Groentetaart, quiche, hartige taart… Allemaal benamingen voor een heerlijk gerecht! Een hartige taart is in alle opzichten een top maaltijd! Je kunt deze taart van te voren bereiden, wat het in mijn ogen al een ideaal recept maakt. Daarbij is het lekker om te serveren als je gasten krijgt, een salade erbij en je hebt een complete maaltijd. Hou je nog een stukje over? Snij hier dan kleine puntjes van en serveer (zowel warm als koud erg lekker) bij de borrel!

Bekijk ook een het recept van mijn spinazietaart met ricotta, een groot favoriet hier in huis!

Gezonde groentetaart

Deze hartige taart is in verhouding wat gezonder dan de meeste andere varianten. Ik heb gebruik gemaakt van huttenkase in plaats van kaas en room. Daarbij zorgt huttenkase voor de nodige inname van eiwitten. Het is een lichte kaassoort en dus een slimme keuze voor dit lekkere recept. Voor deze taart het ik gebruik gemaakt van paprika, koolrabi en broccoli. Maar uiteraard kun je de groentevulling aanpassen naar hoe jij het lekker vindt!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Vegetarische quiche
Groentetaart met broccoli, koolrabi, paprika en huttenkase

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • Broccoli
  • koolrabi
  • Paprika
  • 4 eieren
  • 250 gram huttenkase
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Meer groentetaart recepten

Quiche met witlof en brie
Met witlof en kaas kun je echt toveren. Het is niet voor niets dat witlof met kaas uit de oven zo vaak wordt gegeten. Ik wilde eens iets anders proberen en maakte deze vegetarische quiche met witlof en brie. Nog steeds met de succes ingrediënten witlof en kaas, maar dan anders. Een heerlijk vegetarisch voorgerecht of lekker als bijgerecht met een frisse salade!
Bekijk recept
Vegetarische hartige taart met broccoli en paprika
Een quiche is altijd een goed idee. Makkelijk om te maken en veel variatiemogelijkheden. Deze vegetarische hartige taart met broccoli, paprika en feta is een super smaakvol gerecht.
Bekijk recept
Hartige taart met tomaten en feta
Hartige taart is altijd een ideaal vegetarisch recept. Het is makkelijk om te maken en je kunt eindeloos variëren met groente. Deze quiche met tomaat en feta is heerlijk zoet van smaak. Deze hartige taart is heerlijk als bijgerecht met een salade of soep.
Bekijk recept

Groentetaart met huttenkase

Op zoek naar een vegetarische hartige taart? Dan is deze hartige taart met broccoli, koolrabi en paprika iets voor jou! De taart is minder vet doordat er huttenkase in zit in plaats van room en kaas. De huttenkase zorgt er ook voor dat de taart mooi eiwitrijk is en het geeft toch nog een lekker romige smaak.
3 van 3 stemmen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
GangBijgerecht
KeukenHollands
TrefwoordEiwitrijk, Groentetaart, Hartige taart, Huttenkase, Kidsproof, Quiche, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 5 plakjes hartige taartdeeg
  • 1 broccoli
  • 1 koolrabi
  • 1 paprika
  • 4 eieren
  • 250 gram huttenkase
  • zout
  • peper
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een quichevorm klaar. Vet de quichevorm in met een beetje boter of olijfolie.
  • Schil de koolrabi. Snij in plakken van ongeveer 1 cm dik en snij vervolgens in blokjes.
    Kook de koolrabi in een pan met ruim kokend water ongeveer 5 minuten.
  • Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Bewaar de steeltjes eventueel om broccolisoep van te maken.
    Voeg de broccoliroosjes nog even 3 minuten toe aan de koolrabi. De koolrabi kook je dus in totaal ongeveer 8 minuten.
    Giet de groente af en laat even goed uitlekken. Bestrooi met zout en peper.
  • Was de paprika en snij in stukjes.
  • Klop de eieren door de huttenkase. Voeg de tijm toe en breng (ruim) op smaak met zout en peper.
  • Bedek de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de hartige taartdeeg. Druk de naden goed aan, zodat je een egaal deeg hebt.
    Verdeel de broccoliroosjes, paprika en koolrabi over het deeg. Verdeel vervolgens het ei-huttenkase mengsel over de taart. Zorg dat de vorm gelijk verdeeld is.
  • Zet de quichevorm in de oven en bak de groentetaart ongeveer 30 minuten tot het eimengsel mooi gestold is en de bovenkant mooi goudbruin kleurt.

Kidsproof tips

  • Ik verkoop een quiche altijd als ‘gezonde taart’ aan de kids. Zo’n woordje als ‘taart’ kan een hoop doen in de beleving van kinderen. 
  • Je kunt deze taart vullen met groente die jouw kind lekker vindt. 
  • Je kunt eventueel de groente pureren en door het huttenkase-ei mengsel roeren. Zo heb je geen stukjes in de taart en is ie nog meer kidsproof.Â