Mexicaanse kruiden
Voor een lekker Mexicaans gerecht, heb je Mexicaanse kruiden nodig. Deze kun je prima kopen in de winkel in de vorm van een zakje tacokruidenmix, of burritokruiden. Je kunt het echter ook heel makkelijk zelf maken! Goedkoper, minder onnodige toevoegingen en minder zout! Ik maak altijd een voorraadje Mexicaanse kruidenmix en bewaar dit in een potje. Iedere keer als ik Mexicaans kook, kan ik weer een beroep doen op mijn eerder gemaakte kruidenmix. Ideaal toch!?
Bij welke recepten gebruik je de Mexicaanse kruidenmix?
Ik gebruik mijn Mexicaanse kruiden eigenlijk bij ieder Tex Mex recept dat ik maak. Ik maak altijd een flinke voorraad. Zo grijp ik nooit mis.
Vegetarische Mexicaanse gerechten
In de traditionele Mexicaanse keuken wordt vrij veel vlees gebruikt, maar dit kun je vaak prima vervanger door een vegetarisch of zelfs vegan alternatief! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mexicaanse boerenkoolsalade? Hierbij heb ik gebruik gemaakt van een chiliburger als vleesvervanger, super smaakvol! Of deze gevulde paprika met Mexicaanse bonen en mais. Een op en top Texmex gerecht in een vegetarisch jasje!
Ingrediënten voor Mexicaanse kruidenmix
Laat je niet afschrikken door de ingrediëntenlijsten van deze Mexicaanse kruidenmix. Eenmaal in huis kun je deze kruiden namelijk voor honderden andere heerlijke gerechten gebruiken! Van de lekkerste soepen tot de beste ovenschotels. Daarnaast is de houdbaarheid van gedroogde kruiden sowieso oneindig lang, dus een voorraadje kan absoluut geen kwaad!Â
Benodigdheden Mexicaanse kruidenmix:
- Paprikapoeder
- Kerriepoeder
- Witte peper
- Korianderzaad
- Komijnzaad
- Cayennepeper
- Knoflookpoeder
- Zout
Hoe maak je zelf je eigen kruidenmix?
Zelf kruidenmixen maken heeft allerlei voordelen. Naast dat het goedkoper en gezonder is, kun je zelf alle verhoudingen bepalen! Zo kun je zelf bepalen hoeveel kruidenmix je maakt, maar ook hoe pittig je deze maakt. Houd je bijvoorbeeld van extra pit? Voeg dan meer cayennepeper of peper toe. Wil jij het liefst zoutarm koken? Voeg dan maar een snufje of zelfs helemaal geen zout toe.
Welke verhoudingen heb je nodig voor de Mexicaanse kruidenmix?
De hoeveelheid in het recept hieronder staat gelijk aan ongeveer 18 theelepels (=6 eetlepels). In het recept staan de verhoudingen, maar deze kun je uiteraard aanpassen als je meer of minder wilt maken.
Hoe bewaar je Tex Mex kruiden?
De tip voor als je geen zin hebt om iedere week deze kruidenmix te maken: maak één keer een grote hoeveelheid en bewaar de kruidenmix in een kruidenpotje in een keukenlade. Zo heb je altijd je eigen Tex Mex kruiden bij de hand.
Mexicaanse kruidenmix
Ingrediënten
- 12 theelepels paprikapoeder
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 theelepel witte peper
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel knoflookpoeder
- zout naar smaak
Instructies
- Meng de kruiden. Proef zelf of je de mix kruidig genoeg vindt en voeg extra kruiden toe waar nodig. Je kunt de kruiden in een afgesloten potje bewaren.
Review