Foodblog swap
Deze maand deed ik weer mee met de swiepswoep swap. Een foodblogswap waarbij bloggers een recept van een andere blogger maken en er een eigen draai aan geven. Dit keer mocht ik een recept koken van Lekker eten met Linda. Toen ik haar Thaise curry noedelsoep zag, kreeg ik meteen trek. Daar had ik zin in, dus ik besloot dit recept te koken met een Foxilicious twist. Hierbij deel ik mijn versie van de Thaise rode curry noedelsoep.
Vegan noedelsoep met currypasta
De smaakmaker in deze curry noedelsoep is rode curry pasta. Ik gebruik hiervoor zelf de rode curry pasta van KoRo. Dit is een vegan curry pasta. Veel curry pasta’s, zeker de Thaise varianten, bevatten trassi. Trassi is een garnalenpasta en dus niet vegetarisch / vegan. Bekijk dus altijd het etiket als je currypasta koopt. Ga je voor de curry pasta van KoRo? Gebruik dan code FOXI voor korting op je gehele bestelling.
Noedelsoep met veel groente
Noedelsoep vind ik echt heerlijk comfort food. Ik eet het graag met veel groente. Zo slurp je heel gemakkelijk je dagelijkse hoeveelheid groente naar binnen. In deze noedelsoep gebruik ik paprika, wortel, sugar snaps en broccoli. Je kunt ook champignons, courgette, sperziebonen, paksoi en allerlei andere groente gebruiken.
Sticky tempeh bij Aziatische gerechten
De sticky tempeh maakt deze noedelsoep helemaal af. Tempeh is een heerlijke plantaardige vleesvervanger op basis van gefermenteerde sojabonen. Ik vind tempeh het lekkerst als je het bakt in veel olie en vervolgens glaceert. In dit recept heb ik ketjap, pindakaas en sambal gebruikt als glazuur. Super lekker!
Ingredienten voor Thaise rode curry noedelsoep
Voor dezevegan curry noedelsoep heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 2 eetlepels zonneboemolie
- 1Â ui
- 2 teentjes knoflook
- verse gember (2 cm)
- 2Â paprika’s
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 1 liter groente bouillon
- 400 ml kokosmelk
- 100 gram wortel
- 175 gram mihoen
- 250 gram sugar snaps
- 300 gram broccoli
Tempeh
- zonnebloemolie
- 250 gram tempeh
- 5 eetlepels ketjap
- 0,5 eetlepel pindakaas
- 1 mespuntje sambal
Meer vegan Aziatische recepten met tempeh en tofu
De Aziatische keuken is ideaal als je vaker vegan wilt eten. Er wordt namelijk nauwelijks kaas gebruikt en er zijn heerlijke vegan vleesvervangers zoals tempeh en tofu. Als je weet hoe je deze lekker bereid, dan maak je de lekkerste Aziatische gerechten. Hierbij mis je totaal geen vlees, vis of zuivel.
Thaise rode curry noedelsoep
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonneboemolie
- 1 ui
- 2 cm gember
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 2 eetlepels rode curry pasta
- 1 liter groente bouillon
- 400 ml kokosmelk
- 100 gram wortel
- 175 gram mihoen
- 250 gram sugar snaps
- 300 gram broccoli
Tempeh
- zonnebloemolie
- 250 gram tempeh
- 5 eetlepels ketjap
- 0,5 eetlepel pindakaas
- 1 mespuntje sambal
Instructies
- We beginnen met de knapperige tempeh. Verwarm een flinke hoeveelheid zonnebloemolie in een hapjespan. Er mag een flinke laag olie in de pan.
- Snij de tempeh in plakjes van een paar mm dun en vervolgens in reepjes. Bak de tempeh in de hete olie. Bak in ongeveer 10 minuten goudbruin. Roer tussendoor goed door. Haal de tempeh uit de pan als het goudbruin is. Laat even uitlekken op wat keukenpapier.
- Maak de glazuur voor de tempeh. Meng hiervoor de ketjap met de pindakaas en sambal in een bakje. Voeg de knapperige tempeh toe aan de glazuur en roer goed door. Zet de tempeh apart.
Noedelsoep
- Schil de ui, knoflook en gember en snij fijn.
- Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan. Bak de ui, gember en knoflook op middelhoog vuur.
- Was de paprika en snij in blokjes. Doe in de pan en bak een paar minuten mee.
- Voeg de currypasta, groente bouillon, mihoen en kokosmelk toe. Kook 3 minuten.
- Schil de wortel en snij in plakjes of maak er spiraaltjes van met een spirelli. Snij de broccoli in roosjes. Voeg de wortel, broccoli en sugar snaps toe aan de soep en laat nog eens 5 minuten zachtjes pruttelen.
- Dien de soep op met de knapperige tempeh.
Kidsproof tips
- Deze soep oogt niet super kidsproof met zoveel groente.Â
- Je kunt de noedels en sugar snaps apart koken. Pureer dan de soep voordat je de noedels en sugar snaps erbij doet. Zo heb je een soep met verstopte groente.Â
Review