stengels bosui
  • 1 handje koriander alternatief: petserelie
  • sesamzaadjes

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de aubergines en snij in de lengte doormidden. Snij de aubergines diagonaal in zodat je een ruitpatroon krijgt. Snij diep genoeg, maar pas op dat je de aubergine niet door snijdt.
    Bestrooi de aubergines met zout en laat even staan.
  • Bereid intussen de marinade. Meng de miso pasta met de gembersiroop, sesamolie en rijstazijn.
  • Leg de aubergines op de bakplaat met bakpapier, met de binnenkant naar boven gericht. Bestrijk de aubergines met de miso marinade. Smeer de miso ook tussen de ruitjes.
    Schuif de aubergine in de oven en bak ongeveer 30 minuten totdat de aubergine gaar is.
  • Serveer met ringetjes bosui, koriander en sesamzaadjes.

Kidsproof tips

  • Mijn kinderen zijn niet zo’n fan van een hele aubergine. Ze moeten altijd proeven, maar hoeven het niet op te eten. Ik serveer voor hen meestal rijst en rauwkost erbij.Â