Lekkere vegan pasta bolognese
Lekkere pasta bolognese, wie lust dat nou niet? Het is een klassieker in de Italiaanse keuken en is ook in Nederland erg populair. Maar wist je dat je dit gerecht ook heel makkelijk vegan kunt maken? Met tofu gehakt als vleesvervanger heb je in een mum van tijd een heerlijke maaltijd op tafel die ook nog eens gezonder is dan het traditionele gerecht met vlees gehakt. Ga deze vegan pasta bolognese met tofu gehakt dus snel maken!
Tofu gehakt als ideale vleesvervanger
Tofu is een plantaardige eiwitbron dat je op verschillende manieren kunt bereiden. Het is een goede vervanger voor vlees, omdat het veel eiwitten bevat en weinig calorieën. Tofu is ook een goede bron van calcium en ijzer.
Hoe maak je zelf tofu gehakt?
Om tofu gehakt te maken, kruimel je de tofu in een kom. Voeg wat maizena toe en zout en peper. Vervolgens bak je het gehakt in een pan tot het knapperig is. Zo makkelijk is het.
Gezonde vegan pasta bolognese met tofu gehakt
Deze pasta met rode saus en tofu gehakt is niet alleen lekker, maar ook voedzaam en gezond. De combinatie van verse groenten, kruiden en tofu biedt een evenwichtige maaltijd vol smaak en voedingsstoffen. Het is een ideale keuze voor iedereen die gezond wil eten zonder in te leveren op smaak.
Lekker vegan koken
Dit recept is een perfect voorbeeld van hoe makkelijk en lekker vegan koken kan zijn. Probeer het uit en ontdek hoe je met eenvoudige, plantaardige ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel zet die goed is voor jou en voor de planeet.
Meer vegan pasta recepten
Wil je vaker vegan eten? Bekijk dan eens de pagina met al mijn vegan recepten. Of maak een van de lekkere pasta’s hieronder.
Vegan pasta bolognese met tofu gehakt
Ingrediënten
Tofu gehakt
- 375 gram tofu blok
- 3 eetlepel maizena
- snufje zout
- snufje cayennepeper
- 0,5 theelepel Italiaanse kruiden gedroogd
- 3 eetlepel olijfolie
- 320 gram (volkoren pasta)
Pastasaus
- 3 eetlepel olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 paprika
- 250 gram champignon
- 500 gram cherrytomaat
- 2 eetlepel tomatenpuree
- 200 ml water
- 0,5 blokje groente bouillon
- 2 theelepel Italiaanse kruiden gedroogd
- 1 eetlepel witte balsamico azijn
- 1 eetlepel dadelsiroop
- zout
- peper
Instructies
- Laat het vocht uit de tofu lekken. Leg de tofu op een stuk keukenpapier. Leg er een stuk keukenpapier op en vervolgens iets zwaars, zoals een paar boeken. Laat 15 minuten met rust.
- Snijd intussen de ui, knoflook fijn. En snij de paprika, champignon in stukjes en de cherrytomaat doormidden.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan. Bak hierin de ui en knoflook voor ongeveer 3 minuten.
- Voeg de paprika en champignon toe en bak nog eens 3 minuten mee.
- Voeg de tomatenpuree en de tomaten toe. Blus af met de balsamico azijn, dadelsiroop en voeg het bouillonblokje en Italliaanse kruiden toe. Laat het geheel 15 minuten pruttelen.
Tofu gehakt
- Verwarm intussen een flinke scheut olijfolie in een hapjespan.
- Kruimel de tofu in een kom. Voeg de maizena toe en een snufje zout, cayennepeper en Italiaanse kruiden. Schudt de kom zodat alle tofu is bedekt.
- Doe de verkruimelde tofu in de koekenpan en bak in ongeveer 15 minuten knapperig en gaar. Roer (of schudt de pan) regelmatig door.
- Kook intussen de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg het tofu gehakt toe aan de pastasaus. Breng eventueel extra op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden.
Kidsproof tips
- Dit is een super lekker kidsproof recept. Mijn kinderen zijn er gek op!
- Houdt jouw kind niet van stukjes? Pureer de saus dan voordat je het tofu gehakt erdoor roert.
Review