Groentetaart, quiche, hartige taart… Allemaal benamingen voor een heerlijk gerecht! Een hartige taart is in alle opzichten een top maaltijd! Je kunt deze taart van te voren bereiden, wat het in mijn ogen al een ideaal recept maakt. Daarbij is het lekker om te serveren als je gasten krijgt, een salade erbij en je hebt een complete maaltijd. Hou je nog een stukje over? Snij hier dan kleine puntjes van en serveer (zowel warm als koud erg lekker) bij de borrel!
Bekijk ook een het recept van mijn spinazietaart met ricotta, een groot favoriet hier in huis!
Gezonde groentetaart
Deze hartige taart is in verhouding wat gezonder dan de meeste andere varianten. Ik heb gebruik gemaakt van huttenkase in plaats van kaas en room. Daarbij zorgt huttenkase voor de nodige inname van eiwitten. Het is een lichte kaassoort en dus een slimme keuze voor dit lekkere recept. Voor deze taart het ik gebruik gemaakt van paprika, koolrabi en broccoli. Maar uiteraard kun je de groentevulling aanpassen naar hoe jij het lekker vindt!
Ingrediënten
- 5 plakjes hartige taartdeeg
- Broccoli
- koolrabi
- Paprika
- 4 eieren
- 250 gram huttenkase
- zout
- peper
- 2 theelepels gedroogde tijm
Meer groentetaart recepten
Groentetaart met huttenkase
Ingrediënten
- 5 plakjes hartige taartdeeg
- 1 broccoli
- 1 koolrabi
- 1 paprika
- 4 eieren
- 250 gram huttenkase
- zout
- peper
- 2 theelepels gedroogde tijm
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en zet een quichevorm klaar. Vet de quichevorm in met een beetje boter of olijfolie.
- Schil de koolrabi. Snij in plakken van ongeveer 1 cm dik en snij vervolgens in blokjes. Kook de koolrabi in een pan met ruim kokend water ongeveer 5 minuten.
- Was de broccoli en snij in kleine roosjes. Bewaar de steeltjes eventueel om broccolisoep van te maken. Voeg de broccoliroosjes nog even 3 minuten toe aan de koolrabi. De koolrabi kook je dus in totaal ongeveer 8 minuten.Giet de groente af en laat even goed uitlekken. Bestrooi met zout en peper.
- Was de paprika en snij in stukjes.
- Klop de eieren door de huttenkase. Voeg de tijm toe en breng (ruim) op smaak met zout en peper.
- Bedek de bodem en de zijkanten van de quichevorm met de hartige taartdeeg. Druk de naden goed aan, zodat je een egaal deeg hebt. Verdeel de broccoliroosjes, paprika en koolrabi over het deeg. Verdeel vervolgens het ei-huttenkase mengsel over de taart. Zorg dat de vorm gelijk verdeeld is.
- Zet de quichevorm in de oven en bak de groentetaart ongeveer 30 minuten tot het eimengsel mooi gestold is en de bovenkant mooi goudbruin kleurt.
Kidsproof tips
- Ik verkoop een quiche altijd als ‘gezonde taart’ aan de kids. Zo’n woordje als ‘taart’ kan een hoop doen in de beleving van kinderen.Â
- Je kunt deze taart vullen met groente die jouw kind lekker vindt.Â
- Je kunt eventueel de groente pureren en door het huttenkase-ei mengsel roeren. Zo heb je geen stukjes in de taart en is ie nog meer kidsproof.Â
Review