Noedels met witte asperge

Ik ben fan van klassieke aspergegerechten, maar deze keer heb ik voor een andere variant gekozen! Noedels met witte asperge en kastanje champignons. Asperges met een Aziatische twist. O wat is dit lekker! En het fijne is; dit recept staat binnen 20 minuten op tafel.

Aspergeseizoen

Witte asperges worden ook wel het ‘witte goud’ genoemd. En terecht. Ik ben gek op asperges! Gedurende het aspergeseizoen, dat loopt van eind maart tot 24 juni, probeer ik deze prachtige groente zo vaak mogelijk te eten. Tegenwoordig zijn asperges vaak wel het gehele jaar te verkrijgen, maar tijdens het aspergeseizoen zijn ze toch echt wel het allerlekkerst!

Asperge recept vegetarisch
Roerbak noedels met witte asperge en kastanje champignons

Snel vegetarisch recept

Men denkt vaak dat asperges bereiden veel tijd kost, maar het tegendeel is waar! Na het schillen van de asperges kook je ze in ongeveer 4 tot 5 minuten beetgaar. Ook noedels hebben als kenmerk dat ze snel klaar zijn. En terwijl alles op het vuur staat bak je de champignons en maak je de dressing. Binnen no-time tover jij een heerlijk gerecht op tafel!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

TIP: Gooi de schillen en onderkantjes van de asperges niet weg, hier kun je nog een heerlijke aspergesoep van maken.

Wist je trouwens dat ik een hele pagina heb met gezonde vega gerechten die binnen 20 minuten op tafel staan? Ideaal als je niet zo veel tijd hebt en toch lekker en gezond wilt eten!

Ingrediënten voor roerbak noedels

Om dit heerlijke gerecht te maken heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 300-400 gram witte asperge
  • 300 gram udon noedels of volkoren noedels / mie
  • zonnebloem of arachide olie
  • 1 ui
  • 2 cm verse gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal 
  • 150 gram oesterzwammen
  • 250 gram kastanje champignons

Dressing

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 0,5 eetlepel gembersiroop
  • zout
  • peper

Om te garneren

  • 1 handje sesamzaad zwart of blank
  • 1 stengel bosui

Meer Aziatische recepten

Aziatische wraps met vegetarische stukjes
Zin in wraps, maar wil je eens iets anders? Maak dan deze Aziatische wraps. De wraps zijn heerlijk gevuld met vegetarische stukjes, sperziebonen en gegrilde paprika. De dressing en het sausje maken het helemaal af. Een verrassende vegetarische maaltijd!
Bekijk recept
Noedels met Aziatisch gekruide oesterzammen en tofu
Deze noedels met oesterzammen zijn een heerlijke Aziatische smaaksensatie. De oesterzwammen en tofu gaan in de oven, met wat sojasaus en gembersiroop en krijgen een heerlijke smaak. Een heerlijk vegetarisch hoofdgerecht.
Bekijk recept
Aziatische noedels met groenten
Deze noedels met groenten zijn een van mijn favoriete recepten als ik snel iets op tafel wil krijgen en geen strijd wil met de kids Iedereen bij ons thuis vindt deze roerbakmie namelijk heerlijk! De saus maak je zelf van sojasaus en sesamolie. Het staat binnen 20 minuten op tafel. Wat wil je nog meer? 
Bekijk recept
Recept voor vegan noedels

De lekkerste vegetarische asperge recepten

Witte asperges met ei, oesterzam, aardappels en bearnaisesaus
Dit is een heerlijk vegetarisch aspergerecept. Het witte goud pronkt op het bord met een heerlijke romige, lichtzure bearnaisesaus. De asperges worden geserveerd met aardappels. De gegrilde oesterzwammen maken het helemaal af.
Bekijk recept
Witte asperges met botersaus en ei
Dit is een heerlijk vegetarisch recept met witte asperges. Deze witte asperges maak je met een hele simpele botersaus en gekruimelde hardgekookt ei. Simpel, maar lekker. Het perfecte voorbeeld van less is more.
Bekijk recept

Roerbak noedels met witte asperge en kastanje champignons

Gek op asperge, maar wil je eens iets anders dan de klassieke asperge recepten? Maak dan deze heerlijke vegetarische noedels met asperge en kastanje champignons. Deze verrassende aspergetopper staat binnen een half uur op tafel.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 12 minuten
Bereidingstijd: 8 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenAziatisch
TrefwoordAsperge, Aspergeseizoen, Kidsproof, Mie, Noedels, Roerbak, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 300-400 gram asperge wit
  • 300 gram udon noedels of volkoren noedels / mie
  • zonnebloem of arachide olie
  • 1 ui
  • 2 cm gember
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theelepel sambal
  • 150 gram oesterzwam
  • 250 gram kastanje champignon

Dressing

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 theelepel sesamolie
  • 0,5 eetlepel gembersiroop
  • zout
  • peper

Om te garneren

  • 1 handje sesamzaad zwart of blank
  • 1 stengel bosui

Instructies

  • Schil de asperges en verwijder de 1-2 cm van de onderkant van iedere asperge. (Bewaar dit eventueel om lekkere aspergesoep van te maken!)
    Snij de asperges in stukken van ongeveer 3 cm. Doe de asperge in een pan met kokend water en kook ongeveer 4-5 minuten beetgaar. Giet af en zet apart.
    Kook de noedels volgens de aanwijzingen in de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Verwarm een flinke scheut olie in een hapjespan.
    Snij de gember, de ui en de knoflook fijn. Bak de gember, ui en knoflook kort in de pan, samen met de sambal (naar smaak!). Let op; laat het niet te hard gaan, want dan frituur je alles en is de smaak weg.
  • Snij de champignons in vieren en de oesterzwam in grove stukken. Voeg toe aan de gember en bak 4 minuten mee.
    Blus af met de sojasaus, gembersiroop en sesamolie.
  • Roer de noedels erdoor en meng voorzichtig de asperge door de noedels. Breng op smaak met zout en peper en eventueel extra sambal of sojasaus naar smaak.
  • Garneer optioneel met wat bosui in ringen en wat sesamzaad.

Kidsproof tips

  • Mijn kids zijn gek op noedels. Asperge is hier zeker geen favoriet. Toch kun je dit recept heel goed kidsproof maken. 
  • Vervang de oesterzwammen eventueel door paprika, of een groente die je kind wel lust (denk aan broccoli, courgette).
  • Voeg de asperge pas toe op het bord en laat dit voor je kind achterwege op het bord.Â