Zo nu en dan eten wij thuis een heerlijke Hollandse maaltijd. Aardappels, groente en een vleesvervanger. Ik realiseer me dat ik vaak eenpansgerechten kook. Dit komt ook omdat je het vaak van tevoren kan meal preppen. Dit is voor mij echt een uitkomst! De drukte van de dag, werk, kids zorgt er soms voor dat zelfs ik geen zin heb om uitgebreid te koken. Maar er zijn natuurlijk uitzonderingen en dan ga ik voor een maaltijd waar je meerdere pannen voor nodig hebt. Zoals bijvoorbeeld voor deze rode biet als bijgerecht.
Ingrediënten
- 500 gram rode biet (voorgekookt, of anders eerst koken)
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1,5 eetlepel natuurazijn
Rode biet bereiden
Gebruik een food processor of een handrasp om de bieten klein te maken. Als je de biet wat grover wilt houden, dan kun je deze ook snijden natuurlijk. Vervolgens ga je ze koken. Heb je voorgekookte bietjes gekocht? Dan hoef je ze alleen even op te warmen.
Kidsproof tip: Meestal meng ik de biet met de aardappel voor mijn kinderen, ik merk dat ze dit kleurrijker geheel vaak net wat makkelijk opeten!
Wil je zelf de bieten ook mengen met de aardappel? Kies dan eens voor de stamppot variant! Ook erg lekker!
Meer recepten met rode biet
Oud Hollands recept voor gekookte rode biet
Ingrediënten
- 500 gram biet voorgekookt, of anders eerst koken
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 eetlepel kristalsuiker
- 1,5 eetlepel natuurazijn
Instructies
- Schil de ui en snij fijn.Rasp de bieten grof in de food processor of een handrasp.
- Verwarm de olijfolie in een pan. Voeg de ui en bieten toe en voeg ook de suiker en azijn toe. Schenk er water bij totdat de bietjes net onder water liggen. Kook de bietjes 10-15 minuten. Hou je van een extra zuurtje? Doe er dan nog een beetje extra azijn bij.
Kidsproof tips
- Deze bietjes zijn heerlijk met wat gekookte aardappels. Prak de bieten er lekker doorheen en je hebt een heerlijk Hollands potje voor je kind.Â
Review