Pasta Popeye variatie

Jullie kennen vast allemaal wel de beroemde Pasta Popeye? Ik at het heel vaak in mijn studenten tijd heel vaak: pasta met spinazie en roomkaas. Als het financieel mee viel, dan bakte ik er nog wat pijnboompitten bij.

Tegenwoordig eet ik dit recept vrijwel nooit meer. Eigenlijk zonde, want er is weinig mis mee. Er zit een flinke bak vitamines in door de spinazie. De roomkaas in natuurlijk niet echt gezond, maar dat moet kunnen vind ik hoor.

Dit recept is een variatie op de goodold Pasta Popeye, namelijk met tortellini. Heerlijk comfortfood dat je doet denken aan je studententijd!

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

✓ E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

✓ Makkelijk om te maken

✓ Binnen 15-25 minuten op tafel

✓ Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Makkelijk vegetarisch recept

Dit recept is van zichzelf al vrij makkelijk. Het enige dat je hoeft te doen, is tortellini koken, spinazie bakken en pureren en pijnboompitten bakken. Niet heel moeilijk toch? Zit je echt in tijdnood, dan kun je eventueel nog voor diepvriesspinazie gaan. Je kunt de kookroom en geitenkaas dan ook meteen van je boodschappenlijst schrappen en je hoeft niet te pureren. Makkelijker wordt het echt niet!

Kindvriendelijk

Ik ben er nog steeds niet over uit of ik spinazie nou kindvriendelijk vind, of niet. Het is namelijk groen en ja, dat is een dingetje bij mijn zoontje. Maar zo lang ik het pureer, wordt het gedoogd. Door de kookroom en geitenkaas wordt het lekker romig en zacht van smaak. Dat kunnen de meeste kids wel waarderen.

Meer vegetarische pasta recepten

Smaakt deze pasta naar meer? Bekijk hier mijn top 10 lekkerste vegetarische pasta recepten. Of probeer één van de recepten hieronder.

Pasta alla Norma
Vegetarische pasta alla Norma: deze Siciliaanse klassieker is één van de meest pure en lekkerste pasta's die er zijn! Het recept heb ik geleerd van een Italiaanse nonna. De kern ingrediënten van pasta alla Norma zijn aubergine en tomaten. Hier tover je super lekker vegetarisch comfort food mee op tafel.
Bekijk recept
Pasta caprese met burrata
Hou je van salade caprese en van pasta? Dan moet je deze vegetarische pasta caprese zeker eens proberen! Deze pasta met gegrilde cherrytomaten, basilicum en burrata is super makkelijk om te maken. Het perfecte voorbeeld van een Italiaanse less is more maaltijd.
Bekijk recept
Eénpans pasta Bolognese met linzen
Deze pasta Bolognese met linzen is een ideaal gerecht voor op de camping. Je hebt namelijk maar één pan nodig en dat is ideaal als je op vakantie bent. Geen geklooi met meerdere gaspitjes, maar alles in één pan. Een super lekker vegetarisch campinggerecht vol met verse groente en linzen. 
Bekijk recept

Tortellini met spinazie en geitenkaas

Pasta Popeye, maar dan net even anders. Deze vegetarische pasta maak je met gedroogde tortellini, verse spinazie en geitenkaas. Snel klaar en boordevol groente en smaak!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans
TrefwoordKidsproof, Pasta popeye, Spinazie, Tortellini, Vegetarisch
Porties4 personen

Ingrediënten

  • 440 gram tortellini met kaasvulling
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 600 gram spinazie
  • 250 ml kookroom
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • zout
  • peper
  • 250 gram cherrytomaat
  • 1 hand pijnboompitten
  • 50 gram Parmezaanse kaas

Instructies

  • Kook de tortellini gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote hapjespan. Pel de ui en knoflook en snij fijn. Bak de ui en knoflook in de olijfolie.
  • Voeg na 2 minuten een flinke hand spinazie toe. Wacht totdat deze is geslonken en voeg nog een hand spinazie toe. Herhaal dit tot al je spinazie is geslonken. Brokkel de geitenkaas over de spinazie en laat deze even smelten.
  • Doe de spinazie in een blender, samen met de kookroom. Pureer tot een gladde saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Bak de pijnboompitten kort in een andere pan tot ze mooi goudbruin zijn.
    Was de cherrytomaten en snij doormidden.
  • Roer de spinazie door de tortellini. Verdeel de cherrytomaten en de pijnboompitten erover. Garneer met wat geraspte Parmezaanse kaas.

Kidsproof tips

  • Kinderen zijn vaak geïntrigeerd door de vorm van tortellini. Mijn zoontje noemt het ‘rondjes pasta’. Van mij mogen ze deze pasta met hun vingers eten. Dat maakt het wel aantrekkelijk.Â