Lekker recept met spruitjes
Spruitjes: je houdt ervan of je haat ze. Maar als je ze een kans geeft, dan ben je vast verrast hoe lekker ze kunnen zijn. Spruitjes zijn een gezonde groente die boordevol vitamines en mineralen zitten. Ze zijn ook een goede bron van vezels, die goed zijn voor je spijsvertering. Laat je verrassen door dit lekkere recept voor spruitjes curry met kokosmelk.
Spruitjes curry met kokosmelk
In dit recept combineren we spruitjes met kokosmelk voor een heerlijke en makkelijke vegetarische maaltijd. De kokosmelk geeft de spruitjes een romige en smaakvolle saus.
Een groene noot
Dit gerecht is meer dan alleen een maaltijd; het is een statement. Door te kiezen voor plantaardige ingrediënten, draag je bij aan een groenere planeet. De spruitjes in kokosmelk zijn niet alleen ontzettend lekker, maar ook een stap in de richting van een duurzamere levensstijl.
Ik nodig je uit om dit recept te proberen en zelf te ervaren hoe heerlijk duurzaam eten kan zijn. Groen genieten!
Meer vegetarische recepten met spruitjes
Hou je van spruitjes? Probeer dan ook eens een van deze andere vegetarische spruitjes recepten.
Spruitjes curry met kokosmelk en rijst
Ingrediënten
- 300 gram rijst zilvervlies of haverrijst
- 1000 gram spruitjes
- 3 eetlepel zonnebloemolie
- 1 rode ui
- 3 cm verse gember
- 250 gram champignon
- 400 ml kokosmelk
- 2 eetlepel miso pasta
- 3 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel gembersiroop
- zout
- peper
Optioneel
- crispy chili olie
Instructies
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak de spruitjes schoon en snijd ze in grove stukken.
- Kook de spruitjes ongeveer 3-4 minuten in kokend water. Giet af.
- Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan.
- Snij de ui en gember fijn en bak ze 2 minuten in de olie.
- Snij de champignons in plakjes en bak ze 3 minuten mee.
- Blus af met de kokosmelk. Voeg ook de miso pasta, sojasaus en gembersiroop toe. Laat 5 minuten pruttelen.
- Voeg de voorgekookte spruitjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met de rijst.
Review