Lekker vegan pasta recept met roomsaus van tofu
Ben je ook zo gek op pasta? Dan is deze pasta met roomsaus van tofu een heel goed idee! De roomsaus is lekker eiwitrijk door de tofu en smaakt ook nog eens heerlijk tofu. Je kunt de pasta afmaken met groente naar eigen keuze. Ik gebruikte broccoli en zongedroogde tomaat. Daarnaast serveerde ik de pasta met stukjes vegan chipolata worstjes.
Hoe maak je vegan roomsaus van tofu?
Een vegan roomsaus maken van tofu is makkelijker dan je denkt. Je hebt een blok tofu (het liefst zachte / silk) nodig en een pakje vegan kookroom. Ik gebruikte kookroom op sojabasis, maar er zijn ook andere opties. Doe de tofu en kookroom in een blender en pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met een aantal smaakmakers. Ik gebruikte mosterd, miso pasta, groente bouillon, Italiaansse kruiden, zout en peper.
Hoe maak je kidsproof vegan pasta?
De roomsaus bij deze pasta is super kidsproof: er zitten namelijk in geen stukjes in en het smaakt lekker romig. Deze basis kun je dus goed gebruiken voor je kind. Is broccoli, zongedroogde tomaat of vegan worstjes een probleem? Serveer de pasta dan met groente die jouw kind wel lekker vindt. Bijvoorbeeld bloemkool, of sperziebonen, gebakken paprika, tomaatjes. Je kunt oneindig varieren!
Meer vegan pasta recepten
Ben je ook gek op pasta? Maak dan ook eens een van deze andere vegan pasta’s. Of bekijk mijn vegan receptenpagina met meer lekkere vegan inspiratie.
Vegan pasta met roomsaus van tofu
Ingrediënten
Roomsaus
- 200 gram tofu zachte tofu
- 250 ml plantaardige room
- 0,5 teentje knoflook
- 2 eetlepels citroensap
- 1 eetlepel miso pasta
- 2 theelepels mosterd
- 0,5 blokje groente bouillon
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden gedroogd
- zout
- peper
Overig
- 320 gram pasta
- 1 broccoli
- 140 gram zongedroogde tomaat
- 200 gram vegan (chipolata) worstjes
Instructies
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Was de broccoli en snij in roosjes. Kook de broccoli in 4 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
- Snij de worstjes in stukjes en bak deze in een koekenpan gaar.
- Doe intussen de tofu in een blender, samen met de kookroom, knoflook, citroensap, miso pasta, mosterd en groente bouillon en de Italiaanse kruiden. Pureer tot een gladde saus.
- Doe de roomsaus in een pan. Proef de saus en breng eventueel extra op smaak met zout, peper, miso en mosterd. Voeg de pasta toe en breng licht aan de kook. Voeg ook de broccoli, zongedroogde tomaat en vegan worstjes toe. Eet smakelijk!
Kidsproof tips
- De basis van deze vegan pasta is perfect om aan kinderen te serveren. De roomsaus is namelijk heel mild van smaak. Bepaal zelf welke groente je erbij of erdoor serveert.Â
Review