Lekker vegetarisch eenpansrecept met pasta
Pasta, dat eten wij iedere week minstens 1 keer. Vaak wel 2 of 3. De meeste pastarecepten zijn namelijk snel klaar en de kids zijn er gek op. Dat zijn 2 belangrijke voorwaarden voor mij doordeweeks :). Dit recept voor eenpans orzo met tomaat en sinaasappel heeft nog een voordeel. Je hebt namelijk maar 1 pan nodig. Dat scheelt weer afwas! Samenvattend: een ontzettend makkelijk en handig recept dus.
Frisse sinaasappel tomaatsaus
Deze pasta maakte ik met sinaasappel tomaatsaus. De sinaasappel geeft namelijk een frisse twist aan de tomatensaus. Hierdoor heb je echt weer een keer wat anders. Ik at een tijdje geleden een tomaten sinaasappelsoep in een restaurant. Dat heeft geleid to inspiratie voor dit recept. De soep was namelijk heerlijk!
Sinaasappels van mijn adoptieboom
Een paar maanden geleden kreeg ik een adoptie sinaasappelboom van Llaurat. Zij willen de sinaasappelindustrie verduurzamen. Daarom hebben zij een adoptieboom concept opgezet. Een prachtig idee! Ik heb inmiddels mijn eigen adoptieboom, genaamd Foxilicious. De boom is goed betaalbaar en je mag de gehele jaaroogst zelf consumeren (hoeft niet). De sinaasappels smaken echt geweldig kan ik je zeggen. Ben je ook geinteresseerd? Met code FOXILICIOUS10 krijg je korting via de website van Llaurat.
Hoe maak je deze vega pasta vegan?
Deze pasta kun je eenvoudig veganizen. Vervang de feta door vegan feta en je hebt een heerlijke vegan pasta.
Ingredienten voor eenpans orzo met tomaat en sinaasappel
Haal de volgende ingredienten in huis voor 4 personen:
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 theelepels gemalen venkelzaad
- 0,5 theelepel chilivlokken
- 200 gram wortel
- 500 gram cherrytomaat
- 320 gram orzo
- 500 ml tomaten passata
- 2 sinaasappel
- 500 ml groente bouillon
- 150 gram feta
- verse basilicum
Meer makkelijke vegetarische pasta recepten
Eenpans orzo met tomaat, sinaasappel en (vegan) feta
Ingrediënten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 3 teentjes knoflook
- 4 theelepels gemalen venkelzaad
- 0,5 theelepel chilivlokken
- 200 gram wortel
- 320 gram orzo
- 500 gram cherrytomaat
- 500 ml tomaten passata
- 500 ml groente bouillon
- 2 sinaasappel
- 150 gram feta
- verse basilicum
Instructies
- Verwarm de olijfjolie in een hapjespan. Schil de wortel en snij super fijn. Snij de ui en knoflook fijn. Bak de ui en knoflook samen met de venkelzaad, chilivlokken en wortel.
- Voeg de orzo toe na 2 minuten.
- Snij de cherrytomaat doormidden. Voeg toe aan de orzo. Voeg daarnaast de passata en de groente bouillon toe. Was de sinaasappels en snij in plakken. Voeg toe aan de orzo. Roer goed door. Doe een deksel op de pan en laat 15 minuten zachtjes pruttelen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
- Brokkel de feta erover en verdeel eventueel verse basilicum over de pasta. De sinaasappel kun je eruit halen voordat je de orzo eet.
Kidsproof tips
- Dit is een kidsproof maaltijd. De sinaasappel zorgt voor een lekker zoete smaak.Â
Review