Vegetarisch paasrecept met asperge
Een croissantring met groene asperge, geitenkaas en citroenpesto. Dat klinkt toch heerlijk!? Een ideaal gerecht voor de paasdagen! Of als je lekker uit wilt pakken tijdens het ontbijt, de lunch of een uitgebreide brunch. Eerder deelde ik al een recept voor croissants met wortels en asperge – ui taartjes. Beide heerlijke gerechtjes waar ik deze hartige croissantring op geïnspireerd heb!
Hartige croissantring
Een croissantring is altijd een feestelijk hapje voor bij de borrel, brunch of lunch. Je kunt er allerlei varianten op bedenken en vullen met wat je maar wilt! Zo maakte ik eerder deze Mexicaanse tacoring en deze croissantring met spinazie, feta en kastanjechampignons. Dit keer wilde ik graag een hartige croissantring maken die past bij het voorjaar, een paaskrans als het ware. Ik kan je vertellen…dat experiment is meer dan geslaagd! Door de combinatie van groene asperge, zachte geitenkaas en de frisse citroenpesto schreeuwt deze croissantring lente en Pasen :).
Croissantring zelf maken
Dit lekkere vegetarische paashapje maak je vrij eenvoudig zelf. Bovendien heb je voor dit recept helemaal niet veel nodig! Ik gebruik dan ook een rol kant en klaar croissantdeeg. Dit scheelt natuurlijk heeeeeel veel tijd en arbeid in de keuken. Zo maak je deze feestelijke croissantring binnen een mum van tijd zelf klaar. Dit recept is voor 2 croissant ringen.
Ingrediënten hartige croissantring:
- 1 rol croissantdeeg party mini’s (24 croissantjes)
- 200 gram groene aspergetips
- 60 gram zachte geitenkaas
- 70 gram Pesto al Limone
- 1 ei
- 15 gram pistachenoten
- zout
Bekijk hier de video hoe je de croissant ring maakt.
Meer vegetarische paasrecepten
Op zoek naar meer inspiratie voor de lekkerste vegetarische paasgerechten? Check dan zeker even onderstaande recepten! Hiermee maak jij jouw paas ontbijt, lunch of brunch helemaal compleet!
Hartige croissantring met groene asperge, geitenkaas en citroenpesto
Ingrediënten
- 1 rol croissantdeeg party mini’s (24 stuks) voor een voorgerecht kun je 2 rollen croissantdeeg classic gebruiken (totaal 12 stuks)
- 200 gram asperge groene aspergetips
- 60 gram zachte geitenkaas
- 70 gram Pesto al Limone ik gebruikte een half potje van de Pesto al Limone van Oil & Vinegar
- 1 ei
- 15 gram pistachenoten
- zout ik gebruikte een beetje fleur de sel van Oil & Vinegar
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg 2 bakplaten met bakpapier klaar.
- Snij de aspergetips door midden. Kook de aspergetips gaar in een pan met kokend water in ongeveer 6 minuten. Giet af en zet even apart.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Maak de verpakking croissantdeeg open. Je hebt nu 24 stukken croissantdeeg. Hiermee maak je 2 croissant ringen. Maak op je bakplaat met bakpapier een cirkel van 12 stukjes croissantdeeg met de korte kanten van het deeg aan de binnenkant. De korte kanten laat je overlappen. Doe hetzelfde met de overige 12 stukjes deeg, op een andere bakplaat met bakpapier.
- Nu ga je aan de slag met de vulling. Smeer ieder stukje van de ring in met een laagje citroenpesto.
- Kruimel hierover wat zachte geitenkaas. Leg 3 of 4 halve aspergetips op ieder stukje van de ring.
- Vouw ieder stuk deeg naar binnen en 'plak' het aan de onderkant vast.
- Besmeer de bovenkant van de ring met ei. Bestrooi de ring met pistachenoten en wat zout. Doe hetzelfde met de tweede croissantring.
- Bak de croissantring 12 minuten in de oven tot het mooi goudbruin kleurt. Serveer de ring in zijn geheel op tafel.
Optioneel, om te serveren
Kidsproof tips
- Voor kinderen is een croissantring vaak een top snack.
- Houdt jouw kind niet van groene asperges? Vul een paar stukjes van de ring dan met vulling die jouw kind wel lekker vindt. Denk aan mais, paprika, spinazie etc.
Review