Aardappel wedges zelf maken
Dit recept voor aardappel wedges uit de oven is een ideaal bijgerecht. Super makkelijk om te maken en een heerlijk alternatief voor friet! Je hebt er zelf bijna geen werk aan. Het is een kwestie van de aardappels goed wassen, in partjes snijden en flink los gaan met de kruiden. Alles bij elkaar kost je dit maximaal zo’n 5 minuten. En de rest van het werk laten we lekker aan de oven over. Ideaal recept toch!?
De lekkerste vegetarische recepten
Met alleen aardappelen is een maaltijd natuurlijk nog niet compleet. Gelukkig staat mijn blog bomvol lekkere en vegetarische recepten die perfect bij deze zelfgemaakte aardappel wedges passen! Hieronder geef ik je een aantal heerlijke recept ideeën:
Knapperige aardappeltjes
Eerlijk gezegd ben niet zo van de aardappelen, groenten, vlees. Het typisch Hollands avg’tje dus. Aardappels staan bij ons sowieso niet vaak op het menu, maar af en toe een gerecht met aardappels vind ik best lekker. En dan is het natuurlijk de kunst om de aardappel zo lekker mogelijk te bereiden!
Meestal ga ik dan voor aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Ze zijn zo lekker knapperig! En over kidsproof hoeven we het niet te hebben toch? 😉 Bijna alle kinderen zijn dol op knapperige aardappeltjes! Met krokant gebakken aardappeltjes krijg je het hele gezin zonder moeite aan tafel. Genieten maar!
Vegetarische aardappel gerechten
Ik gebruik aardappels geregeld in mijn gerechten. In stamppotten, maaltijdsoepen, salades, noem maar op. Ovenschotels mogen ook zeker niet ontbreken trouwens! Ik ben gek op het gemak ervan. Handig te mealpreppen en vervolgens hoeft alleen de oven nog zijn werk te doen. Deze ovenschotel met prei en aardappelschijfjes is absoluut één van mijn favoriete schotels met aardappel. De ovenschotel met romanesco en aardappelschijfjes en deze ovenschotel met krieltjes en tomaat zijn ook toppers!
Aardappel wedges uit de oven
Ingrediënten
- 10 aardappel
- olijfolie
- zeeout
- verse rozemarijn
- 5 teentjes knoflook (ongepeld!)
Optioneel, om te garneren
- verse peterselie
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
- Was de aardappels (met schil) en snijd ze in partjes. Krijg je de schil van je aardappels niet goed schoon? Schil ze dan en snijd ze vervolgens in partjes.
- Leg de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg de ongepelde knoflooktenen en een paar takjes rozemarijn tussen de aardappel wedges. Besprenkel met olijfolie en ruim zeezout. Bak de aardappeltjes vervolgens ongeveer 40 minuten in de oven tot ze gaar én goudbruin zijn. Verwijder de gepofte knoflook. Garneer eventueel met wat verse peterselie. Eet smakelijk!
Oventip:
- – Heb je wat minder tijd of geduld? Je kunt ook de combifunctie van de oven gebruiken. Stel de oven dan in op 180 en de magnetron op 360 watt. Met deze functie zijn de aardappelfrietjes in zo’n 20 minuten gaar en goudbruin.
– Een andere optie is om de aardappelpartjes te koken, ongeveer 8 minuten en ze daarna wat korter in de oven te bakken. – Zijn je aardappels al wel gaar, maar nog niet zo knapperig en goudbruin? Zet dan voor een paar minuten nog even de grillfunctie aan.
Kidsproof tips
- Aardappels uit de oven zijn super kidsproof! Laat eventueel de rozemarijn achterwege als je kind niet van verse kruiden houdt.
Review