Groentesoep zelf maken: ideaal als lunch of makkelijk voorgerecht
Een groentesoep vind ik ideaal als lunch of als voorgerecht, of zelfs als hoofdgerecht met een snee brood. Het is een handige manier om lekker veel groente te eten. Of groente op te maken die al een tijdje in de groentelade liggen. De lekkerste makkelijke en snelle vegetarische groentesoep maak je heel eenvoudig en snel zelf. Daar heb je geen pakjes en zakjes voor nodig.
Welke groente heb je nodig om zelf vegetarische groentesoep te maken?
Tsja, daar zijn de meningen vast over verdeeld. Mijn antwoord op de vraag welke groente je nodig hebt in een groentesoep, is: de groente die jij in je koelkast hebt liggen. Zo kom je namelijk van je bijna verlepte groente af. En dat is super duurzaam. Ik had nog prei, wortel, bleekselderij en paprika liggen. Dat smaakt heerlijk in groentesoep. Maar je kunt ook courgettes, of spitskool, champignons, broccoli, bloemkool of sperziebonen in de soep doen.
Ingrediënten voor makkelijke vegetarische groentesoep zonder pakjes en zakjes
Voor deze groentesoep heb je de volgende ingrediënten nodig voor 4 (kleine / middelgrote kommen):
- 1 rode paprika
- 2 wortels
- 2 preien
- 1 stengel bleekselderij
- 1250 ml groentebouillon
- 60 gram vermicelli of een kleine pastasoort
- olijfolie
- zout
- peper
Meer vegetarische soep recepten
Wij eten vaak wel één keer per week soep. De kinderen zijn er gek op. Ik vind soep ideaal, omdat je het zo makkelijk van tevoren kunt bereiden, het snel is opgewarmd en het een handige manier is om van restjes af te komen. Ben jij ook zo’n soepliefhebber als ik? Kijk dan eens op deze pagina waar ik al mijn vega soepen heb verzameld. Of probeer één van onderstaande vega soepen, waaronder de beroemde courgettesoep uit het boek SIMPEL van Ottolenghi.
Vegetarische groentesoep
Ingrediënten
- 1 paprika
- 2 wortel
- 2 prei
- 1 stengel bleekselderij
- 1250 ml groentebouillon
- 60 gram vermicelli of een kleine pastasoort
- olijfolie
- zout
- peper
Instructies
- Was de paprika en snij in blokjes. Was de prei en snij in ringen.Schraap de wortels en snij in blokjes.Was de bleekselderij in snij in stukjes.
- Verwarm de olijfolie in een soeppan. Bak hierin de wortel, prei, paprika en bleekselderij.
- Voeg na 5 minutende groente bouillon en vermicelli toe. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Voor kinderen kun je de soep pureren. Zo krijg je een lekker gladde kidsproof soep, zonder discussie over stukjes.Â
Review