Vegan pesto risotto met sperziebonen en champignon

         Vegetarische risotto met sperziebonen en pesto

Lekker risotto recept met sperziebonen

Als je mij al langer volgt, dan weet je dat risotto mijn lievelingsgerecht is. Daar kun je me echt voor wakker maken. Er staan dan ook al heel veel risotto recepten op mijn website. Het leuke van risotto, is dat het ontzettend veelzijdig is. Van saffraan risotto tot risotto met pompoen; het is allemaal ontzettend lekker en super smaakvol. Dit keer deel ik een vegan risotto met je, om te laten zien dat risotto ook heel lekker is zonder kaas.

Vegan risotto

Deze risotto is helemaal vegan. Dat komt doordat ik vegan pesto heb gebruikt van KoRo. Wil je deze zelf ook proberen? Gebruik dan code FOXI en ontvang korting op je bestelling. Daarnaast heb ik vegan geraspte kaas gebrruikt. Daarmee is deze risotto helemaal plantaardig.

Ingrediënten voor vegan risotto met pesto

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 320 gram risotto rijst
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 liter groente bouillon
  • 75 gram vegan geraspte kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels vegan pesto

Hoe krijg je knapperige sperziebonen?

Sperziebonen vind ik het lekkerst als ze nog een beetje knapperig zijn. Ik kook ze daarom nooit te lang, maar ik blancheer ze altijd. Dat doe ik door ze ongeveer 5 minuten te koken in kokend water en daarna goed af te spoelen met (ijs)koud water. Hierdoor behouden de sperziebonen hun mooie felle kleur en blijven ze lekker knapperig. Maar dan weer niet té knapperig, want je moet ze natuurlijk wel lekker kunnen door bijten. De perfecte sperzieboon dus!

Meer vegetarische risotto recepten

Ben jij ook een risotto liefhebber? Dan word je vast ook heel blij van deze recepten. Ik heb een aantal van mijn favoriete risotto recepten voor je op een rij gezet, met onder andere een vegan pompoen risotto.

Risotto met gegrilde paprika
Een heerlijk vegetarische risotto met gegrilde paprika en buffel mozzarella. Makkelijk om te maken en super smaakvol.
Bekijk recept
Vegetarische risotto
Risotto met rode wijn en paddenstoelen
Dit is een heerlijk winterse vegetarische risotto. De rode wijn zorgt voor een verrassende smaak aan de risotto. Deze vegetarische risotto valt ook goed in de smaak bij vleeseters! 
Bekijk recept
Rode wijn risotto met champignons
Vegan pompoenrisotto
Deze vegan pompoenrisotto is lekker romig van smaak en lekker verwarmend. De champignons en hazelnoten maken het helemaal af. Een lekker plantaardig herfstrecept.
Bekijk recept
Veganistische risotto

Vegetarische risotto met sperziebonen en pesto
Vegan pesto risotto
Vegetarische risotto met sperziebonen en pesto

Vegan pesto risotto met sperziebonen

Vegan pesto risotto. Dit is een super lekker en makkelijk recept voor een bordje comfort food. Deze risotto is vegan door de vegan pesto en vegan kaas. Je kunt het recept ook vegetarisch maken. Vervang de vegan pesto en kaas dan door gewone pesto en kaas.
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Italiaans
Trefwoord: Kidsproof, Pastinaak, Risotto, Vegan, Vegetarisch
Porties: 4 personen
calorieën: 460kcal
Auteur: Nienke – Foxilicious

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 320 gram risotto rijst
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 liter groente bouillon
  • 75 gram vegan geraspte kaas
  • 1 handje pijnboompitten
  • 500 gram sperziebonen
  • 250 gram champignons
  • 4 eetlepels vegan pesto

Instructies

  • Snij de ui fijn. Snij de knoflook fijn.
  • Verwarm een fline scheut olijfolie in een grote hapjespan. Bak hierin de ui.
  • Snij de champignons in partjes. Voe de champignon toe aan de ui en bak 5 minuten.
  • Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 2 minuten mee totdat de rijst glazig oogt. Blus af met een scheut witte wijn en laat dit inkoken. Voeg een scheut bouillon toe zodat de rijst net onder water staat en laat weer inkoken. Herhaal dit steeds met een nieuwe scheut bouillon totdat de rijst gaar is. Dit duurt, afhankelijk van de rijst, zo'n 20-30 minuten.
    Is je bouillon op, maar de rijst nog niet gaar? Maak dan wat extra bouillon en voeg toe tot de rijst gaar is.
  • Dop de sperziebonen en blancheer deze 5 minuten in kokend water. Giet af en spoel af met (ijskoud) water. Zo blijven de sperziebonen lekker knapperig.
  • Roer de pesto door de rijst als deze bijna gaar is. Voeg ook de sperziebonen toe.
  • Verwarm de pijnboompitten in een pan tot deze mooi goudbruin zijn. Blijf er even bij staan, want voordat je het weet zijn ze verbrand en dat is zonde.
  • Serveer de risotto met (vegan) geraspte kaas en pijnboompitten

Kidsproof tips

  • Dit is een kidsproof risotto. Risotto is zacht van smaak en de pesto geeft een lekker smaakje zonder stukjes.
  • Houdt jouw kind niet van champignon of sperziebonen? Vervang deze dan door paprika en/of broccoli. Of serveer deze apart naast de risotto en geef je kind nog wat rauwkost bij de risotto. 

Voedingswaarde

Calories: 460kcal | Carbohydrates: 89g | Protein: 11g | Fat: 6g | Saturated Fat: 2g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 1g | Cholesterol: 1mg | Sodium: 1216mg | Potassium: 639mg | Fiber: 8g | Sugar: 12g | Vitamin A: 1416IU | Vitamin C: 21mg | Calcium: 85mg | Iron: 6mg

Disclaimer

Dit recept kan affiliate links bevatten. Dit zijn links naar producten of websites, waarbij ik een kleine commissie krijg als jij via die link een aankoop doet. Hiervoor betaal jij niets extra’s. Het is eigenlijk de perfecte manier om Foxilicious te steunen, zonder dat het jou iets kost.

Heb je dit recept gemaakt? Super leuk!Maak een foto en deel deze op Instagram @foxilicious.nl en tag #foxilicious
Wat vind je van dit recept?
Pin it Print
Postelein salade met pompoen, linzen, geitenkaas en pesto
Snelle vegan curry madras met bloemkool Vegetarische curry zonder pakjes en zakjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *