Aardappel wedges zelf maken

Dit recept voor aardappel wedges uit de oven is een ideaal bijgerecht. Super makkelijk om te maken en een heerlijk alternatief voor friet! Je hebt er zelf bijna geen werk aan. Het is een kwestie van de aardappels goed wassen, in partjes snijden en flink los gaan met de kruiden. Alles bij elkaar kost je dit maximaal zo’n 5 minuten. En de rest van het werk laten we lekker aan de oven over. Ideaal recept toch!?

De lekkerste vegetarische recepten

Met alleen aardappelen is een maaltijd natuurlijk nog niet compleet. Gelukkig staat mijn blog bomvol lekkere en vegetarische recepten die perfect bij deze zelfgemaakte aardappel wedges passen! Hieronder geef ik je een aantal heerlijke recept ideeën:

Linzenburgers met truffel mayonaise
De lekkerste linzenburgers maak je vrij eenvoudig zelf. Met linzen, noten, champignons, wortel en havermout. Beleg de burgers met veldsla, rode kool en (vegan) truffel mayonaise voor de ultieme vegetarische smaaksensatie.
Bekijk recept
Vegetarische rode bietenburger
Deze vegetarische bietenburger is de lekkerste vega burger in tijden. Dit recept is makkelijk om zelf te maken en leuk om te serveren voor je gezin, familie of vrienden.
Bekijk recept
Makkelijke en snelle lauwwarme wortelsalade met Griekse yoghurt dressing
Deze lauwwarme wortelsalade met Griekse yoghurt dressing is een makkelijk, snel en gezond vegetarisch gerecht. Ideaal voor de lunch, of als bijgerecht bij het diner. Ook geschikt voor kinderen!
Bekijk recept
Broodje falafel burger met tzatziki en feta
Dit is een heerlijk en makkelijk vegetarisch recept voor een broodje falafel burger met tzatziki en feta. Zo is een broodje vega burger ontzettend smaakvol en verrassend.
Bekijk recept

Knapperige aardappeltjes

Eerlijk gezegd ben niet zo van de aardappelen, groenten, vlees. Het typisch Hollands avg’tje dus. Aardappels staan bij ons sowieso niet vaak op het menu, maar af en toe een gerecht met aardappels vind ik best lekker. En dan is het natuurlijk de kunst om de aardappel zo lekker mogelijk te bereiden! 

E-book

5 onmisbare vega recepten

Jouw hulp voor als je vaker vega wilt eten en wel wat inspiratie kunt gebruiken!

E-book met 3 vega en 2 vegan recepten

Makkelijk om te maken

Binnen 15-25 minuten op tafel

Voor slechts 1,99 ipv 7,99

Meestal ga ik dan voor aardappeltjes uit de oven, met rozemarijn en knoflook. Ze zijn zo lekker knapperig! En over kidsproof hoeven we het niet te hebben toch? 😉 Bijna alle kinderen zijn dol op knapperige aardappeltjes! Met krokant gebakken aardappeltjes krijg je het hele gezin zonder moeite aan tafel. Genieten maar! 

Vegetarische aardappel gerechten

Ik gebruik aardappels geregeld in mijn gerechten. In stamppotten, maaltijdsoepen, salades, noem maar op. Ovenschotels mogen ook zeker niet ontbreken trouwens! Ik ben gek op het gemak ervan. Handig te mealpreppen en vervolgens hoeft alleen de oven nog zijn werk te doen. Deze ovenschotel met prei en aardappelschijfjes is absoluut één van mijn favoriete schotels met aardappel. De ovenschotel met romanesco en aardappelschijfjes en deze ovenschotel met krieltjes en tomaat zijn ook toppers!

Aardappel wedges uit de oven

Wie houdt er nou niet van verse frietjes? Je kunt ze heel makkelijk zelf maken! Deze aardappel wedges met rozemarijn en knoflook zijn een super lekker gezond alternatief voor friet.
Nog geen beoordeling
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 40 minuten
Totale tijd: 45 minuten
GangBijgerecht
KeukenFusion, Hollands
TrefwoordAardappels uit de oven, gebakken aardappels, Kidsproof, Vegetarisch, wedges
Porties3 personen

Ingrediënten

  • 10 aardappel
  • olijfolie
  • zeeout
  • verse rozemarijn
  • 5 teentjes knoflook (ongepeld!)

Optioneel, om te garneren

  • verse peterselie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg alvast een bakplaat met bakpapier klaar.
  • Was de aardappels (met schil) en snijd ze in partjes. Krijg je de schil van je aardappels niet goed schoon? Schil ze dan en snijd ze vervolgens in partjes. 
  • Leg de aardappelpartjes op de bakplaat. Leg de ongepelde knoflooktenen en een paar takjes rozemarijn tussen de aardappel wedges. Besprenkel met olijfolie en ruim zeezout. Bak de aardappeltjes vervolgens ongeveer 40 minuten in de oven tot ze gaar én goudbruin zijn. Verwijder de gepofte knoflook. Garneer eventueel met wat verse peterselie. Eet smakelijk!

Oventip:

  • – Heb je wat minder tijd of geduld? Je kunt ook de combifunctie van de oven gebruiken. Stel de oven dan in op 180 en de magnetron op 360 watt. Met deze functie zijn de aardappelfrietjes in zo’n 20 minuten gaar en goudbruin.
    – Een andere optie is om de aardappelpartjes te koken, ongeveer 8 minuten en ze daarna wat korter in de oven te bakken. 
    – Zijn je aardappels al wel gaar, maar nog niet zo knapperig en goudbruin? Zet dan voor een paar minuten nog even de grillfunctie aan.

Kidsproof tips

  • Aardappels uit de oven zijn super kidsproof! Laat eventueel de rozemarijn achterwege als je kind niet van verse kruiden houdt.