Lekker recept voor pompoen pasta
Niets is lekkerder dan een comfy pompoen recept in de herfst en winter. Deze pompoen pasta is super makkelijk om te maken en ontzettend smaakvol. Daarnaast is het ook nog eens heel erg voedzaam. Een echte aanrader dus.
Hoe zorg je voor voldoende eiwitten in een vegan gerecht?
Het kan soms best een uitdaging zijn om eiwitrijk te koken als je vegan eet. Ik geef je een paar tips om een eiwitrijke pasta te maken:
- Verwerk peulvruchten in de saus – in depompoensaus van dit recept zit cannellini boon verwerkt.
- Gebruik volkoren pasta. Daar zitten meer eiwitten in dan in gewone pasta.
- Voeg edelgistvlokken toe aan de saus. In edelgistvlokken zitten veel eiwitten
Heb je geen edelgistvlokken in huis? Of wil je dit gerecht vegetarisch maken in plaats van vegan? Vervang dan de edelgistvlokken door Parmezaanse kaas.
Hoe maak je een pasta kidsproof?
Deze pompoenpasta is een favoriet bij kinderen. Pompoen heeft namelijk een zachte en romige smaak. Daarnaast is de saus gepureerd. Hierdoor heb je geen ondefinieerbare stukjes in de pasta. Dat scheelt een hoop gepeuter en discussie aan tafel. In de pasta heb ik nog verse spinazie verwerkt. Deze kun je eventueel achterwege laten, of apart bakken in een pan en apart serveren. Zo heb je een heerlijke kidsproof pasta!
Ingredienten voor pompoen pasta
Haal de volgende ingredienten in huis voor pompoen pasta voor 4 personen:
- 1 pompoen
- 2 eetlepels olijfolie
- zout
- 1 mespuntje chilivlokken
- 500 gram cherrytomaat
- 400 gram cannellini boon uit blik
- 200 ml plantaardige melk
- 2 eetlepels edelgistvlokken
Overig
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 70 gram tomatenpuree
- 1-2 eetlepels balsamico azijn
- 100 gram verse spinazie
- 320 gram (volkoren) pasta
- zout
- peper
Meer vegetarische recepten met pompoen
Ben jij ook gek op pompoen in de herfst en winter? Kijk dan eens op mijn pompoen pagina voor al mijn vega(n) pompoen recepten. Of probeer een van deze lekkere pompoen gerechten.
Eiwitrijke vegan pompoen pasta
Ingrediënten
Overig
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 70 gram tomatenpuree
- 1-2 eetlepels balsamico azijn naar smaak
- 100 gram verse spinazie
- 320 gram (volkoren) pasta
- zout
- peper
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de pompoen en snij doormidden. Verwijder de pompoenpitten. Snij de pompoen in plakken en vervolgens in blokjes. Leg de blokjes op de bakplaat. Verdeel de cherrytomaat over de pompoenblokjes.Besprenkel met olijfolie en bestrooi met zout en een mespuntje chilivlokken. Schuif de bakplaat in de oven en bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
- Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet even apart.
- Doe de gegrilde pompoen en tomaat in een blender. Giet de witte bonen af en voeg toe aan de pompoen. Voeg ook de plantaardige melk en edelgist vlokken toe. Pureer de pompoen tot een gladde saus. Voeg eventueel extra melk toe als de saus nog erg dik is.
- Snij de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een hapjespan. Bak de ui ongeveer 2 minuten. Voeg de tomatenpuree en balsamico azijn toe en bak 1 minuut mee. Voeg dan de pompoensaus en de spinazie toe. Verwarm een paar minuten. Doe de pasta erbij en breng op smaak met zout en peper.
Kidsproof tips
- Deze pasta is perfect om met kinderen te eten. Je kunt de spinazie eventueel achterwege laten. Zo heb je een lekkere pasta zonder stukjes.Â
Review