De lekkerste vegetarische Mexicaanse recepten

Vegetarische Mexicaanse recepten

Op zoek naar lekkere en makkelijke vegetarische Mexicaanse recepten? Dan ben je hier aan het juiste adres! Hieronder vind je een overzicht van lekkere vega en vegan recepten uit de TexMex en Mexicaanse keukens.

Vegetarische Mexicaanse recepten

Mexicaans eten staat bekend om zijn heerlijke smaken, kleurrijke ingrediënten en levendige kruiden. Er zijn heel veel heerlijke vegetarische opties binnen de Mexicaanse keuken. Met een peulvruchten, groenten, kaas en de juiste Mexicaanse kruiden, kun je gemakkelijk smaakvolle vegetarische TexMex en Mexicaanse gerechten bereiden. Denk aan heerlijke vegetarische taco’s, enchilada’s, burrito’s, wraps, tortilla’s, fajita’s, quesadilla’s, maissalade, guacamole, tomaten salsa. Of je nu een doorgewinterde vegetariër bent of vaker vegetarisch wilt eten, met de Mexicaanse keuken zet je altijd een feestje op tafel!

Populaire Mexicaanse gerechten

De Mexicaanse keuken heeft een aantal gerechten die vaak verward kunnen worden vanwege de overeenkomsten in ingrediënten, maar ze hebben elk hun eigen unieke kenmerken. Een burrito is een Mexicaanse wrap die bestaat uit een grote bloemtortilla gevuld met bonen, rijst, groenten, en kaas. Burrito’s vouw je op en kun je grillen of bakken.

Een enchilada is een Mexicaans gerecht gemaakt van maïstortilla’s gevuld met kaas of groenten, opgerold en bedekt met een pittige saus en kaas, en meestal gebakken in de oven. Fajitas zijn tortilla wraps met daarop gegrilde met groenten. Wraps zijn eigenlijk een meer algemene term.

Tortilla’s zijn dunne, platte broden gemaakt van maïs of tarwemeel. Tortilla’s zijn de basis voor veel Mexicaanse gerechten, zoals taco’s, burrito’s, enchilada’s en wraps. Taco’s zijn waarschijnlijk een van de bekendste Mexicaanse gerechten, bestaande uit een knapperige of zachte tortilla gevuld met bonen, groenten en sauzen, vaak aangevuld met kaas, zure room, salsa en guacamole.