Vegetarisch paasrecept met asperge

Een croissantring met groene asperge, geitenkaas en citroenpesto. Dat klinkt toch heerlijk!? Een ideaal gerecht voor de paasdagen! Of als je lekker uit wilt pakken tijdens het ontbijt, de lunch of een uitgebreide brunch. Eerder deelde ik al een recept voor croissants met wortels en asperge – ui taartjes. Beide heerlijke gerechtjes waar ik deze hartige croissantring op geïnspireerd heb!

Hartige croissantring

Een croissantring is altijd een feestelijk hapje voor bij de borrel, brunch of lunch. Je kunt er allerlei varianten op bedenken en vullen met wat je maar wilt! Zo maakte ik eerder deze Mexicaanse tacoring en deze croissantring met spinazie, feta en kastanjechampignons. Dit keer wilde ik graag een hartige croissantring maken die past bij het voorjaar, een paaskrans als het ware. Ik kan je vertellen…dat experiment is meer dan geslaagd! Door de combinatie van groene asperge, zachte geitenkaas en de frisse citroenpesto schreeuwt deze croissantring lente en Pasen :).

Vegetarische Mexicaanse tacoring
Deze vegetarische Mexicaanse tacoring is een super leuke snack om op tafel te zetten bij een feestje. Hij is heel makkelijk om te maken en ziet er super feestelijk uit. De croissantring kun je ook in een groter formaat maken, dan heb je een leuk voorgerecht of hoofdgerecht. 
Bekijk recept
Kerst amuse: kerstkrans met spinazie, feta en kastanje champignons
Deze kerstkrans is een plaatje op tafel! Je maakt de krans van croissantdeeg en een vulling van spinazie, feta en kastanje champignons. De croissant ring snij je aan tafel aan en kun je met de hand eten. Een super origineel kerst borrelhapje, amuse of voorgerecht!
Bekijk recept
Croissant ring van croissant deeg
Hartige croissantring met groene asperge, geitenkaas en citroenpesto

Croissantring zelf maken

Dit lekkere vegetarische paashapje maak je vrij eenvoudig zelf. Bovendien heb je voor dit recept helemaal niet veel nodig! Ik gebruik dan ook een rol kant en klaar croissantdeeg. Dit scheelt natuurlijk heeeeeel veel tijd en arbeid in de keuken. Zo maak je deze feestelijke croissantring binnen een mum van tijd zelf klaar. Dit recept is voor 2 croissant ringen.

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Ingrediënten hartige croissantring:

  • 1 rol croissantdeeg party mini’s (24 croissantjes)
  • 200 gram groene aspergetips 
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 70 gram Pesto al Limone
  • 1 ei
  • 15 gram pistachenoten
  • zout
Hartige croissantring met groene asperge, geitenkaas en citroenpesto

Bekijk hier de video hoe je de croissant ring maakt.

Meer vegetarische paasrecepten

Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische paasgerechten? Check dan zeker even onderstaande recepten! Hiermee maak jij jouw paas ontbijt, lunch of brunch helemaal compleet!

Bananenbrood met poppyseed
Dit bananenbrood met poppyseed heb je binnen 10 minuten in de oven staan. Super makkelijk om te maken, relatief gezond en weer net even wat anders. Je kunt het bananenbrood als cake serveren, maar het is ook heerlijk met wat roomkaas en jam! Leuk idee voor pasen. 
Bekijk recept
Tofu scramble: vegan roerei
Wist je dat je in een handomdraai vegan roerei kunt maken van tofu? Zowel qua smaak, als structuur lijkt het net alsof je een echt roerei eet. Maar dan dus volledig plantaardig. Dus wil je vaker vegan eten, verwen jezelf dan beslist eens met deze tofu scramble.
Bekijk recept
Galette met Honingtomaten® en geitenkaas
Deze galette met Honingtomaten® en geitenkaas zet je super snel op tafel. Je hebt slechts 5 ingrediënten nodig voor deze heerlijke hartige taart. Een ideaal vegetarisch voorgerecht, bijgerecht, lunch of hoofdgerecht!
Bekijk recept
Vegan springrolls met tofu en eetbare bloemen
Springrolls zijn een plaatje om te zien en zijn ook nog eens erg gezond. Deze vegan springrolls met zelf gemarineerde tofu kun je zelf thuis maken en zijn een heerlijk gezond voorafje, lunch of snack.
Bekijk recept

Hartige croissantring met groene asperge, geitenkaas en citroenpesto

Deze croissantring is het perfecte gerecht voor pasen. Een lekker vegetarisch hapje met groene asperge en zachte geitenkaas en een heerlijk frisse touch door de citroenpesto. Je maakt de croissantring vrij eenvoudig zelf met croissantdeeg. Een echt feestje voor op tafel!
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 18 minuten
Totale tijd: 23 minuten
GangBorrel, Brunch, Lunch, Snack, Voorgerecht
KeukenFusion
TrefwoordCroissantring, Pasen, Snack, Vegetarisch
Porties24 stuks

Ingrediënten

  • 1 rol croissantdeeg party mini’s (24 stuks) voor een voorgerecht kun je 2 rollen croissantdeeg classic gebruiken (totaal 12 stuks)
  • 200 gram asperge groene aspergetips
  • 60 gram zachte geitenkaas
  • 70 gram Pesto al Limone ik gebruikte een half potje van de Pesto al Limone van Oil & Vinegar
  • 1 ei
  • 15 gram pistachenoten
  • zout ik gebruikte een beetje fleur de sel van Oil & Vinegar

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar. 
  • Snij de aspergetips door midden. Kook de aspergetips gaar in een pan met kokend water in ongeveer 6 minuten. Giet af en zet even apart.
  • Hak de pistachenoten fijn.
  • Maak de verpakking croissantdeeg open. Je hebt nu 24 stukken croissantdeeg. Hiermee maak je 2 croissant ringen.
    Maak op je bakplaat met bakpapier een cirkel van 12 stukjes croissantdeeg met de korte kanten van het deeg aan de binnenkant. De korte kanten laat je overlappen. Doe hetzelfde met de overige 12 stukjes deeg, op een andere bakplaat met bakpapier.
    Croissant ring
  • Nu ga je aan de slag met de vulling. Smeer ieder stukje van de ring in met een laagje citroenpesto.
    Smeer het croissantdeeg in met pesto
  • Kruimel hierover wat zachte geitenkaas.
    Leg 3 of 4 halve aspergetips op ieder stukje van de ring.
    Leg de vulling op het croissant deeg
  • Vouw ieder stuk deeg naar binnen en 'plak' het aan de onderkant vast.
  • Besmeer de bovenkant van de ring met ei. Bestrooi de ring met pistachenoten en wat zout.
    Doe hetzelfde met de tweede croissantring. 
    Croissant ring
  • Bak de croissantring 12 minuten in de oven tot het mooi goudbruin kleurt. Serveer de ring in zijn geheel op tafel.
    Croissant ring

Optioneel, om te serveren

    Kidsproof tips

    • Voor kinderen is een croissantring vaak een top snack. 
    • Houdt jouw kind niet van groene asperges? Vul een paar stukjes van de ring dan met vulling die jouw kind wel lekker vindt. Denk aan mais, paprika, spinazie etc.