Zomerse frisse mais salade
Met deze frisse mais salade waan je je meteen in de zomer. Hij is heerlijk fris en knapperig. De dressing geeft je een heerlijk zomers Tex Mex gevoel. Ik ben er gek op!
Vegan Tex Mex maissalade
Ik maakte deze mais salade geheel plantaardig. Met plantaardige feta, vegan mayo en vegan creme fraiche. Wil je een vegetarische mais salade maken? Vervang de plantaardige feta dan door gewone feta, de vegan mayo door yogonaise en de vegan creme fraiche door gewone creme fraiche. Zo heb je een heerlijke vegetarische mais salade.
Frisse mais salade maken met verse maiskolven
In de uitwerking van dit recept ben ik uitgegaan van voorverpakte maiskolven. Deze zijn het hele jaar door te verkrijgen in de supermarkt. Heb jij verse maiskolven? Dat is helemaal super! Met verse maiskolven smaakt de salade namelijk nog lekkerder. Zorg er wel voor dat je de verse maiskolven eerst gaar kookt of stoomt. Ik doe dit zelf in de stoomoven, maar het kan ook in een pan. Verwijder eerst de bladeren. Als je een pan gebruikt, zorg dan dat de maiskolven helemaal onder water liggen. Kook de maiskolven 15-20 minuten, afhankelijk van hoe groot de maiskolven zijn.
Mais salade maken met mais uit blik
Je kunt deze salade ook maken met mais uit blik. Dan ben je nog sneller klaar. Gebruik je mais uit blik? Sla dan stap 1 uit het recept over.
Ingredienten voor snelle mais salade
Haal de volgende boodschappen in huis voor de snelle mais salade:
- 2 maiskolven voorgekookt (vers kan ook, maar dan moet je deze eerst stomen of gaar koken voor gebruik)
- 0,5 paprika
- 0,5 rode ui
- 1 handje verse koriander
- 50 gram (vegan) feta
Optioneel
- jalapeno naar smaak
Dressing
- 1 eetlepel vegan mayo
- 1,5 eetlepel vegan creme fraiche
- 2 eetlepels limoensap of sap van 1 limoen
- 0,25 theelepel paprikapoeder
- 0,25 theelepel komijnzaad gemalen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- zout
- peper
Meer vegetarische Tex Mex recepten
Ben jij ook gek op Tex Mex gerechten? Probeer dan ook eens een van deze lekkere vegetarische recepten:
Vegan maissalade
Ingrediënten
- 2 mais kolven; voorgekookt (vers kan ook, maar dan moet je deze eerst stomen of gaar koken voor gebruik)
- 0,5 paprika
- 0,5 rode ui
- 1 handje verse koriander
- 50 gram (vegan) feta
Optioneel
- jalapeno naar smaak
Dressing
- 1 eetlepel vegan mayo
- 1,5 eetlepel vegan creme fraiche
- 2 eetlepels limoensap of sap van 1 limoen
- 0,25 theelepel paprikapoeder
- 0,25 theelepel komijnzaad gemalen
- 1 eetlepel zonnebloemolie
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm een grillpan of grillijzer. Grill de maiskolven op de grill, zodat er mooie bruin/zwarte grill lijnen ontstaan. Snij de mais van de kolf.
- Was de paprika en snij in kleine stukjes. Snij de ui fijn. Hak de verse koriander fijn. Als je jalapeno toevoegt, verwijder dan de zaadlijsten en hak de jalapeno fijn.
- Doe de mais in een saladeschaal, samen met de ui, paprika, verse koriander. Kruime de feta erover. Voeg optioneel de jalapeno toe.
- Doe de vegan mayo, vegan creme fraiche, limoensap, parikapoeder, komijnzaad, zonnebloemolie in een schaaltje. Roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de dressing over de salade.
Kidsproof tips
- Mijn kinderen vonden deze maissalade heerlijk. Het pepertje kun je achterwege laten voor kinderen, dan is het niet zo pittig.Â
Review