Lekker vegetarisch eenpansrecept met pasta

Pasta, dat eten wij iedere week minstens 1 keer. Vaak wel 2 of 3. De meeste pastarecepten zijn namelijk snel klaar en de kids zijn er gek op. Dat zijn 2 belangrijke voorwaarden voor mij doordeweeks :). Dit recept voor eenpans orzo met tomaat en sinaasappel heeft nog een voordeel. Je hebt namelijk maar 1 pan nodig. Dat scheelt weer afwas! Samenvattend: een ontzettend makkelijk en handig recept dus.

Frisse sinaasappel tomaatsaus

Deze pasta maakte ik met sinaasappel tomaatsaus. De sinaasappel geeft namelijk een frisse twist aan de tomatensaus. Hierdoor heb je echt weer een keer wat anders. Ik at een tijdje geleden een tomaten sinaasappelsoep in een restaurant. Dat heeft geleid to inspiratie voor dit recept. De soep was namelijk heerlijk!

Sinaasappels van mijn adoptieboom

Een paar maanden geleden kreeg ik een adoptie sinaasappelboom van Llaurat. Zij willen de sinaasappelindustrie verduurzamen. Daarom hebben zij een adoptieboom concept opgezet. Een prachtig idee! Ik heb inmiddels mijn eigen adoptieboom, genaamd Foxilicious. De boom is goed betaalbaar en je mag de gehele jaaroogst zelf consumeren (hoeft niet). De sinaasappels smaken echt geweldig kan ik je zeggen. Ben je ook geinteresseerd? Met code FOXILICIOUS10 krijg je korting via de website van Llaurat.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Hoe maak je deze vega pasta vegan?

Deze pasta kun je eenvoudig veganizen. Vervang de feta door vegan feta en je hebt een heerlijke vegan pasta.

Ingredienten voor eenpans orzo met tomaat en sinaasappel

Haal de volgende ingredienten in huis voor 4 personen:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 theelepels gemalen venkelzaad
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 200 gram wortel
  • 500 gram cherrytomaat
  • 320 gram orzo
  • 500 ml tomaten passata
  • 2 sinaasappel
  • 500 ml groente bouillon
  • 150 gram feta
  • verse basilicum

Meer makkelijke vegetarische pasta recepten

Tagliatelle met broccoli, champignons en roomsaus
Comfort food met hoofdletter C. Deze tagliatelle roomsaus is super romig, maar ook nog behoorlijk verantwoord door de hoeveelheid groente. Voel je dus niet schuldig als je deze heerlijke vegetarische pasta eet.
Bekijk recept
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika
Makkelijke pasta met gegrilde tomaat en paprika: Deze pasta maak je met een saus van gegrilde groente uit de oven én witte bonen. Makkelijk, snel, vegan en lekker voedzaam.
Bekijk recept
Tortellini met paprika-tomaat saus
Dit is waarschijnlijk het simpelste en lekkerste tortellini recept dat je in tijden hebt gegeten! Het staat binnen 15 minuten op tafel, bevat slechts een handjevol ingrediënten en is een ware smaaksensatie!
Bekijk recept
Recept voor eenpans orzo
Eenpans orzo met tomaat, sinaasappel en feta

Eenpans orzo met tomaat, sinaasappel en (vegan) feta

Zin in een lekker en makkelijk pasta recept en wil je eens iets anders? Dan is deze eenpans orzo met tomaat en sinaasappel echt een aanrader. De (vegan) feta maakt het helemaal af.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenFusion, Italiaans
TrefwoordEenpansgerecht, Orzo, Pasta
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 theelepels gemalen venkelzaad
  • 0,5 theelepel chilivlokken
  • 200 gram wortel
  • 320 gram orzo
  • 500 gram cherrytomaat
  • 500 ml tomaten passata
  • 500 ml groente bouillon
  • 2 sinaasappel
  • 150 gram feta
  • verse basilicum

Instructies

  • Verwarm de olijfjolie in een hapjespan.
    Schil de wortel en snij super fijn.
    Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook samen met de venkelzaad, chilivlokken en wortel.
  • Voeg de orzo toe na 2 minuten.
  • Snij de cherrytomaat doormidden. Voeg toe aan de orzo. Voeg daarnaast de passata en de groente bouillon toe.
    Was de sinaasappels en snij in plakken. Voeg toe aan de orzo. Roer goed door. Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  • Brokkel de feta erover en verdeel eventueel verse basilicum over de pasta. De sinaasappel kun je eruit halen voordat je de orzo eet.

Kidsproof tips

  • Dit is een kidsproof maaltijd. De sinaasappel zorgt voor een lekker zoete smaak.Â